دستاوردهای سوگواره‌ «مَحرم مُحرّم»برای جامعه دانشگاهی

مسلمی نائینی با بیان اینکه برگزاری سوگواره‌ «مَحرم مُحرّم» موجب ترویج فرهنگ حسینی بین نسل جوان و جامعه دانشگاهی است، گفت: این برنامه ها با هدف تبیین و آشنایی هرچه بیشتر اقشار مختلف با واقعه عاشورا، رویداد عظیم اربعین، فرهنگ‌ها و باورهای بومی پیرامون این واقعه تاریخی، برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، حسن مسلمی نائینی، امروز( ۲۳ مهرماه) در آیین اختتامیه سیزدهمین دوره سوگواره ملی فرهنگی هنری «مَحرم مُحرّم» در خرم آباد، ضمن تسلیت به مناسبت سالروز رحلت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س) اظهارداشت: برگزاری اینگونه سوگواره‌ها موجب ترویج فرهنگ حسینی بین نسل جوان و جامعه دانشگاهی است.

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه واقعه عاشورا سرمنشأ مبارزه با ظلم است، افزود: امروزه می‌بینیم که ندا و فریاد «یا حسین» در تمام دنیا طنین‌انداز است و در راهپیمایی اربعین شاهد یک رویداد حماسی و ایجاد تمدن نوین شیعی هستیم.

وی با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت و مبارزه با ظلم که اکنون به صورت جهاد و در جبهه مقاومت علیه جریان کفر و استکبار و صهیونیست جنایتکار در حال انجام است از تاثیرات مهم نهضت عاشورا و قیام امام حسین (ع) است، عنوان کرد: شهدای جبهه مقاومت و شهیدان بزرگوار حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله خود را شاگرد مکتب سیدالشهدا (ع) می دانند.

مسلمی نائینی با بیان اینکه کسی عاشورا را درک کرده است که به همه فرازهای زیارت عاشورا آگاه باشد و در مسیر عمل به آن بکوشد، گفت: عاشورا سالک راه را قدم‌ به‌ قدم جلو می‌برد و محال است کسی مصیبت را درک کند، ولی بعد از آن موضع‌گیری نکند و در برابر عاملان این ظلم و مصیبت عظمی لعن و نفرین نفرستد و جبهه‌گیری نکند.

وی ادامه داد: برخلاف عقیده کسانی که فکر می‌کنند عاشورا عامل تخدیر جامعه و به عزا و سوگ کشاندن مردم است، با این نگاه عاشورا منشأ فکر، حرکت و قیام و نیز در آن شور با شعور توأم است و به همراهان خود انگیزه و جهت می‌دهد.

مسلمین نائینی اظهارکرد: آدم بی‌تفاوت و بی‌خاصیت نمی‌تواند عاشورایی باشد، عاشورایی بودن ملتزم حساس، متفکر و عمیق بودن است.

وی یادآور شد: مراسم و مناسک دینی هر مذهب، برآمده از باورها، نیازها، و گرایش‌های دینی قشرهای گوناگون وابسته به آن مذهب است که به صورت آیین‌ها، نمادها، جشن‌ها و عزاداری‌ها بروز می‌یابد و به‌ منظور حفظ مفاهیم و ارزش‌های‌ دینی‌ صورت‌ گرفته است.

رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: به اینکه جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی پیشران در علم، فرهنگ و هنر با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ مذهبی و بومی، رویدادهایی از جمله مسابقه موضوعی  «مَحرم مُحرّم» را با هدف تبیین و آشنایی هرچه بیشتر اقشار مختلف با واقعه عاشورا، رویداد عظیم اربعین و فرهنگ‌ها و باورهای بومی پیرامون این واقعه تاریخی، برگزار می نماید.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۲ دوره سوگواره مَحرم مُحرم در سطح استانی و منطقه‌ای با موفقیت برگزار و امسال سیزدهمین دوره آن در سطح ملی و با همکاری هفت واحد سازمانی جهاددانشگاهی برگزار شده است که پیوستگی اجرای این برنامه وزین نشان‌دهنده کاری مردم پسند، عالمانه و با برنامه است که امید است در آینده ادامه داشته باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: برگزاری اینگونه همایش‌ها و سوگواره‌ها زمینه حفظ و ترویج فرهنگ عزاداری بومی و سنتی را فراهم می‌کند.

کد خبر 1785666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha