خبرگزاری شبستان/ یاسوج: مقام معظم رهبری ۱۹ مهرماه سال ۱۳۹۱ در جمع ائمه جمعه، جماعات و روحانیون خراسان شمالی بیانات مهمی را در مورد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد مطرح فرمودند. وقتی مقام معظم رهبری به نقش مساجد با همکاری بسیج و سایر ارکان فعال مسجدی تاکید دارند، این موضوع نشان می دهد که معظم له به نقش تاثیرگذار این مکانهای فرهنگی واقف هستند.
اگر بین ارکان مسجدی اختلاف وجود داشته باشد، این کار باعث از هم گسیختگی فعالیتها و همچنین دلزدگی مردم به ویژه نوجوانان و جوانان و عدم حضور آنها در مسجد میشود.
روحانی مسجد به عنوان مدیر و سایر ارکان فعال مسجدی باید طبق فرموده مقام معظم رهبری اهل مطالعه، برنامهریزی و نوآوری باشند تا بتوانند با پیش بینی برنامههای تاثیرگذار، زمینه جذب نوجوانان و جوانان به مسجد را فراهم کنند .
با توجه به نیاز مخاطبان و به ویژه قشر نوجوان و جوان جامعه که بیشتر وقت خود را در فضای مجازی صرف میکنند ممکن است گاهی شبهاتی برای این نسلها از طرف دشمنان در این فضا ایجاد شود که روحانی مسجد در صورت به روز بودن و اهل مطالعه بودن میتواند پاسخگوی این سوالات و شبهات باشد.
نمایندگی خبرگزاری شبستان در استان کهگیلویه و بویراحمد گفتگویی را در این زمینه با کریم لایقی اصل، مدیر ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد انجام داده که در ذیل از نظر خوانندگان گرامی میگذرد.
عبادت در مسجد، پرورش دهنده روح و روان انسان است
مسجد در فرهنگ دینی محلی برای بندگی انسان در برابر معبود بوده و اصلیترین و بهترین محل برای تقرب و عبادت پروردگار متعال مساجد هستند.
بعد تربیتی مسجد با بعد عبادی آن در ارتباط بوده و میتوان گفت عبادتی که در مسجد صورت میگیرد، پرورش دهنده روح و روان انسان و یک پاسخ به نیاز طبیعی و مهم وی محسوب میشود.
با توجه به دغدغههایی که در زمینه تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی و جنگ نرم دشمن وجود داشت و از طرفی ضرورت ایجاب میکرد که نقش مسجد و کارکردهای آن به درستی احیا شود، در سال ۱۳۷۱ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی کانونهای فرهنگی و هنری در مساجد تشکیل شد.
بسیاری از نخبگان کشور تربیت یافتگان همین مساجد هستند
این کانونها در طول این مدت با اجرای برنامههای متنوع و مطلوب فرهنگی و هنری تلاش کردند تا بتوانند قشر نوجوان و جوان جامعه را به سمت مسجد جذب کنند، همچنان که به جرات میتوان گفت بسیاری از نخبگان کشور ما تربیت یافتگان همین مساجد هستند.
کانونهای فرهنگی و هنری مساجد از بدو تاسیس تاکنون اقدامات گستردهای را در راستای خدمات رسانی به مردم انجام دادهاند که نمونه بارز آن را در بحث همدلی و مساوات در ایام کرونا در سراسر کشور شاهد بودیم.
امام جماعت با هم افزایی و انسجام ارکان مسجد را همکار و همراه کند
با توجه به نقش ارزشمند کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، مقام معظم رهبری در ۱۹ مهرماه سال ۱۳۹۱ در جمع علما، روحانیون و ائمه جمعه و جماعت خراسان شمالی بیانات مهمی را در مورد کانونها مطرح فرمودند که توجه به این فرمایشات، میتواند گره گشای بسیاری از مشکلات و همچنین انسجام لازم در مساجد باشد.
از دیدگاه مقام معظم رهبری امام جماعت به عنوان رئیس مسجد محسوب شده و میتواند با هم افزایی و انسجامی که در مسجد به وجود میآورد، ارکان مسجد را برای انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری با یکدیگر همکار و همراه کند.
شاید در برخی از موارد مشاهده شده که این ارکان همکاری و انسجام لازم را در زمینه انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری از خود به درستی نشان ندادهاند و همین موضوع باعث شده که مقام معظم رهبری برای جلوگیری از اختلافات در مساجد و همچنین فعالیتها و برنامهریزیهای منسجم، همچنین فرمایشاتی را مطرح کردهاند.
سخنان رهبری باعث انسجام بین ارکان مساجد و جدیت در فعالیتهای فرهنگی می شود
در مساجد هیئت امنا، امام جماعت، پایگاه مقاومت بسیج، کانون فرهنگی و هنری و هیئت مذهبی فعالیت دارند که این افراد هر کدام دارای سلیقههای مختلف بوده و میطلبد که امام جماعت به عنوان رئیس این مرکز فرهنگی و مذهبی ضمن اتحاد و انسجام لازم بین ارکان، برنامهریزی لازم را برای فعالیتهای مخاطب پسند با همراهی سایر فعالان مسجدی داشته باشد.
سخنان مقام معظم رهبری در جمع ائمه جمعه، جماعات و علمای خراسان شمالی علاوه بر اینکه یک نقطه عطف جهت ایجاد انگیزه و ترغیب فعالان مسجدی محسوب میشود، میتواند باعث انسجام بین ارکان فعال مساجد و جدیت در انجام فعالیتهای فرهنگی در مساجد باشد.
خلاصه ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص کانونهای مساجد در سال 91 در خراسان شمالی
«من سفارش میکنم که کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را فراموش نکنید؛ البته با همکاری بسیج. بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد، اختلاف به وجود بیاید. نه، با همکاری بسیج، این کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیاز آن جوانی است که آنجا حضور پیدا میکند، فراهم کنید. مطالعه کنید. کتابهایی وجود دارد که میشود از این کتابها استفاده کرد. کتابهایی هست؛ بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانی که اهلش هستند. خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانونهای فرهنگی - هنری بروید و پذیرای جوانها باشید. با روی خوش هم پذیرا باشید».
نظر شما