به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، نوشین کریمی
تقریبا ۲ سال پیش بود که برای گرفتن مصاحبه با بانوی نخبه گیلانی که موفق شده بود برای اولین بار در دنیا دستگاهی طراحی و تولید کند که با فناوری امواج رادیویی تخم و لاور خرک «شپشک» برنج از بین برود، با «محدثه رمضانی» آشنا شدم.
مدتی بعد اما اربعین بود و اعزام خبرنگاران به کربلا، در جمع همکارانی که برای بدرقه شان رفته بودیم «محدثه رمضانی» نظرم را جلب کرد. مسئول بسیج بانوان استان در معرفی به همکاران مرکز استان گفت «محدثه یکی از همکاران پرتلاش رسانه ای در شرق گیلان است»، برایم بیشتر جالب شد که یک خبرنگار محقق در جمع رسانهای استان داریم و تا حالا نمی شناختیمش.
اربعین تمام شد و هنوز چند ماهی نگذشته بود که محدثه باز تیتر رسانه های استان شد «اولین بانوی دستیار فرماندار در امور مردمی سازی دولت در گیلان» اینکه همکاران موفقی داشته باشی که در عرصه های مختلف پیشگام هستند و مثمر ثمر، افتخارش بسیار برایم شیرین و دلچسب است. اینکه چرا هرگز ویژه به این بانوان موفق نگاه نکرده ایم هم البته جای تاسف داشت، اما در دورهمی بانوان رسانهای گیلان که رویداد ۲۴ ساعته طنین را رقم میزد فرصتی فراهم شد تا بیشتر پای حرف های همکارانم بنشینم.
محدثه رمضانی املشی و همتایان او به عنوان دستیار فرمانداران، استانداران در امور مردمی سازی دولت، پست جدیدی در کشور دارند که نقش و مشارکت مردم در اداره امور کشور و ارتقای الگوی حکمرانی مردمی را طبق فرامین مقام معظم رهبر در گام دوم انقلاب و رویکرد اجرایی دولت را دنبال می کنند.
جالب تر اینکه محدثه رمضانی، اولین دانشجوی زن کشور است که پیش از خطبه های نمازجمعه در سال ۹۵، سخنرانی کرده است. آن موقع مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور املش بود که با تاکید بر اینکه، مدیرانی که توان خدمت ندارند جای دیگران را غصب نکنند گفته بود «اقتصاد مقاومتی خواهد توانست الگویی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقشآفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند و...»
عنوان ها و فعالیت های دیگر این پیشگام رسانه ای آنقدر بود که خواستم درباره اش بیشتر بدانم کسی که تحصیلاتش، رشته اقتصاد کشاورزی در مقطع لیسانس، رشته حقوق در مقطع لیسانس و رشته توسعه روستایی در مقطع کارشناسی ارشد را دارد_ پای گفت و گویش نشستم؛
محدثه رمضانی با بیان اینکه از زمانی که رشته دانشگاهی ام را انتخاب کردم و وارد دانشگاه شدم خواستم در اولین قدم بیشتر از رشته خودم که اقتصاد کشاورزی بود، بدانم، افزود: مطالعه ام را در این رشته بیشتر کردم و متوجه شدم چقدر ما که خودمان گیلانی و شالیکار هستیم نیاز داریم در بحث کشاورزی بیشتر بدانیم چرا که این رشته میتواند کمک حال کشاورزان باشد و صنعت کشاوری ما را متحول کند.
رمضانی گفت: ازین رو در دوران دانشحویی کارآموزی خود را در جهاد کشاورزی شهرستانم شروع و در حین تحصیل کار خبرنگاری را نیز آغاز کردم، چرا که همین ارتباط بی واسطه داشتن با مردم و صحبت های بدون سانسور آنها با رسانه، من را برای مطالبه گری و پیگیری و دریافت حق و حقوق آنها، بیشتر ترغیب میکرد.
وی تصریح کرد: یکی دو سال با جهاد کشاورزی همکاری داشتم و با یک شرکت دانش بنیان در رشته حقوقی که خواندم به عنوان کارمند فعالیت کردم، به عنوان مجری با شبکه استانی باران گیلان در برنامه «شجره طیبه» و برنامه دیگری به مناسبت هفته دفاع مقدس پادکست درست میکردم، کار گویندگی انجام میدادم و در زمینه ورزشی هم نایب رییس سوارکاری در شهرستان رودسر و در زمینه تدریس هم مدرس دوره های انجمن بین المللی مختلف آسیا در شمال کشور بودم.
رمضانی در خصوص فعالیت های اجتماعی سیاسی خود، به سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه به عنوان اولین دانشجوی زن کشور، خواندن درس حوزه به مدت ۲ سال و دانش آموخته نخبه پروری شهید دیالمه بودن اشاره و آن را یکی از دوره های بسیار خوب و عالی در دوره دانشجویی دانست و اظهار کرد: احساس رضایتمندی و موفقیت یک امر ذاتی نیست بلکه یک امر اکتسابی است.
وی با بیان اینکه، اولین قدم این است که باید خودمان را بشناسیم، به توانایی های خودمان باور داشته باشیم و هدفی را مشخص کرده و در جهت آن هدف قدم برداریم گفت: قطعا باید در این راه از نظر و مشورت صاحب نظران استفاده کنیم نه کسانی که مقرضانه به ما انتقاد می کنند، برای همین نکته مهمی است که بتوانیم موانع را از سر راه خود بردازیم.
رمضانی ادامه داد: البته این را مد نظر بگیریم که به عنوان یک زن، با توجه به اینکه در بسیاری از موارد خانوم ها در جامعه پیشرو هستند باید تاب انتقادها و موانع را نیز داشته باشند و با دقت قدم برداریم تا قدم های درستی باشد.
وی همچنین در خصوص توانمندی بانوان نیز بیان کرد: ما در جامعه ایرانی و اسلامی نمونه زنان موفق و توانا کم نداشتیم که به درجات بالای علمی، ورزشی، اجتماعی، اقتصادی رسیده اند و این توانایی جزئی از خصلت های ما بانوان است، چراکه ما زنان بسیار نکته سنج، ریزبین و بسیار دقیق کارها را انجام می دهیم و در اکثر موارد نیز موفق بوده ایم.
رمضانی با بیان اینکه الگوی همه ما در جامعه اسلامی حضرت فاطمه زهرا(س) هستند، خاطر نشان کرد: ایشان یکی از نمونه های برجسته مشارکت اجتماعی هستند که نمونه اش خطبه ای است که در مسجد پیامبر(ص) در دفاع از حقوق خود و امام علی(ع) ایراد کردند که نشان از استقامت، شجاعت و ظالم ستیزی ایشان بوده و یا می توان به کلاس های درسی که داشتند و یا «مدیریت فدک» را مثال بزنم که بعد از رحلت پیامبر(ص) برای اینکه علت را جویا شوند که چرا مدیریت فدک را از ایشان گرفته اند، اعتراضش را اعلام کرد.
وی ادامه داد: با داشتن چنین الگویی می توانیم هم به وظایف و کارهای زنانه و خانوادگی خود و هم به مشارکت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... برسیم.
رمضانی با بیان اینکه «نترسیم» زیرا شکست خوردن هم جزئی از تجربه و موفقیت است تصریح کرد: ما باید از اینکه هدفی نداشته باشیم و در راه اهدافمان حرکت و تلاشی نکنیم بترسیم، شکست جزیی از اتفاق های این دنیاست و باید بپذیریم.
وی از نقشش به عنوان «دستیار فرماندار» به عنوان یکی از یادگاری های دولت سیزدهم یاد کرد و با گرامیداشت یاد و خاطره رییس جمهور شهید «رییسی» افزود: کارهای اجرایی انجام میدهیم و و شرح وظایف داریم، اینکه مسئولین از توانایی های جوانان استفاده کنند بسیار عالی است زیرا کشور برای ساخته شدن به نیروی کار جوان در همه عرصه ها نیازمند است.
رمضانی بیان کرد: عزیزانی که بازنشسته شده اند حالا کارشان شور، نشاط و پویایی کمتری دارد گرچه می توان از تجربیاتشان استفاده کنیم اما به نیرو، قدرت و اندیشه جوانان نیز اعتماد کرد همانطور که حضرت آقا اعتماد دارند و فرمودند «از جوان ها به خصوص نخبگان در عرصه های مختلف استفاده شود».
️وی اذعان کرد: شهید ربیسی هم این بنا را گذاشتند و جوانان نخبه را به عنوان دستیاران فرمانداران، استانداران و رییس جمهور اختصاص دادند تا نخبگان و خبرگان شهرها راشناسایی کرده و تعامل بین مردم و دولت را بالا ببرند.
رمضانی ضمن اینکه پیشنهاد داد مسئولین در همه رده های استانی و کشور شهید رئیسی را الگوی خود قرار دهند و از خطوط رهبری خارج نشوند و حرفای حضرت آقا را سر لوحه کارهایشان قرار دهند گفت: وظیفه این دستیاران این است که راهکارهایی ارایه دهند که راه هایی باز شود که مردم کمتر در گیرو دار کارهای اداری و ... گرفتار شوند و بیشتر از حلقه های میانی استفاده شود.
وی اظهار کرد: مقام معظم رهبری انقلاب را از سر گذرانده اند، جنگ را تجربه داشتند و بسیاری فتنه ها در کشور بوده که با تدابیر ایشان خنثی شده است و ایشان وقتی به استفاده از نیروی جوان و نخبگان تاکید می کنند و شخصیتی مانند شهید رئیسی این دستور را اطاعت کرده و با اعتماد به جوانان فرصت می دهند، نشان دادند که می توان از پس خیلی از کارهای بزرگ برآمد.
رمضانی خاطر نشان کرد: تجربه شخصیم این است که بانوان خودشان را دست کم نگیرند و وارد بازی تفکیک جنسیتی زن و مرد نشوند و فاطمه زهرا(س) را الگوی خود قرار دهند زیرا هر چقدر الگوی درست تری داشته باشیم، حرکت و پیشرفت بیشتری خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: متاثر از فضای مجازی نباشیم، زن ها توانمندی های زیادی دارند که می توانند با در نظر گرفتن شئونات اسلامی و در چارچوب قانون فعالیت کردن به بسیاری از خواسته های خود برسند.
رمضانی با اشاره به اینکه خبرنگاری اصلا کار راحتی نیست و علاوه بر نوشتار و تهیه خبر و گزارش و قلمی که باید زده شود باید همه جوانب سیاسی و نگارشی و ادبی و... هم رعایت شود افزود: باید جانب انصاف هم داشته باشیم و در طول شبانه روز پاسخگو بوده و در وجدان کاری را رعایت کنیم.
وی اظهار کرد: حسن خوبم این است که من در تمام کارهایی که انجام می دهم با مردم و بین مردم هستیم و مردم به خبرنگاران اعتماد دارند و حرف دلشان را بدون هیچ سانسوری می گویند و اگر گوش شنوایی برای مردم و زبان گویایی برای مسئولین باشیم می توانیم بخوبی مطالبه گری کنیم و همین برداشتن باری از دوش شخص و جامعه هیجانی دارد که در کنار همه سختی ها لذت بخش است.
این فعال رسانه ای همچنین با بیان خاطره ای از اولین حضورش در اربعین گفت: اولین بار سال گذشته دوستان اسمم را نوشتند و من هیج برنامه ای برای اربعین نداشتم، در حال اسباب کشی و جابجایی منزل بودم که اولین گروه رسانه ای اربعین داشتند به کربلا اعزام میشدند، با من که تماس گرفتند ساعت ۵-۶ بعدازظهر بود، واقعا دو به شک بودم چون نمی دانستم توان پیاده روی و آمادگی جسمی برای چنین سفری را دارم یا خیر، اما دل را باز دریا زدم و توکل کردم و در عرض چند ساعت با اینکه کیف و کوله ای نداشتم و نمی دانستم چه وسایلی باید ببرم یک چیزهایی ابتدای برداشتم و صبح با دوستان خادم العتره شهرداری رشت عازم کربلا شدیم.
رمضانی با بیان اینکه این سفر تجربه فوق العاده ای بود افزود: کلا کربلا تجربه فوق العاده ای است، و علاوه بر کار خبر به عنوان خدام موکب خادم العتره هم در بحث نظافت و رسیدگی به زائران و هم در قسمت درمان موکب بخاطر اینکه مدارک هلال احمر هم داشتم سعی کردم کمک کنم.
وی اذعان کرد: با اینکه خیلی شرایط دشواری بود اما برای من به شدت شیرین نشست و این اربعین باعث شد وقتی برگشتم و فیلم و عکس ها منتشر شدند تصمیم بگیرم برای اربعین سال ۱۴۰۳ تاثیرگذارتر باشم و خدا هم قسمت کرد با گروهی از دوستان تهران، بحث روابط عمومی پویش سقا را داشته باشم.
رمضانی با بیان اینکه پویش سقا، پویشی کشوری بوده و ۴۰ تریلی معادل ۸۰۰ تن یخ از ایران به مواکب کربلا ارسال کردیم ادامه داد: با کمال افتخار خادم شدم و بار دیگر در کنار تهیه گزارش و فیلم و عکس برای توزیع یخ و رسیدگی به مشکلات زائران اربعین به کربلا رفتیم...
وی گفت: سفر کربلا و اربعین را همه باید بروند مخصوصا که در اربعین ثانیه به ثانیه تجربیات جدیدی به آدم اضافه میشود که از لحاظ روحی انسان را ارتقا میدهد و بزرگتر می کند.
نظر شما