به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: نشست مباحث نظری پیرامون حکمرانی با تاکید بر حکمرانی مهدوی، صبح امروز شنبه ۲۱ مهر ماه به همت پژوهشکده مهدویت و آیندهپژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با سخنرانی حجتالاسلام «نجف لکزایی» برگزار شد؛ همچنین حجتالاسلام «محمود ملکی راد» به عنوان دبیر علمی در این نشست حضور داشت.
در ادامه بخشهایی از مباحث ارایه شده در این نشست را میخوانید:
حجتالاسلام لکزایی با بیان اینکه ورود به هر موضوع و مسالهای نیازمند برنامهریزی است، اظهار کرد: این مولفه به ویژه در مورد مباحث حوزه دین از اهمیت بسزایی برخوردار است، برای مثال در مورد موضوع مهدویت باید ببینیم مسالهای که قصد حل کردن آن را داریم چیست چراکه اگر موضوع روشن نباشد کارمان در فضای حکمرانی ورود پیدا نمیکند.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: ما میخواهیم جامعه منتظر ایجاد کنیم، جامعهای که در آن انتظار افراد از جنس انتظار فعال باشد تا شاهد شکلگیری جامعه مهدوی باشیم، اما واقعیت آن است که جامعه فعلی با این مساله فاصله بسیاری دارد لذا باید تقسیم کار کنیم تا هرکسی یک گوشه از کار را بر عهده بگیرد؛ نمیشود همه کارها بر عهده یک نفر باشد.
وی افزود: البته اکنون در بحث مهدویت پیشروی داشتیم و انتظار ما از سند «توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار» در بحثهای حکمرانی، تحقق هماهنگی و تقسیم کار و همچنین ماموریتگرا شدن دستگاهها است که این رویکرد خود به تنهایی یک نقطه قوت است؛ واقعیت آن است که اگر میخواهیم کارها در فضای حکمرانی قرار بگیرد باید مساله در سطح دستگاههای مختلف مورد توجه قرار گرفته و حل شود؛ مگر حکومت چهقدر توان دارد و میتواند از پس همه امور بربیاید؟
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: قبل از انقلاب حکومت در در جهت اقامه دین پای کار نمیآمد اما اکنون نظام به برکت خون شهدا تاسیس شده است؛ از نکات جالب سند «توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار» آن است که ارزش ها در آن برشمرده شده است.
حجتالاسلام لکزایی افزود: بلوغ راهبردی که اکنون در سطح کشور و حوزه علمیه با نقشآفرینی شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای اجرای این سند به وجود آمده است، قابل توجه است؛از سوی دیگر وظیفه نهادی چون ما به عنوان پژوهشکده مهدویت و آیندهپژوهی کمک به اقامه دین است، اگر از این منظر به مساله نگاه کنیم فعالیتهای ما بیشتر سبقه آموزش، تبیین و تبلیغ دین را دارد، یعنی ما میخواهیم برای مخاطبان این مساله را مطرح کنیم که دین چه میگوید؛ در این بین اقامه دین در حوزه مهدویت، ایجاد جامعه منتظر است که به طرق مختلفی میتوان در راستای تحقق این هدف گام برداشت، از جمله ایجاد خانواده منتظر، اقتصاد تراز دینی، سیاست تراز دینی، مدیریت تراز دینی و ... .
وی با تاکید بر این مساله که باید بحث مهدویت را برای مخاطبان مختلف در سطح جهان تبیین کرد، گفت: ما چه در حوزه آموزش و چه در حوزه تبلیغ دین، باید ورود آگاهانه داشته باشیم و بدانیم چه کسی مصرفکننده این محتواها خواهد بود، بنابراین باید تمام فعالیتها در فضاهای این چنینی بازخوانی شود، در نتیجه در حوزه حکمرانی نیاز به تحقیق جدید نداریم بلکه احتیاج به بازنمایی و خروجی گرفتن جدید داریم.
نظر شما