به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «hindustantimes»، جشنواره بینالمللی مشهور فیلم «الجونه» در سال جاری میلادی به سینمای فلسطین و لبنان اختصاص پیدا کرده و بیعدالتیها در خاورمیانه را بررسی میکند.
شهر تفرجگاهی «الجونه» در دریای سرخ مصر که در چند صد کیلومتری مرز غزه قرار دارد، قرار بود میزبان جشنواره بینالمللی فیلم برای ششمین دوره در اکتبر سال گذشته میلادی باشد.
یک سال مقاومت:
عملیات طوفان الاقصی و به دنبال آن جنگ در غزه، جشنواره فیلم الجونه را که یکی از بزرگترین رویدادهای سینمایی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است، از سال گذشته تا کنون دو بار به تعویق انداخت.
حالا پس از یک سال، جشنواره فیلم الجونه برای یک دوره دیگر بازگشته است، در حالی که گویا چشماندازی برای پایان جنگ وجود ندارد.
«پنجرهای رو به فلسطین» نیز برای دومین سال همراه با انبوهی از فیلمها از لبنان، یکی دیگر از صحنههای درگیری که از اکتبر گذشته به بحران منطقه خاورمیانه اضافه شده، بازگشته است.
جنگ در حلقههای فیلم:
فیلمهای مستند، بلند و کوتاه ساختهشده توسط کارگردانان فلسطینی و لبنانی تقریبا همه بخشهای جشنواره فیلم الجونه را پر کردهاند.
«ماریان خوری»، مدیر هنری این جشنواره می گوید: شما نمی توانید جشنوارهای در منطقه برپا کنید و بخشی از آنچه در جهان اتفاق می افتد، نباشید. این موضوع نه تنها فلسطینیها و لبنانیها یلکه همه ما را تحت تاثیر قرار قرار داده است. همه ما به نوعی درگیر این جنگ هستیم،بنابراین بسیار مهم است که در یک رویداد بینالمللی به آن بپردازیم.
«پنجرهای در فلسطین» فیلمی کوتاه درباره کودکان است که داستان دلگرم کننده چهار کودک از اردوگاه پناهندگان در بیتاللحم در کرانه باختری را روایت میکند؛ کودکانی که برای اولین بار در زندگی خود به سفر به دریا میروند.
«با تشکر از شما برای همراهی با ما» نیز یک فیلم فلسطینی درباره زنانی است که با نوع دیگری از جنگ روبرو هستند.این فیلم به کارگردانی «لیلا عباس»، فیلمساز متولد کرانه باختری که به خاطر مستند «یخ و غبار» در سال ۲۰۱۴ شناخته میشود، درباره زن فلسطینی جوانی است که برای یافتن آیندهای بهتر سفری را در سراسر جهان آغاز میکند.
این فیلم یکی از چندین فیلم جشنواره است که بی عدالتیها و نابرابریها را در منطقه نشان میدهد.
فیلم «پرتقالی از یافا» نوشته «محمد المغانی» متولد غزه که در اوایل امسال جایزه بزرگ جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه در فرانسه را از آن خود کرد، پرترهای دلخراش از یک جوان فلسطینی را ترسیم میکند که تلاش میکند از یک ایست بازرسی اسرائیلی برای ملاقات با مادرش عبور کند.
فیلم کوتاه دیگر فلسطینی به نام «آپشات»، زوجی از غزه را نشان میدهد که با ساختن واقعیت، حقیقت جنگ را آشکار میکنند. آپشات به کارگردانی «ماها حاج»، فیلمساز فلسطینی تهیه شده که فیلم سینمایی تب مدیترانهای محصول ۲۰۲۲ او برنده جایزه بهترین فیلمنامه در بخش نگاه مشخص جشنواره کن شد و «محمد بکری» بازیگر محبوب فلسطینی در آن ایفای نقش میکند.
«اندرو محسن»، رئیس برنامهریزی فیلم در جشنواره فیلم الجونه میگوید: ما قدرت سینما را در ارتباط مردم دیدیم. امسال، ما به همان تعهد ادامه میدهیم؛ برای اطمینان از اینکه داستانهای فلسطینی گفته میشود و جامعه بینالمللی شاهد قدرت، خلاقیت و پشتکار آنهاست.
فیلم بلند لبنانی «بی نظمی» نیز آشفتگی اقتصادی و سیاسی سالهای اخیر در لبنان را از طریق چهار داستان مجزا توسط همین تعداد کارگردان که هر کدام موضوع مشترک جنگ و فلاکت را برجسته میکنند، بررسی میکند.
Ebb & Flow، یکی دیگر از فیلمهای لبنانی در بخش مسابقه فیلم کوتاه جشنواره درباره دختر نوجوانی است که در هرج و مرج بیروت تصمیم به سفر میگیرد. این فیلم نشان میدهد که او در جهانی پر از بی عدالتی به بزرگسالی میرسد، در حالی که با بسیاری از چالشها دست و پنجه نرم کرده است.
فیلم مستند «ما درون هستیم» به کارگردانی«فرح قاسم»، کارگردان لبنانی از دست رفتنهای دردناک را در حالی که مردم با ویرانیهای اطراف دست و پنجه نرم میکنند، نشان میدهد.
«کیلاما»، فیلم دیگری از لبنان که بخشی از مسابقه مستند بلند در «الجونه» است، به همراه «ما درون هستیم» به دنبال روایتهای جنگ و داستانهای عاشقانه در قلب شمال لبنان معروف بهخاطر سالنهای فیلم مقدس است.
هفتمین دوره جشنواره فیلم الگونه که در ۲۴ اکتبر (پنجشنبه سوم آبان) افتتاح شد تا اول نوامبر (جمعه ۱۱ آبان) ادامه دارد.
نظر شما