خبرگزاری شبستان- گلستان، ربابه کابلی؛ موزه دوربین محلی است که آقای طاهری به نام مجموعه اش گذاشته است، تا چشم کار می کند انواع دوربین ها را می بینی که هر کدامشان تو را به زمانی از تاریخ می برند.
آقای طاهری و پسرش به دلیل عشق و علاقه ای که به این کار داشته اند شروع به تهیه انواع دوربین ها در سراسر کشور کرده اند و حالا مجموعه ای را تشکیل داده اند که در نوع خود در کشور بی نظیر است.
پس از گشت و نگاهی به دوربین ها باب صحبت را با آقای سیدمحمدعلی طاهری آغاز می کنیم، خودش تمایلی به صحبت ندارد اما اصرارمان نتیجه داد و چند دقیقه ای به گفتگو نشستیم.
آقای طاهری که ۶۰ سال سن دارد، اهل گرگان است و می گوید از سال ۶۹ تا پنج سال گذشته، نمایندگی خودرو داشته و از سال گذشته به دلیل علاقه تنها فرزندش به این کار، دست از کار چندین ساله اش کشیده و به این حرفه و هنر روی آورده است.
وی همه سرمایه اش را در این کار گذاشته است و از عشق و علاقه وصف نشدنی خودش و فرزندش به دوربین می گوید.
سیدمحمدعلی طاهری ادامه می دهد: در ابتدای کار یک آتلیه عکاسی و فیلمبرداری و استودیوی تولید محتوا راه اندازی کردیم و برای دکور این آتلیه اقدام به خرید تعدادی دوربین کردیم تا چیدمان استودیو را درست کنیم.
وی افزود: در حین خرید دوربین ها به دنبال ایجاد موزه و گنجینه دوربین نبودیم ولی کم کم علاقمند به خرید دوربین از سراسر کشور شدیم و امروز بیش از ۲ هزار دوربین و ۵۰۰ عدد وسایل جانبی از جمله آپارات، اسلایدر، چاپ عکس و سایر وسایل را تهیه کرده ایم.
طاهری گفت: بعد از نامگذاری این مجموعه به نام «متانویا»، اقدام به برگزاری ورک شاپ با حضور عکاس های خوب گرگان کردیم و سپس از آپارات چی های قدیمی دعوت شد و چند ساعتی تبادل نظر شد.
وی از حضور مهمانان مختلف و عکاسان زیادی در این مجموعه می گوید و ادامه می دهد؛ حضور مریم زندی یکی از افتخارات گرگان، رسول نجفیان، محمد صادقی، حاج داود عامری و سایر عکاسان حرفه ای را در این مجموعه شاهد بوده ایم.
طاهری از اعتیادش به دوربین هم گفت و اضافه کرد: زمانی یک عتیقه فروش به من گفت دوربین اعتیاد آور است اما باور نکردم؛ اما الان به این نتیجه رسیده ام که اعتیاد شدیدی به دوربین پیدا کرده ام.
وی افزود: جدا از تبدیل گنجینه و موزه دوربین، در حال تبدیل دوربین های قدیمی به دیجیتال نیز هستیم و با فیلم های تخت در حال فیلمبرداری و عکس برداری نیز هستیم.
طاهری با اشاره به قدمت دوربین هایش، گفت: برخی از دوربین ها ۱۸۰ سال قدمت دارند و برخی از آنها مربوط به مظفرالدین شاه قاجار است.
وی، هدف از ایجاد این گنجینه را جمع آوری دوربین های قدیمی و معرفی آن به سایرین اعلام کرد و افزود: با راه اندازی این مجموعه به دنبال درآمد نبودیم ولی برنامه داریم کلاس های آموزش فنی و حرفه ای را در این مکان برگزار کنیم.
طاهری می گوید؛ به دنبال جهانی کردن این گنجینه است و نمی خواهد فقط این گنجینه در استان گلستان و ایران شناخته شده باشد.
وی با اشاره به دریافت مجوز مجموعه داری اش از میراث فرهنگی، گفت: در حوزه رسانه اولین پروانه مجموعه داری از میراث فرهنگی دریافت شده است و افتخاری برای استان محسوب می شود.
طاهری از انتظارش از مسئولان هم گفت و اظهارداشت: از مسئولان فرهنگ دوست انتظار است که به این مجموعه سر بزنند و بیایند و از نزدیک آشنا شوند.
سیدطاها طاهری، فرزند آقای طاهری نیز در ادامه گفت: ۲۴ سال سن دارد و کارشناسی ارشد کامپیوتر خوانده است.
وی در مورد انگیزه ایجاد این موزه افزود: از سال ۹۴ تا کنون عکاسی می کنم و علاقمند به این حرفه هستم. در حین این کار اقدام به راه اندازی یک استودیو کردیم و برای تجیهز آن چند دوربین قدیمی خریدیم و پس از آن علاقمند به خرید تعداد زیاد دوربین و راه اندازی این گنجینه شدم.
سیدطاها می گوید: فضای فعلی گنجینه ۶۵۰ متر مربع است و قرار است ۱۵۰ متر مربع هم فضای سینمای خصوصی و خانوادگی به این مجموعه اضافه شود.
وی ادامه داد: می خواهیم این گنجینه یک فضای فرهنگی باشد تا همه مردم بتوانند از این فضا لذت ببرند.
سیدطاها افزود: برای برگزاری ورک شاپ ها و کارگاه های آموزشی از بزرگترین اساتید منطقه دعوت کرده ایم و دوره های مختلفی را قرار است برگزار کنیم.
وی می گوید: این فضا هر چه بزرگتر باشد برای جایگاه استان هم بسیار خوب خواهد بود.
سیدطاها گفت: دوست دارم اینجا قطب دوباره بازگشت آنالوگ شود.
نظر شما