به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین «علی نهاوندی» در نشست مشترک با هیات رئیسه مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه خاطرنشان کرد: هر چند حوزه در موضع نظریه پردازی، وظایف خود را از طریق مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دنبال میکند ولی در این زمینه، باید پردیسهایی شکل بگیرد که نیازهای نظری عقبه تئوریک جامعه دینی را تامین کند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به اینکه ارتباط حوزه با نظام سیاستگذاری و قانونگذاری باید به صورت سیستماتیک باشد، ادامه داد: نقش آفرینی حوزه در عرصه قانونگذاری اعم از نظارت و تقنین طرح ها و لوایح دانست که می تواند ایده، فکر و دغدغههای اندیشههای دینی را در قانونگذاری و ساحت اجرایی منعکس کند، و در نظامات اجرایی از طریق قانونگذاری تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: مرکز تحقیقات اسلامی جایگاه و واسطهای میان نظام تقیننی با حوزه های علمیه است که می تواند خلاء تقنینی و قانونگذاری را با نظریات فقهی و دینی رفع کند.
نهاوندی افزود: اگر بخواهیم از موضع کنشگری های سیاسی به کنش گری های استراتژیک نزدیک شویم و نخبگان حوزوی را به جایگاه اثرگذاری در نظام نزدیک کنیم، بهترین زمینهها استفاده از ظرفیت مراکزی مانند مرکز تحقیقات مجلس است.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به اینکه نیازهای نظام، ضرورت وجود فکری نخبگان حوزوی در این عرصهها را پررنگ تر میکند، گفت: البته این حضور نخبگانی در عرصه قانونگذاری، نیاز به مقدماتی دارد که مهمترین آن آشنایی با زبان قانونگذاری است و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از طریق برگزاری دوره های مدرسه پارمانی این مساله را در دستور کارخود قرار داده است.
وی برای برگزاری دوره مدرسه پارلمانی ویژه نمایندگان مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم اعلام آمادگی کرد و گفت: در این دورهها، طلاب و اساتید با روشها و شیوه های قانونگذاری آشنا می شوند و اگر در آینده در جایگاه نظارت، موضعگیری و آسیب شناسی تقنینی قرار گیرند، با شناخت کافی در این حوزه ها وارد شوند؛ نیاز است افاضل حوزه تحقیقات و پژوهشهای خود را به نیازهای نظام نزدیک کنند.
حجتالاسلام نهاوندی گفت: حوزه های علمیه ظرفیت های زیادی در اختیار دارند ولی متاسفانه خیلی از مسئولان نظام از این ظرفیت ها، اطلاع کافی ندارند به همین دلیل برای اطلاع رسانی ظرفیت های حوزوی به یک فضای تعاملی و ارتباطات گسترده نیاز است.
همچنین در ادامه حجت الاسلام والمسلمین «سید جلال الدین رضوی مهر» با بیان اینکه مجمع طلاب متشکل از ۲۰۰ نماینده شامل ۸۰ استاد سطوح عالی حوزه و طیف گسترده ای از طلاب مبلغ و نخبه از سراسر کشور است، خاطرنشان کرد: این ظرفیت بزرگ که جوشیده از دل حوزه مقدسه قم است، آماده هر گونه همکاری با مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است.
رئیس هیات رئیسه مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های هیات رئیسه مجمع طلاب، خواهان انعقاد یک تفاهم نامه برای همکاری های مشترک میان مجمع طلاب و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شد.
نظر شما