خراسان جنوبی- خبرگزاری شبستان: مردم خراسان جنوبی سال هاست با گرمای خشک کویر خو کرده اند. طبق اعلام مسئولان ۳۰۰ تا ۳۳۰ روز در سال، خورشید، گرمابخش کویر خراسان جنوبی است. خورشیدی که همه ساله، تابستان ها مردم را کلافه می کند، چند سالیست که با تبدیل گرمای آن به برق، زندگی ها را رونق بخشیده است.
چند سالیست که چند سرمایه گذار خارجی با دیدن این موهبت الهی، دست به کار شده اند و با راه اندازی نیروگاه های خورشید بزرگ در نقاط مختلف خراسان جنوبی، علاوه بر اشتغالزایی برای چندین نفر، در رفع مشکل ناترازی برق در طول سال به ویژه تابستان ها به میدان آمده اند.
این بار خبرنگاران خراسان جنوبی به بازدید پروژه های سرمایه گذاری خارجی در خوسف رفتند؛ جایی که یک سرمایه گذار از کشور آفریقای جنوبی، این شهرستان را به عنوان مقصد سرمایه گذاری خود انتخاب کرده و حالا بیش از ۷ سال است که اولین نیروگاه خورشیدی را با بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا راه اندازی و در گام بعد، تصمیم دارد این پروژه را تا ۲۰ مگاوات افزایش دهد.
حجت خزاعی که نماینده سرمایه گذار و سرپرست بهره برداری از این نیروگاه را برعهده دارد، با اشاره به اینکه درصدد راه اندازی یک نیروگاه ۴ مگاواتی هستیم که این مهم نیازمند تامین زمین در نزدیکی پست برق است، رقم سرمایه گذاری در این پروژه را ۲.۵ میلیون یورو ذکر کرد و گفت: تلاش می کنیم تا نیروگاهی بعدی، حداکثر تا ۲ ماه آینده به بهره برداری برسد.
وی اولویت خود را در سرمایه گذاری، خوسف اعلام می کند و سید علی حسینی فرماندار پیشین این شهرستان هم قول مساعد برای تامین زیرساخت ها و همچنین زمین را به وی می دهد و تاکید می کند: سومین شهرک انرژی خورشیدی کشور در خوسف راه اندازی خواهد شد به همین دلیل از سرمایه گذاران این حوزه، حمایت تمام قد می شود.
حسینی ادامه می دهد: با توجه به خواست سرمایه گذاران برای حضور فعال در این بخش، باید در کنار پست ۱۲۰ کیلو ولت شهرستان خوسف، یک پست ۴۰۰ کیلوولت هم احداث شود تا مطالبه سرمایه گذاران تامین شود.
مرتضی ذاکریان مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان جنوبی در این بازدید بر توزیع متوازن سرمایه گذاران حوزه انرژی های نو در سطح شهرستان های استان تاکید کرد و خطاب به سرمایه گذار این پروژه گفت: در صورت آمادگی برای سرمایه گذاری در دیگر شهرستان ها از جمله نهبندان، زیرساخت های لازم برای حضور وی فراهم می شود که نماینده سرمایه گذار برنامه های بعدی خود برای توسعه را متمرکز بر شهرستان خوسف اعلام کرد.
مقصد بعدی خبرنگاران، شهرستان سربیشه است که یک سرمایه گذار ایرانی مقیم چین، با راه اندازی یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی، از سال ۹۷ کار خود را شروع کرده است و مدتی است که درصدد گسترش و توسعه این پروژه است و تاکید می کند تا بهمن ماه به بهره برداری می رسد.
محمدرضا لکزایی فرماندار شهرستان سربیشه هم در این بازدید خبرنگاران می گوید: این شهرستان به دلیل آب و هوای مطلوب، بهترین موقعیت را برای پنل های خورشیدی فراهم کرده است و بدون اغراق می گویم که خواستگاه و مهد انرژیهای تجدیدپذیر است.
وی تاکید می کند که به عنوان نماینده دولت در سربیشه دریافت مجوز پست ۱۳۲ دیگری در این شهرستان را برای بهبود وضعیت زیر ساخت و تامین نیاز سرمایه گذاران پیگیری می کنم.
ذاکریان مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان جنوبی هم در این بازدید به با اشاره به اینکه خراسان جنوبی بین ۳۰۰ تا ۳۳۰ روز آفتابی دارد و این انرژی خورشیدی و دمای مناسب فرصت خوبی برای ایجاد نیروگاه خورشیدی و تولید انرژی پاک پیش روی سرمایه گذاران قرار داده است، به رونق سرمایه گذاری های خارجی در چند اخیر اشاره می کند و با تاکید بر اینکه، تلاش ما توسعه متوازن و حضور سرمایه گذاران در تمام نقاط استان است، یادآور شد: اما در نهایت، سرمایه گذار، خود انتخاب می کند که در چه شهری سرمایه خود را در فرایند تولید هزینه کند.
وی با بیان اینکه گرچه سرمایه گذار نیروگاه خورشیدی ۷ مگاواتی شهرستان سربیشه یک ایرانی الاصل مقیم چین است اما چون منشا این پول از خارج کشور است، طبق قوانین آن را یک پروژه با سرمایه گذاری خارجی تلقی می کنیم، تصریح کرد: سرمایه گذار این پروژه چون تعامل و همکاری نهادهای مختلف استان را در مسیر تحقق اهداف خود مشاهده کرده است، توسعه این واحد را در دستور کار قرار داده است که امید است هرچه سریعتر نیروگاه ۱۰ مگاواتی نیز در نزدیکی همین نیروگاه به بهره برداری برسد.
نظر شما