دکتر مهدی اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان قم با اشاره به این که ترویج و بسط گفتمان مقاومت از جمله الزامات در مسیر مقابله با رژیم صهیونیستی و حامیان مستکبر آن است، اظهار داشت: زمانی که امام راحل جمعهی پایانی ماه مبارک رمضان را به عنوان روز قدس مطرح فرمودند، شاید کمتر کارشناس و صاحبنظر سیاسی و بینالمللی فکر میکرد که گفتمان مقاومت در سال های اخیر به گفتمان غالب منطقه تبدیل شود و آثار استراتژیک آن، معادلات جهانی و نظام سلطه را تحت تأثیر قرار دهد.
وی با اشاره به این که عناصر و مؤلفههای گفتمان مقاومت را باید در ابعاد گوناگون سلبی و ایجابی مورد توجه قرار داد و افزود: در بُعد سلبی گفتمان مقاومت، سلطهستیزی اهمیت بسزایی دارد چرا که همانا مهمترین عنصر سلبی گفتمان مقاومت، نفی سلطه و سلطهستیزی است.
اسلامی گفت: اساساً انقلاب اسلامی یک بُعد مهمش نفی استبداد و استکبار بوده و این مساله در کلام و رهنمودهای امامین انقلاب، امر برجسته ای است.
مدرس دانشگاه همچنین بیان داشت: از سوی دیگر مهمترین وجوه اثباتی و ایجابی گفتمان مقاومت عبارت است از عدالتخواهی و حقطلبی، اسلامخواهی، صلحطلبی، عزتطلبی و اقتدار، استقلالطلبی، آزادیخواهی، معنویتگرایی، حکمت و عقلانیتگرایی، مصلحتگرایی و آرمانگرایی و واقعبینی.
وی با اشاره به این که رسانه های انقلابی در راستای تبیین مؤلفه های گفتمان مقاومت، رسالت بسیار مهمی برعهده دارد، خاطرنشان کرد: گفتمان مقاومت در عین حال که ریشه های آرمان گرایانه دارد، واقع بینانه است و در آن اصل عقلانیت بسیار پررنگ می باشد.
وی گفت: گفتمان مقاومت در برابر گفتمان سلطه و استکبار است. قرآن وقتی از استکبار و مستکبران سخن می گوید ویژگی هایی همچون زیادهخواهی، توسعهطلبی، نابرابری و بیعدالتی، تبعیض و خشونت به ذهن انسان تداعی می شود و لذا باید تأکید کرد که بدون مقابله با نظام سلطه و استکبار، گفتمان مقاومت معنا ندارد.
نظر شما