سلسله سخنرانی‌ها درباره تاریخ فلسطین در دانشگاه «دنور» آمریکا

دانشکده تاریخ دانشگاه «دنور» آمریکا میزبان مجموعه سخنرانی‌هایی در مورد تاریخ فلسطین است و سخنرانان متعددی از سراسر جهان در این سلسله برنامه‌ها سخنرانی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «trinitynews»، دانشکده تاریخ دانشگاه «دنور» آمریکا میزبان مجموعه سخنرانی‌هایی در مورد تاریخ فلسطین است و سخنرانان متعددی از سراسر جهان در این سلسله برنامه‌ها سخنرانی می‌کنند.

مجموعه سخنرانی‌ها با گفتگوهای حضوری و آنلاین انجام می‌شود و در این برنامه شش هفته‌ای، دانشگاهیان از فلسطین، بریتانیا و ایرلند در مورد موضوعاتی با محوریت ادبیات و تاریخ فلسطین گفتگو می‌کنند.

سخنرانان شامل «لوئیس آلدی»، «حازم جمجوم»، «بیان حداد»، «رشید خالدی»، «جورجیا آندریو» و «آوی شلیم» هستند.

اولین سخنران مهمان که در دانشکده تاریخ دانشگاه دنور سخنرانی خود را ارائه داد دکتر «لوئیس آلدی»، مورخ، ویراستار و نویسنده‌ای است که وب سایت«متون آزاد» را تاسیس کرده استو که کار اصلی آن نقد کتاب و متمرکز بر متون قدیمی است؛ متونی که از زمان انتشار فراموش شده، نادیده گرفته شده، سرکوب شده یا سوء تعبیر شده اند.

آلدی درباره انتشار و ترجمه متون منتشر شده توسط مرکز تحقیقات فلسطین و مشارکت خود در بررسی، ترجمه و بازنشر تعدادی از کتاب‌های منتشر شده توسط این مؤسسه بین دهه ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ سخنرانی کرد.

وی در مورد اهمیت این متون گفت: این متون مولفه‌های یک طیف طولانی و مداوم و گسترده مقاومت هستند که تداوم مقاومت فلسطین، آموزش انقلابی و دانش تا به امروز را نشان می دهند. تنوع این ادبیات و فراگیر بودن آن بازتابی از جامعیت مقاومت فلسطین است که به نوبه خود بازتابی از چگونگی جنگ صهیونیستی علیه هویت فلسطینی و موجودیت فلسطینی است.

آلدی ادامه داد: تخریب سیستماتیک کتابخانه‌ها، آرشیوها، اماکن تاریخی و بناهای مذهبی، هر آنچه در غزه و جاهای دیگر در حال حاضر در جریان است را باید در این زمینه و در چارچوب تاریخی جنگ صهیونیست‌ها علیه هویت فلسطین درک کرد.

سیاران هگارتی، استاد تاریخ دانشگاه دنور در گفتگو با «ترینیتی نیوز» پس از سخنرانی گفت: این مجموعه یک پروژه دیرینه دانشکده تاریخ دانشگاه دنور بوده است و همه ما می‌خواستیم این برنامه در این زمان فورا اجرایی شود زیرا وضعیت در سرزمین‌های اشغالی و اکنون لبنان روز به روز بدتر می‌شود.

هگارتی در مورد انگیزه این اجرای این برنامه گفت: هدف اولیه ما ارتقای آگاهی از مبارزات مردم فلسطین، چه در آن زمان و چه در حال حاضر در میان جامعه دانشگاهی است.

به گفته هگارتی، جامعه قاطعانه معتقد است که دانش یک قدرت است و مطالعه و قدردانی از تاریخ باید همراه با کنشگری باشد.

سخنرانی‌های هفته آینده در دانشگاه دنور درباره صهیونیسم، تاریخ اسرائیل و نسل کشی جاری در غزه خواهد بود.

کد خبر 1785411

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha