خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: زینب رمضانی-زینب روحانی مقدم؛ خوسف یکی از شهرهای استان خراسان جنوبی است که در غرب این استان واقع شده و به دیار گل های نرگس معروف است ما این شهرستان ظرفیت بزرگی در دل خود جا داده است که به اقتصاد و صادرات کشور می تواند کمک فراوانی کند.
این ظرفیت همان معادن مختلف از جمله طلا و آهن است که در دل کوه های این شهرستان جا خوش کرده اند و در انتظار استخراج و فرآوری برای کمک و توسعه منطقه و اقتصاد و صادرات کشور هستند.
*تور رسانه ای برای معرفی و بررسی مشکلات بزرگترین منطقه معدنی
بزرگترین معادن استان در شهرستان خوسف است؛ همچنین بیشترین تنوع معدنی را این شهرستان با ۱۵ نوع ماده دارد و می تواند سبب اشتغالزایی بالا در این منطقه شود. این مهم نیازمند دیده شدن توسط سرمایه گذاران خارجی و داخلی است.
جمعی از خبرنگاران خراسان جنوبی به همت اداره کل اقتصاد و دارایی استان در قالب یک تور رسانه ای به منطقه معدنی و شهرک شهید رحمانی خوسف رفتند تا ضمن آشنایی با این منطقه، از نزدیک مشکلات سرمایه گذاران را بشنوند.
کارخانه چدن کویر خاوران در شهرستان خوسف یکی از پروژه های سرمایهگذاریهای خارجی است که روزی یکصد تُن شمش چدن در این کارخانه تولید می شود و برای بیش از ۳۰۰ نفر استغالزایی کرده است.
ساخت کارخانه چدن کویر خاوران خوسف با حضور سرمایهگذاران چینی از سال ۹۳ آغاز شد و سال ۹۷ به فاز اول و تولید رسید و بعد با اضافه شدن سرمایهگذار بومی به مجموعه به کار خود ادامه داد.
*جلوگیری از خام فروشی، دستاورد کارخانه تولید شمش چدن خوسف
سیدحسن جعفری-مدیر داخلی شرکت چدن خوسف-در جمع خبرنگاران در حاشیه این تور رسانه ای اظهار داشت: شرکت چدن کویر خاوران در سال ۱۳۹۲ با هدف تولید شمش چدن، آگلومره، کک متالوژی و شمش فولاد در سه فاز جهت تامین خوراک تولیدکنندگان و فعالان داخلی و همچنین صادرات به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: بازار هدف این شرکت کشورهایی همچون چین، پاکستان، هند و ایتالیا است و شمش چدن این مجتمع از مطلوبیت و مرغوبیت بالایی برخوردار است.
جعفری با بیان اینکه احداث کارخانه چدن سبب جلوگیری از خام فروشی سنگ آهن شده است، افزود: این کارخانه بحث فعال سازی معادن استان از جمله سنگ آهن را به دنبال داشته است.
*مالیات؛ مانعی برای رونق
مدیر داخلی شرکت چدن خوسف به راه اندازی خوشه صنعتی این کارخانه اشاره کرد و گفت: با راه اندازی این بخش شاهد رسیدن به تولید ۱۰۰ درصدی خواهیم بود و فعال شدن معادن استان را به دنبال خواهد داشت.
وی در ادامه خاطرنشان کرد که روزی یکصد تُن شمش چدن در این کارخانه تولید می شود و ۹۵ درصد از واحد تولیدی این کارخانه در حال فعالیت است.
جعفری درخصوص مشکلات زیرساختی این کارخانه اظهار داشت: مهمترین مشکل بحث برق و آب است که تا پایان سال امیدواریم پست ۱۳۲ کیلوواتی در این شهرک به بهره برداری برسد و شاهد برطرف شدن این مشکل باشیم.
مدیر داخلی شرکت چدن خوسف گلایه ای در خصوص مالیات داشت و گفت: متاسفانه کارخانه های فولادی و چدن را مشمول مالیات کرده اند و باعث ایجاد مشکلاتی برای ما شده است که امیدواریم برطرف شود.
وی ادامه داد: اصل مالیات این شرکت پنج میلیارد و ۵٠٠ میلیون تومان و جریمه آن ۲۴ میلیارد تومان است.
*سرمایه گذاری چینی ها در کنسانتره خوسف
محمدصالح صفری-مدیریت داخلی کنسانتره خوسف-هم به جمع خبرنگاران در این تور رسانه ای پیوست و در گفتگو با اصاحب رسانه اظهار کرد: کارخانه کنسانتره ماهیانه ظرفیت ۲۵ هزار تُن تولید دارد و محصولات تولیدی به خراسان و اصفهان ارسال می شود و بخشی هم صادرات داریم.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری این بخش را چینی ها بر عهده دارند، افزود: میزان سرمایه گذاری فاز اول ۶٠ میلیون دلار است و ۲٠٠ نفر به صورت مستقیم فعالیت می کنند.
صفری به طرح توسعه ای شمش چدن نیز اشاره کرد و گفت که این طرح با سرمایه گذاری ۲۳ میلیون دلاری در دستور کار قرار دارد و اشتغالزایی ۳۵٠ نفری به صورت مستقیم و غیرمستقیم را به دنبال خواهد داشت.
*نحوه ثبت شرکت ها، عامل دلسردشدن سرمایه گذاران خارجی
صفری با اشاره به روند ثبت شرکت ها عنوان کرد: این مشکل سبب دلسرد شدن سرمایه گذاران خارجی می شود که امیدواریم اصلاح شود.
مدیریت داخلی شرکت کنسانتره خوسف ادامه داد: متاسفانه در استان برخی افراد قانونی که هنوز ابلاغ نشده است را جلو جلو اجرا می کنند و یا شرایط سخت پیش پای سرمایه گذاران می گذارند.
*اکتشاف بزرگترین معدن آهن کشور در خوسف
فرماندار پیشین خوسف در این بازدید خبر داد که معدن سنگ آهن خوسف در حال اکتشاف است و یکی از بزرگترین معادن آهن کشور خواهد بود.
سیدعلی حسینی اظهار داشت: پست ۱۳۲ کیلوواتی شهرک شهید رحمانی طی اوایل سال آینده بهره برداری خواهد رسید و سال گذشته ظرفیت برق این شهرک ۸۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی در ادامه گفت: این شهرک برای رونق بیشتر و جذب سرمایه گذاران هنوز نیاز به تامین برق و احداث بیشتر پست های برق است.
فرماندار پیشین خوسف عنوان کرد: اولین شهرک خورشیدی استان در این شهرستان در حال واگذاری است که بسیاری از نیازهای برقی صنعت گران را برطرف خواهد کرد.
*حل مشکل آب شهرک شهید رحمانی در دست اقدام
وی به مشکل آب شهرک شهید رحمانی خوسف اشاره کرد و افزود: دو منبع آب پایدار جهت حل این مشکل پیش بینی شده است و یکی بحث انتقال پساب فاضلاب بیرجند به این شهرک است.
حسینی در ادامه گفت که رودخانه ای در این شهرستان وجود دارد که آب شور آن در بیابان هدر می رود و تصمیم گرفته شده است تا بحث انتقال آب آن را انجام دهیم.
فرماندار سابق خوسف اظهار کرد: سرمایه گذاران خارجی بسیاری داشته ایم که مهم ترین درخواست آنان تامین زیرساخت هایی همچون آب و برق در این شهرک بوده است.
*خام فروشی، هنر نیست
مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی هم عنوان داشت: سازمان سرمایه گذاری خارجی خراسان جنوبی مدعی العموم سرمایه گذاران است و در هر حوزه ای که مشکلی برای سرمایه گذاران رخ دهد آن را پیگیری می کند.
وی به لزوم استفاده از ظرفیت گمرک استان اشاره کرد و گفت: این موضوع صرفه جویی بسیاری در هزینه های مختلف برای سرمایه گداران به دنبال دارد و به نفع حوزه اقتصادی استان است.
ذاکریان با تاکید بر اینکه خام فروشی، هنر نیست، افزود: هر کسی می تواند معادن خدادادی را استخراج کند و بدون هیچ عایدی به فروش برساند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: اما سرمایه گذاران خارجی با حضور در این منطقه رویکرد صادرات محور و ایجاد حداکثر ارزش افزوده برای کشور را در پیش گرفته اند.
وی در خصوص مشکل ثبت شرکت ها عنوان کرد که این مشکل در سایر مناطق کشور نیز وجود دارد اما پیگیری خواهیم کرد که برطرف شود.
نظر شما