فدایی ولایت؛ الگوی خوشبختی دختران

حجت الاسلام باقرزاده با بیان حضرت معصومه(س) خود را فدای حقیقت ولایت کرده بود، گفت: حضرت معصومه(س) برای تثبیت امامت حضرت رضا(ع) تلاش بسیاری کردند که نشات گرفته از ولایت‌پذیری بود.

حجت‌الاسلام ابراهیم باقرزاده-استاد دانشگاه و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش- در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی ضمن تسیلت سالروز وفات حضرت معصومه(س)، اظهار داشت: این بزرگوار در کرامات و ویژگی های اخلاقی سرآمد دوران خود بودند. 

وی با اشاره به شاخص‌ترین ویژگی های حضرت معصومه(س) گفت: از آن جایی که از اوصاف و ویژگی های زن نمونه و شایسته، یاد بسیار و پیوسته خداوند، در زندگی است، حضرت معصومه(س) در مدت حیات خود پیوسته به یاد خدا بودند و وقتی به قم آمدند تمام اوقات خود را در حال عبادت بودند تا جایی که زنان قم به عیادت می آمدند پیوسته ایشان را در حال و ذکر و مناجات با خدا می دیدند. 

حجت الاسلام باقرزاده ادامه داد: ایمان به همراه انجام عمل صالح لازمه جداناپذیر ایمان دینی و مهم ترین صفت حضرت معصومه(س) به عنوان یک بانوی نمونه و شایسته در نگاه وحی است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش با بیان اینکه از دیگر ویژگی‌ های حضرت معصومه(س) حجاب و عفاف ایشان است، افزود: ایشان ۱۷ روز در قم بودند و بستگانی در قم نداشتند و موسی بن خضرج خانه خود را در اختیار ایشان قرار داده بود ولی هیچکس ننوشته که چهره ایشان را کسی دیده باشد زیرا همواره پوشش و عفت خودشان را رعایت می‌کردند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز در غرب، زن به عنوان یک ابزار استفاده می‌شود و اگر اسلام برای زن‌ها حجاب و عفاف قائل شده است می‌خواهد عظمتش حفظ شود و تبدیل به یک ابزار دست نشود. 

استاد دانشگاه ادامه داد: حضرت فاطمه معصومه(س) هم دختر معصوم، هم خواهر معصوم و هم عمه معصوم هستند و خود نیز توسط امام رضا(ع) به «معصومه» ملقب شدند و این موضوع مهم می تواند الگوی تراز برای دختران سرزمین خورشید باشد. 

حجت الاسلام باقرزاده با اشاره به اینکه نخبه علمی بودن حضرت معصومه(س) یکی از ویژگی‌های کاربردی ایشان است، افزود: برخی اینگونه جلوه می‌دهند که اسلام با علم‌آموزی زنان موافق نیست در حالی که زنانی در اهل بیت(ع) بودند که عالمه بوده و فعالیت‌های علمی انجام می‌دادند و باید دختران ما این صفت مجاهدت علنی را سرلوحه خود قرار دهند و جزو نخبگان علمی باشند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش در خصوص صبر و امیدواری و شناخت هدف حضرت معصومه(س) عنوان داشت: صبر و بردباری و امیدواری که در وجود ایشان بوده از شگفتی‌ها است چون حضرت معصومه(س) با پدر ارتباط بسیار عمیق و جانانه‌ای داشت و تحمل و صبر ایشان ستودنی است، هرگز در زندگی امید خود را از دست ندادند و ایشان در هر شرایطی هدف و مقصد را می‌شناختند و در جهت رسیدن به مقصد، هر بلایی را به جان می‌خریدند.

وی ادامه داد: آنچه در زندگی حضرت معصومه(س) حرف اول را می‌زند، هدف شناسی ایشان است یعنی حضرت در زندگی ۲۸ ساله خود کاملاً می‌دانستند دنبال چه هستند و هدف معلوم و معین بود و از این شاخه به آن شاخه نمی‌پریدند و اینگونه نبودند که یک بار افراط و یک بار تفریط کنند و با یک حرکتی بر مبنای شناخت مقصد و هدف با طراحی متعادل بر مبنای آموزه‌های امام معصوم(ع)، مراحل مختلف مبارزه و رسیدن به مقصد را گذراندند.

حجت الاسلام باقرزاده با بیان اینکه حضرت معصومه(س) تسلیم ولایت امامِ زمان خود بود، افزود: ایشان از فدا شدن در راه ولایت باکی نداشتند و چه در زمان موسی بن جعفر(ع) و چه در زمان امامت حضرت رضا(ع) که در تثبیت امامت امام رضا(ع) در مقابل واقفیه نقش به سزایی ایفا کرد. 

استاد دانشگاه در ادامه گفت: فرقه واقفیه هفت امامی بودند و معتقد بودند با شهادت امام موسی کاظم(ع) امامت خاتمه یافته است ولی حضرت معصومه(س) برای تثبیت امامت حضرت رضا(ع) تلاش بسیاری کردند که نشات گرفته از ولایت‌پذیری ایشان بوده است. 

وی در ادامه تاکید کرد: حضرت معصومه (س) خود را فدای حقیقت ولایت کرده بودند و در رابطه با دو امام عصر خود، یعنی پدر و برادر، تمکین کرده و تسلیم مطلق بودند و در این عصر هم امام زمان(عج) هستند که ما می‌توانیم منویات امام زمان(عج) را کسب کرده و اهداف ایشان را بشناسیم. 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش با بیان اینکه ویژگی دیگر حضرت معصومه(س) پایبندی به خانواده بود، افزود: در جامعه امروز خود بسیار به آن نیازمند هستیم و حضرت(س) از کودکی با وجود عدم حضور پدر، و با وجود سختی‌های بسیار در خانواده، همواره در کنارشان بوده و در بزرگسالی به جهت یاری رساندن به برادر خود امام رضا(ع) و دلتنگی برای ایشان، به ایران مهاجرت کرده و هرگز خانواده را تنها نگذاشتند.

حجت الاسلام باقرزاده اظهار کرد: خانواده، در نگاه اسلام یک نهاد مقدسی است که نقش اساسی در فرهنگ‌سازی و سلامت افراد جامعه دارد و در این خانواده توقعات و وظایف زن و مرد با هم متفاوت است، اما آنچه انسان‌ها را نزد خداوند محبوب می‌کند جنسیت آن‌ها نیست؛ بلکه عملکرد آن ها است. 

وی ادامه داد: بر اساس آموزه های اسلام، احترام به دختر تنها در حرف و شعار نیست بلکه باید به گونه‌ای باشد که در عمل خود را نشان دهد به همین جهت، احادیث متعددی نیز در سیره و سخن معصومان علیهم السلام وجود دارد که به مبارک بودن، احترام گذاشتن به دختران و... اشاره شده است. 

استاد دانشگاه در پایان گفت: در روایات از دختران به عنوان بهترین فرزندان تعبیر شده است که نه تنها خداوند با نگاه رحمت به آنها می نگرد بلکه به برکت وجود آن ها، پدر و مادر و حتی دیگر افراد نیز مورد لطف و رحمت الهی قرار می گیرند.

کد خبر 1785641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha