کانون‌های مساجد؛ ظرفیت پرورش نسل مسئولیت‌پذیر

دبیر ستاد راهبری مساجد با بیان اینکه مساجد حکم پایگاه‌های فرهنگی را دارند گفت: جوانان باید وارد مسجد شده و اشتباه کرده و تجربه کنند و مهارت‌هایشان را افزایش دهند تا وقتی وارد میدان عمل می‌شوند و مسئولیتی را می‌پذیرند دیگر دچار آزمون و خطا نشوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، ۱۹ مهرماه سالروز بیانات مقام معظم رهبری درباره کانون های فرهنگی هنری مساجد در خراسان شمالی در سال ۱۳۹۱است که فرمودند: «من سفارش میکنم که کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را فراموش نکنید؛ البته با همکاری بسیج. بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد، اختلاف به وجود بیاید. نه، با همکاری بسیج، این کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیاز آن جوانی است که آنجا حضور پیدا می کند، فراهم کنید. مطالعه کنید. کتابهائی وجود دارد که می شود از این کتابها استفاده کرد. کتابهائی هست؛ بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانی که اهلش هستند. خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانونهای فرهنگی - هنری بروید و پذیرای جوانها باشید. با روی خوش هم پذیرا باشید؛ با سماحت، با مدارا»

در همین راستا و در آستانه ۱۹ مهر گفتگویی انجام داده ایم با حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی مسلمی‌فر، دبیر ستاد راهبری مساجد حوزه های علمیه کشور که در پی می آید:

ر منظومه فکری مقام معظم رهبری، امام مسجد، محور و مدیر ذاتی مسجد بوده و همه گروه ها در مسجد باید نقش خادمی خود را به عنوان بازوی امام جماعت ایفا کنند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی مسلمی فر در گفتگو با خبرگزاری شبستان در استان قم با گرامیداشت ۱۹ مهرماه سالروز بیانات مقام معظم رهبری درباره کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: در منظومه فکری مقام معظم رهبری، امام مسجد، محور و مدیر ذاتی مسجد بوده و همه گروه ها در مسجد باید نقش خادمی خود را به عنوان بازوی امام جماعت ایفا کنند.

دبیر ستاد راهبری مساجد حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری هم در خصوص کانون ها گفت: فرمایشات بسیارعمیق و مهم حضرت آقا نیز در همین راستاست و کانون های مساجد و بسیج که دو بازوی جدی امام جماعت در امور فرهنگی هستند باید با هم همکاری داشته باشند و با کمک هم بتوانند کارکردهای مسجد را با محوریت امام مسجد تقویت کنند.

وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی مساجد شاهد اختلاف بین گروه های مختلف مسجد هستیم گفت: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود در ۱۹ مهر در واقع این جریان را تبیین کردند که وجود اختلاف در مسجد باعث عقب افتادن از مسیر مسجد تراز خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین مسلمی فر ادامه داد: لذا کانون های مساجد و مجموعه های مختلفی که داخل مسجد فعالیت دارند همه باید با وحدت و همدلی پشت سر امام جماعت و با محوریت امام جماعت فعالیت کرده و با برنامه های جذاب بتوانند برای جوانان در مدل ها و سبک های مختلف با توجه به شرایط و زیست بوم منطقه برنامه ریزی کنند.

دبیر ستاد راهبری مساجد حوزه‌های علمیه کشور در ادامه به اهمیت نوع برنامه ریزی و سند پیشرفت محله اشاره کرد و گفت: لازم است تا امام جماعت با تیم هایی که در اختیار دارد اقدام به نوشتن سند پیشرفت برای محله کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مسلمی فر ادامه داد: نکته مهم در این سند پیشرفت، بحث نیاز محور بودن کار است و نباید به صورت یک طرفه یا از بالا به پایین و یا به صورت سلیقه ای باشد.

وی دبیر ستاد راهبری مساجد حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه باید نیازسنجی شده و انگیزه و علاقه مخاطب، شناسایی شود تصریح کرد: در برنامه ریزی ها ابتدا باید نیاز مخاطب در اولویت قرار گرفته شود.

بحث جوان گرایی، نکته بسیار مهم و استراتژی است، ما باید میدان را برای جوانان باز کنیم تا بتوانند تجربه کرده و مهارت لازم را کسب کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مسلمی فر با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر جوان گرایی گفت: بحث جوان گرایی، نکته بسیار مهم و استراتژی است، ما باید میدان را برای جوانان باز کنیم تا بتوانند تجربه کرده و مهارت لازم را کسب کنند.

وی با اشار به این نکته که در داخل پادگان ها هرچه عرق بیشتری ریخته شود در میدان جنگ خون کمتری ریخته می شود، گفت: مساجد حکم پایگاه های فرهنگی را دارند و باید جوان ها وارد مسجد شده و اشتباه کرده و تجربه کنند و مهارت هایشان را افزایش دهند تا وقتی وارد عرصه میدان عملی می شوند و مسئولیتی را در سمت های مختلف کشور می پذیرند دیگر دچار آزمون و خطا نشوند چراکه آنجا دیگر جای آزمون و خطا و تجربه نیست بلکه میدان جدی برای خدمت به مردم است.

دبیر ستاد راهبری مساجد حوزه‌های علمیه کشور تاکید کرد:  پس باید در مسجد به جوانان مسئولیت داد تا بتوانند عزت نفس و مهارت های خود را افزایش داده و استعدادهایشان شکوفا شود.

حجت الاسلام والمسلمین مسلمی فر در پایان تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که در بحث جوان گرایی موضوعیت دارد بحث استعدادیابی است و در این راستا ائمه جماعات باید جوانان محله و مخاطبین خود را به صورت تخصصی استعدادیابی و مخاطب شناسی کرده تا بتوانند جوانان را بر مبنای استعدادشان در مسجد جانمایی و پشتیبانی کنند.

کد خبر 1784947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha