به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری شبستان، محمدباقر قالیباف امروز (یکشنبه ۲۲ مهر) در نشست فوقالعاده PUIC در حاشیه یکصد و چهل و نهمین اتحادیه بینالمجالس جهانی در ژنو، گفت: من سالها به عنوان یک سرباز برای وطنم خدمت کردهام و در کنار آن با مسائل ژئوپلتیکی به عنوان یک موضوع علمی سروکار داشتهام. تجربه همه این سالها به من آموخته در شرایط بحرانی، هیچ چیز مهمتر از آن نیست که یک تصویر و روایت مشترک از وضعیت وجود داشته باشد. پرسشی که من در این زمان کوتاه میخواهم با شما در میان بگذارم این است که آیا جهان اسلام میداند با چه چیزی روبروست؟
وی افزود: وقتی به این میاندیشیدم که در این اجلاس مهم با برادران و خواهران مسلمان خود چه مطلبی را باید در میان بگذارم، تصویر آن دختر بچه نازنین فلسطینی را جلو چشم داشتم که با چشمهای گریان به دوربین فیلمبردار نگاه میکرد و می گفت: «چرا اینها میخواهند ما را بکشند؟ من که اسلحه ندارم. چرا اینها ما را بمباران می کنند.»
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این سوال، بنیادی ترین سوالی است که همه ما باید به آن فکر کنیم و البته تمام جوابها را نیز در درون خود نهفته دارد. رژیم جعلی اسراییل، همه ظاهرسازیها را کنار زده و بی محابا در حال جنایت علیه مسلمانان است. این اتفاقی نیست که فقط در غزه یا لبنان رخ دهد. رژیم غاصب اسراییل برنامهای بزرگ برای تکرار این جنایات در سراسر قلمروی اسلامی دارد و با حمایت کامل آمریکا و برخی کشورهای غربی به دنبال رسیدن به نقطهای است که هر زمان لازم دانست، در هر نقطهای از جهان اسلام، هر جنایتی را علیه هر رهبر اسلامی انجام بدهد و از هر مجازاتی مصون بماند.
قالیباف با طرح این سوال که آیا جهان اسلام بناست بایستد و فراگیرشدن شرارت به همه قلمروی خود را نظاره کند، تصریح کرد: من چنین گمانی به آزادگان و مجاهدان دنیای اسلام ندارم. آن روز هرگز نخواهد رسید.
وی با بیان اینکه پیش از سفر به ژنو، با مسئولان و مردم لبنان صحبت کرده و آنها از او خواستند که صدای مظلومیت و ایستادگی آن ها را به جهان برساند، گفت: آنها از ما اقدام عملی میخواهند. ما روزهای مهمی در پیش داریم و باید تصمیم بگیریم. اگر بتوانیم تصمیم جمعی بگیریم پیروزی نزدیک و نصرت خداوند حتمی است و اگر در این کار موفق نشویم همه هزینه خواهیم پرداخت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه اسراییل میخواهد همه زیرساختهای منطقه را کنترل واگر موفق نشد، آنها را منهدم کند، اضافه کرد: در چنین شرایطی وحدت و کنار هم ایستادن یک الزام امنیتی برای همه ماست. ما در جمهوری اسلامی ایران آماده کمک به یک تلاش فوری و قوی برای ایجاد یک مفاهمه امنیتی مشترک درباره این خطر تاریخی هستیم و به سهم خود از هیچ تلاشی برای رفع شدن این خطر از سر امت نبی مکرم اسلام فروگذار نخواهیم کرد.
قالیباف با بیان اینکه مقاومت ضد اسرائیلی در منطقه به یاری امت اسلامی چشم دوخته است، گفت: دشمن صهیونیستی در ضعیف ترین وضعیت تاریخ منحوس خود قرار دارد و ما در موقعیتی منحصر بفرد برای پایان دادن به این شرارت تاریخی در منطقه خود قرار داریم.
وی اظهار کرد: اسراییل اکنون تلاش میکند ضعفها و محدودیتهای بی سابقه خود را پشت سر ژستهای تهاجمی بپوشاند تا مانع اتحاد امت شود. صهیونیستها به القا ترس و اختلاف در جهان اسلام امید بستهاند. کافی است شجاع باشیم و پشت یکدیگر بایستیم. آنگاه توهمی به نام صهیونیسم جنایتکار برای همیشه پایان خواهد یافت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با خون بهترین و عزیزترین مردانمان خود وارد این میدان شده است، گفت: جهان اسلام میتواند با برداشتن چند گام اساسی، قبل از آنکه دیر شود دشمن را متوقف کند. ما نیازمند قطع هر نوع همکاری، کمک و گفت وگو با رژیم، و متوقف کردن هر نوع پروژه سیاسی و اقتصادی هستیم که اسرائیل را یاری کند.
قالیباف در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه امت اسلامی باید فشار یکپارچه و موثر برای توقف این رژیم کودک کش به امریکا وارد کند، اضافه کرد: شریانهای حیاتی رژیم اسراییل اکنون در کنترل امت اسلامی است من اطمینان دارم خداوند به خون های مجاهدین و مردان و زنان مظلوم لبنان و فلسطین، برکت خواهد داد و جهان اسلام طعم روزهای شیرین بدون اسراییل را خواهد چشید.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم آن روز را ببینیم، و اگر ندیدیم صاحب مزاری باشیم که بر سنگ آن نوشته باشند «سربازی که در راه مبارزه با اسراییل شهید شد.»
یادآور می شود، رئیس مجلس شورای اسلامی در این اجلاس قرار است به تبیین و تشریح جنایات صهیونیستها و حمایت از گروههای مقاومت بپردازد و در دیدارها و سخنرانیهای خود، پیام مظلومیت و ایستادگی مردم لبنان و فلسطین را در مقابل این جنایات به دنیا برساند.
منوچهر متکی، امیرحسین ثابتی، علیاصغر باقرزاده، محمود نبویان، انویه شارلی تکیه، محمدمهدی شهریاری و الهام آزاد، رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان را در این اجلاس همراهی میکنند.
اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU) در نقش بازوی پارلمانی سازمان ملل متحد سالانه دو اجلاس اصلی برگزار میکند که روسا و سایر نمایندگان پارلمانهای جهان در آن به تبادل نظر و تصویب قطعنامه میپردازند.
موضوع گفتگوی این دوره از اجلاس «استفاده از علم، فناوری و نوآوری (STI) برای آیندهای مسالمتآمیزتر و پایدارتر» است و در این اجلاس تمام نهادهای قانونی IPU، از جمله شورای بینالمجالس، مجمع، کمیتههای چهارگانه دائمی، سمینارهای نمایندگان جوان و زن تشکیل جلسه خواهند داد.
در جلسات مجمععمومی IPU، سمینار نمایندگان زن، نشست PUIC، نشست گروه مشاورین عالی مبارزه با تروریسم و افراطگرایی خشونتآمیز، نشست APA، نشست گروه پارلمانی بریکس، شورای بینالمجالس، کمیته دائمی دموکراسی و حقوق بشر، کمیته دائمی صلح و امنیت بینالمللی، نشست مجمع دبیران پارلمانها (ASGP)، کارگاه هماندیشی راهبری پارلمانی در خلا سلاح، نشست سمینار نمایندگان جوان، کمیته دائمی امور سازمان ملل متحد، کمیته ترویج احترام به حقوق بشردوستانه بینالمللی، کمیته دائمی توسعه پایدار، کارگاه هماندیشی تلاشهای دوچندان برای مقابله با کار کودکان و کار اجباری به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
همزمان با برگزاری مجمع اتحادیه بینالمجالس جهانی IPU در ژنو، مجمع مجالس آسیایی APA، اتحادیه پارلمانی کشورهای اسلامی PUIC، اعضای پارلمانهای عضو BRICS نشستهای تخصصی خود را برگزار میکنند.
نظر شما