سید محمد حسینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در سمنان؛ گفت: در حال حاضر تعداد۹۰هزارو۲۵۹ نفر بیمه روستائیان و عشایر و تعداد ۴۴هزارو۸۳۱ نفر بیمه سلامت پنج دهک اول از مجموع ۲۲۸ هزار و ۷۵ نفربیمه شده سلامت در استان سمنان بصورت رایگان تحت پوشش این اداره کل قرار دارند که می توان گفت بیش از نیمی از بیمه شدگان استان سمنان تحت پوشش این اداره کل بصورت رایگان بیمه شده اند.
مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان با اشاره به اینکه حدود ۴۰۰ مرکز درمانی و تشخیصی در استان سمنان با بیمه سلامت طرف قرارداد هستند اظهار کرد: ۷۰ داروخانه، ۱۷ آزمایشگاه، ۲ مرکز پرتوپزشکی، ۱۶۰ دندانپزشک، ۱۲۵ پزشک، ۱۱ بیمارستان و ۳۰ درمانگاه و در مجموع ۲۹۷ مرکز درمانی و تشخیصی از جمله مراکز طرف قرارداد با بیمه سلامت استان سمنان هستند.
وی با اشاره به اینکه نیمی از بیمه شدگان، بیمه سلامت استان سمنان به صورت رایگان خدمات دریافت می کنند اظهارداشت:با توجه به ابلاغ نامه معاون اول رئیس جمهور کلیه خدمات در اسناد بستری، بستری موقت، تحت نظر اورژانس و سرپایی شیرخواران و کودکان زیر هفت سال (به استثناء داروی سرپایی) در صورت مراجعه به مراکز تشخیصی و درمانی بخش دولتی دانشگاهی، رایگان می باشد و سازمان های بیمه گر پایه مکلف هستند صددرصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت های پزشکی اورژانس شامل ویزیت-آزمایشگاه- تصویربرداری- توانبخشی را پرداخت کنند.
حسینی با بیان اینکه بیمه شدگان روستایی و عشایر و شهرهای زیر۲۰ هزار نفر جمعیت و نیز پنج دهک اول درآمدی بصورت سیستمی و متمرکز و رایگان پوشش بیمه ای آنها به مدت یکسال تمدید می شود افزود: این دسته از بیمه شدگان در مراجعه به مراکز ارائه دهنده خدمت سلامت صرفا با ارائه کد ملی می توانند خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
پوشش درمانی اتباع خارجی
مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان در خصوص پوشش درمانی اتباع خارجی بیان کرد:طی توافقات فیمابین سازمان بیمه سلامت ایران با سازمان ملی مهاجرت وزارت کشور و انعقاد تفاهم نامه همکاری در راستای ارتقاء سطح سلامت اتباع خارجی مقیم و مورد تاًیید وزارت کشور صورت گرفته، تمامی اتباع خارجی فاقد پوشش بیمه و افراد تحت تکفل آنان که در سامانه و پایگاه داده مرجع اتباع خارجی به ثبت رسیده و دارای کد شناسه یکتا (۱۰ رقمی) می باشند، پیش از صدور و یا تمدید مجوز اقامت با پرداخت حق بیمه سرانه مصوب و رعایت شرط خانوار از پوشش بیمه معتبر سلامت برخوردار شوند.
به گفته وی اتباع در دو گروه آسیب پذیر و غیرآسیب پذیر بیمه می شوند که در آسیب پذیر بدون پرداخت حق بیمه و رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار می گیرند.
افزایش تعداد دارروهای بیماران خاص و صعب العلاج تحت پوشش بیمه سلامت
حسینی با اشاره به اینکه در سال جاری، دو هزارو۲۹۰ دارو تحت پوشش بیمهای قرار دارند و تعداد داروهای تحت پوشش بیمه پایه بر مبنای مصوبه شورای عالی بیمه افزایش یافته است اظهار داشت: داروهایی که تحت پوشش بیمهای قرار گرفتهاند برای بیماریهای دیابت، فشارخون و بیماریهای روانی به خصوص اسکیزوفرنی کاربرد دارند.
به گفته مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان ۵۹ دارو براساس مصوبه شورای عالی بیمه تحت پوشش قرار گرفتهاند و داروهایی که به سبد پوشش بیمهای اضافه شدهاند شاید به شکلی دیگر یا در دوز دیگری تحت پوشش بودهاند.
وی تصریح کرد: بنابر این تمام مراکز خصوصی و دولتی عرضهکننده دارو، ۷۰ درصد از هزینهها را پوشش میدهند.
حسینی با بیان اینکه همچنین افراد مشمول صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج علاوه بر پوشش ۷۰ درصدی بیمه، مشمول پوشش مازاد به میزان ۲۰ تا ۲۵ درصد میشونداضافه کرد: گاهی اوقات، پوشش مازاد بیماران مشمول صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج نیز تا ۳۰ درصد افزایش مییابد.
اعتبار۹ هزار میلیاردی صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج در سال جاری
مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان با اشاره به اینکه اعتبار صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج در سال تاسیس ۵ همت بود که سال گذشته به ۷ همت رسید و امسال در دومین سال تاسیس به ۹ همت افزایش یافته است اظهارکرد: این صندوق طی دو سال گذشته ارتقا و قوام یافته و پایدار شده و رشد مناسب اعتبارات طی این دو سال نشان از همت دولت و وزارت بهداشت برای گسترش چتر حمایتی از بیماران خاص دارد و همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت و بیمه سلامت در یکسال و نیم گذشته موجب شده است که شاکله اصلی صندوق طراحی شده و شاهد تزریق منابع پایدار به آن در قالب بودجه عمومی کشور باشیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر این صندوق برای ۱۰۷ گروه بیماری بسته خدماتی تدوین کرده و که در سامانهها قرار داده شده و به تدریج درباره مابقی بیماریهای خاص نیز بستههای خدمتی تدوین و از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت ابلاغ خواهد شد و در سامانهها بارگذاری میشود.
حسینی با بیان اینکه تاکنون بستههای خدمتی ۵۳ بیماری خاص در سامانه بارگذاری شده و امسال نیز بستههای خدمتی ۱۱ بیماری جدید تدوین شده که بستههای خدمتی ۶ بیماری آماده بارگذاری در سامانه است افزود: قبل از قانون تشکیلات صندوق حمایت از بیماران خاص، فقط پنج بیماری خاص تحت پوشش بیمه سلامت ایران بود ولی با تشکیل این صندوق به تدریج مابقی بیماریهای خاص به پوشش بیمهای صندوق اضافه شد و بستههای غنی خدمتی تدوین شده و مرتب در حال بازبینی خدمات درمانی، تشخیصی، دارویی و توانبخشی به بیماران خاص هستیم.
مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان با اشاره به این که سیر تکاملی صندوق در حال انجام است، تصریح کرد: هنوز با سقف پوشش خدمتی و فعالیت صندوق فاصله داریم که با دربرگیری کامل بیماران خاص و خرید کامل خدمات دولتی و خصوصی این پوشش تکمیل میشود.
به گفته وی برای رسیدن به نقطه تکامل صندوق حداقل ۳ برابر بودجه فعلی اعتبار لازم داریم تا بتوانیم بار بیماریها را کم کرده و از بیماریهای مهم مثل دیابت، قلبی و فشار خون پیشگیری کنیم.
تدوین بستههای خدمتی دندانپزشکی برای ۱۰ بیماری خاص
حسینی ازتدوین بستههای خدمتی دندانپزشکی برای ۱۰ بیماری خاص و بارگذاری آن روی سامانه خبردادوافزود: این خدمات برای بیماران هموفیلی، تالاسمی، ام اس، دیالیز، متابولیک، بال پروانهای، انواع پیوندها، انواع سرطانها، اختلالات روان و اوتیسم انجام خواهد شد.
مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان با بیان اینکه هزینههای بستری بیماران پیوندی و کاشت حلزون هم تحت پوشش صندوق قرار گرفته اضافه کرد: بسته خدمات رایگان هپاتیت سی در سامانه بارگذاری شده و برای مابقی بیماران نیز به تدریج انجام خواهد شدوهمچنین برای بیماران اس ام ای و هموفیلی در حال تکمیل است.
وی با اشاره به نشاندار شدن دو میلیون از بیماران تامین اجتماعی در سامانه صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج اظهارداشت: همه این بیمهشدگان باید بتوانند از خدمات بیمهای استفاده کنند، زیرا صندوق همگانی است و متعلق به سازمان بیمهای خاصی نیست.
تخفیف بیمه سلامت برای دهکهای ۶ تا ۹ درآمدی
حسینی بیان کرد: بیماریهای تالاسمی، هموفیلی، نارسایی مزمن کلیه، ام اس، دیالیز (همودیالیز و دیالیز صفاقی)، هپاتیت سی، انواع سرطانها، بیماری کودکان اوتیسم، اختلالات مزمن روانی، پیوندها، مغزی، دیابت، جراحی پارکینسون، صرع، آسیبهای شنوایی شدید و عمیق، کاشت حلزونی، دیستروفی عضلانی و ۲۱ بیماری متابولیک تحت پوشش صندوق قرار دارند.
مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان با بیان این مطلب که در بخش دارویی عمده هزینههای بیماران خاص پرداخت میشود و تا حد کامل داروها تحت پوشش هستند و بیماریهای اس امای و سرطانی را تا ۱۰۰ درصد پوشش میدهیم و برای برخی بیماریها مثل هموفیلی، بیمار فقط نیم درصد فرانشیز پرداخت میکند اضافه کرد: ۲۵ درصد هزینه تامین اندام مصنوعی مثل قطع عضو ناشی از دیابت نیز از صندوق پرداخت میشود.
به گفته وی همچنین خدمات پاراکلینیک مهم مثل پت اسکن برای تشخیص سرطان و رادیوتراپی نیز تحت پوشش صندوق قرار دارد.
حسینی تصریح کرد: در سال جاری بالغ بر ۶ بسته خدمت جدید ابلاغ شده که بستههای جدید کاشت حلزون و اوتیسم بالای ۱۲ سال از جمله آنهاست که در حال نهایی شدن در معاونت درمان وزارت بهداشت است.
مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان با بیان اینکه سهم پرداختی سرطانیها بابت خدمات رادیوتراپی در مراکز دولتی رایگان شده و در مراکز خصوصی کاهش یافته است، گفت: تا پایان سال گذشته بالغ بر ۶ میلیون و ۶۰۰ بار مراجعه به این صندوق توسط بیماران خاص انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه برای بیماران ام اس نیز داروی خارجی و ایرانی وجود دارد و برای ۹۵ درصد از هزار بیمار اماس که به داروی داخلی حساسیت دارند داروی برند تامین شده و این سیاست برای همه بیماران خاص اعمال خواهد شد اظهارداشت: انسولینهای تزریقی پرهزینه ترین و داروی متفورمین دیابتیها پرتیراژترین داروی تحت پوشش صندوق است و بیماریهای دیابت و فشارخون پرهزینهترین بیماریهای تحت پوشش هستند.
حسینی تصریح کرد: سرشماره ۱۶۶۶ برای اطلاع مردم از بیماریهای خاص و خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص است که مردم میتوانند برای اطلاع از پوشش بیمهای این صندوق برای بیماران خاص با آن تماس بگیرند.
از ۲۷ مهر تا ۳ آبان با عنوان هفته بیمه سلامت نامگذاری شده است به همین منظور سید محمد حسینی مدیر کل بیمه سلامت استان سمنان با حضور در خبرگزاری شبستان سمنان ضمن بازدید از این مجموعه خبری در جریان فعالیت های این رسانه در بخش های مختلف سیاسی، فرهنگی، دینی قرار گرفت ودر ادامه به تشریح عملکرد این بیمه در استان سمنان پرداخت.
گفتگو از عصمت سالار
نظر شما