علی فاضلیفرد- فرماندار بیرجند- در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی ضمن تبریک سالروز بیانات رهبر معظم انقلاب (۱۹ مهر) سال ۹۱ درخصوص کانونهای فرهنگی هنری مساجد، گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد یکی از مهمترین مراکزی است که میتواند در راستای تصمیمسازی و ایجاد فضای مناسب فکری برای تصمیمگیران، دست اندرکاران و مدیران حوزههای ذیربط به ایفای نقش بپردازد.
وی با اشاره به تاکید معظم انقلاب و مسئولان کشوری در بخشهای مربوطه برای تقویت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، افزود: از آنجا که همافزایی نهادهای انقلابی خصوصاً در بخش فرهنگی میتواند اثر اقدامات را دو چندان کند لازم است که پایگاههای مقاومت بسیج در بخش اداری، کارخانجات مردمی و... ضمن هماهنگی کامل با کانونهای فرهنگی و هنری مساجد اقدامات و خدمات مربوطه را نیز بگونهای برنامهریزی کنند تا ضمن کاهش یا حذف موازیکاریهای مرسوم از امکانات و اعتبارات موجود بتوان بهترین و بیشترین بهرهبرداری را صورت داد.
فرماندار بیرجند ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از مهمترین زمینههای کاری پایگاههای بسیج انجام امور فرهنگی و تلاش و برنامهریزی در راستای شناسایی آسیبهای فرهنگی و احصاء راههای مبارزه با آنهاست، دقیقاً همان نکتهای است که علاوه بر اینکه مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار دارد از جمله محوریترین دستور کارهای کانونهای فرهنگی و هنری نیز محسوب میشود.
فاضلیفرد با بیان تاریخچه مسجد و کارکرد آن از صدر اسلام تاکنون، عنوان کرد: مساجد دارای چندین نقش در جامعه بوده و به رغم تغییر و تحولات تاریخی و چالشهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... در دورههای مختلف قدرت، هیچگاه مسجد این کارکردها را از دست نداده است.
وی افزود: گرچه ممکن است نگرشها، ایدئولوژیها و دیدگاههای مختلف سیاسی و اجتماعی در دورههای مختلف این کارکردهای مسجد را شدت و ضعف بخشیده باشد اما نتوانسته از نقش و اهمیت و کارکرد آن کاسته و یا آن را تحت تاثیر قرار دهد.
فرماندار بیرجند ادامه داد: مسجد علاوه بر نقش مذهبی به عنوان میعادگاه مسلمانان برای تجدید بیعت با ارزشهای دینی و اسلامی همواره موجب روشنگری تودههای مختلف مردم نیز بوده است، ضمن اینکه بسیاری از جلسات مهم نظامی و حتی اجتماعی، دادگاهها و محاکم قضایی و... در مساجد برگزار میشده است.
فاضلیفرد با بیان اینکه امروزه نیز نگاه به مساجد بهعنوان مکانی مذهبی و جایی برای ادای فریضه نماز یک نگاه ناقص و تکبعدی است، گفت: بنابراین امروزه مساجد میتوانند و میبایست بعنوان مامن و ملجاء جوانان به ایفای نقش و وظیفه بپردازند، لذا برگزاری کلاسهای فرهنگی و هنری و ارتقای سطح آموزشی جوانان در بخشهای مختلف در مساجد برپایی جلسات حلقه صالحین به منظور احصاء آسیبهای فرهنگی و راههای مبارزه با آن و... باید در مساجد تقویت شود.
وی با تأکید بر لزوم تقویت بیش از پیش حضور و فعالیت جوانان در مساجد، بیان کرد: این در حالی است که هیات امنای مساجد نیز به عنوان متولیان امر باید بیش از گذشته زمینههای این امر را فراهم کنند و با برقراری ارتباط موثر با قشر جوان آنها را در بخشهای مختلف بکارگیری کنند.
فرماندار بیرجند اضافه کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند باید در دو حوزه نرم و سختافزاری به احصاء مشکلات فرهنگی پرداخت و متناسب با آنها روشها و مسیرهای برطرف کردن آنها را نیز احصاء و بکار گرفت تا اقدامات مربوطه دارای بازخورد و اثرگذاری مناسب باشد، کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز از این قاعده مستثنی نیستند و باید در دو بخش سخت و نرمافزاری مورد توجه قرار گیرند.
فاضلیفرد در ادامه تصریح کرد: در بخش نرمافزاری شناسایی راههای نفوذ فرهنگی دشمن، بهروزرسانی تجهیزات و نرمافزارهای مورد نیاز در بخش فرهنگی، ارتقای سطح آموزشی مدیران کانونهای فرهنگی مساجد و آشنایی آنها با جدیدترین روشهای تهاجم فرهنگی دشمن، تبیین دستاوردهای نظام به صورت خلاصه و در قالبهای عامپسند همچون اینفوگرافیک، تشریح نقش و اهمیت جهاد تبیین به صورت دقیق و اثرگذار در کانونهای فرهنگی و هنری و سایر اقدامات مشابه میتواند در بخش نرمافزاری مورد توجه و تاکید مدیران و متولیان امر در این حوزه قرار گیرد.
وی در پایان افزود: در بخش سختافزاری نیز اقداماتی از جمله تامین و بهروزرسانی تجهیزات و امکانات مورد نیاز در کانونهای فرهنگی و هنری، برقراری تورهای راهیان پیشرفت ویژه مدیران کانونهای فرهنگی و هنری به منظور آشنایی آنها با پیشرفتهای کشور در حوزههای مختلف جهت اجرای درست و موثر جهاد تبیین، اختصاص اعتبارات مورد نیاز و تقویت کانونها از حیث اعتباری باید مورد توجه متولیان امر باشد.
نظر شما