آیا پایان «روزهای توبه»، آغاز «وعده صادق۳» خواهد بود؟

رژیم صهیونیستی بامداد امروز به برخی از اهداف در تعدادی از شهرها حمله کرد، حال این پرسش می‌شود که آیا ایران به دنبال عملیات «وعده صادق ۳» خواهد بود و درصورت اجرای آن، منطقه به جنگ همه جانبه کشیده خواهد شد؟

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: پس از گذشت سه هفته از حمله ایران به تل آویو، اسرائیل بامداد امروز در عملیات «روزهای توبه»، ۲۰ هدف در تعدادی از شهرها انجام داد.

این حمله یک اتفاق بی‌سابقه از زمان جنگ ایران و عراق به شمار می‌آید، زیرا از زمان به بعد تاکنون مورد حمله هوایی هیچ کشوری قرار نگرفته است.

ایران پیش از این حمله تهدید کرده بود که در صورت حمله رژیم صهیوینستی پاسخ سخت و دردناکی خواهد داد و این باعث می شود که گزینه جنگ همه جانبه به شدت روی میز باشد.

اهداف حمله

روزنامه عبری زبان معاریو فاش کرد: عملیات روزهای توبه، چند ساعت به طول انجامید و ۱۰۰ جنگنده اسرائیلی در این حمله شرکت کردند.

«دانیال هاگاری» سخنگوی ارتش اسرائیل گفت: این حمله با هدایت سطح سیاسی و در پاسخ به حملات رژیم ایران علیه اسرائیل انجام شد.

ارتش اشغالگر اسرائیل اعلام کرد: ارزیابی وضعیت به طور مستمر انجام‌ می‌شود و هیچ تغییری در دستورالعمل های جبهه داخلی ایجاد نشده است.

جنگنده‌ها از کجا عبور کردند؟

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد: این حمله را جنگنده‌های تهاجمی و پدافندی و هواپیماهای سوخت رسان به صورت موجی انجام دادند که این مسئله نشان می دهد چندین اسکادران جنگنده از جمله  F۳۵، F۱۶  و F۱۵ در حمله به ایران شرکت داشته اند. هواپیمای رادارگریز F۳۵ به دلیل توانایی خود در عبور از هوا بدون شناسایی توسط رادارها نیز در این حمله شرکت داشته است.

 پیش از این، ماجد القیسی، سرلشکر بازنشسته ارتش عراق گفته بود: اشغالگران به تسلیحات نظامی مانند جنگنده‌های پیشرفته نیاز دارد که بتواند به اهداف خود برسند، این امر مستلزم حمایت یک طرف توانمند سومی مانند ایالات متحده و سایر کشورهای حامی رژیم صهیونیستی است.

القیسی می گوید: با توجه به امتناع کشورهای منطقه از استفاده از حریم هوایی و اراضی خود از سوی طرف‌های درگیر در این جنگ، چنین حمله‌ای باعث شرمساری متحدان اسرائیل می‌شود.

حمله اسرائیل به ایران درحالی صورت گرفت که کشورهای عربی منطقه مخالفت خود را نسبت به عبور جنگنده‌های اسرائیلی از حریم هوایی‌شان را اعلام کرده بودند. به همین دلیل رژیم صهیونیستی برای عبور از حریم هوایی آنها باید از جنگنده‌های رادارگریز F-۳۵  استفاده می کرد تا این کشورها نتوانند نقض حریم هوایی خود را ثابت کنند.

رسانه‌ها به نقل از شاهدان عینی گفتند که همزمان با حمله اسرائیل به ایران و یورش به اطراف دمشق، صدای جنگنده‌ها را در حریم هوایی اردن شنیدند.

آیا ایران پاسخ می‌دهد

یکی از پرسش‌های مهمی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا ایران پس از عملیات «روزهای توبه» اسرائیل، به دنبال اجرای عملیات «وعده صادق ۳» خواهد بود؟

مرکز پدافند هوایی در تهران دراین باره می گوید: رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام کرده است و خسارت محدودی به برخی از این پایگاه‌ها وارد آمده است.

تهران پیش از این نیز تاکید کرده بود که به هر حمله‌ای که خاک ایران را هدف قرار دهد، به شدت پاسخ می‌دهد و این هشدار را مقامات ارشد ایران از جمله مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران و فرماندهان سپاه پاسداران اعلام کرده بودند.

برهمین اساس، دنی سیترینوویچ، افسر اطلاعاتی بازنشسته اسرائیل متخصص در امور ایران می گوید: واقعیت این است که ایران در یک دوراهی واقعی قرار دارد. واضح است که رهبران ایران علاقه ای به جنگ منطقه ای ندارند و همچنین مشخص است که هر گونه واکنشی آنها را به یک جنگ منطقه ای نزدیک می کند، به همین دلیل ورود به جنگ منطقه‌ای را جایز نمی دانند. به خصوص که آمریکا حضور گسترده نظامی در منطقه خاورمیانه دارد.

سیترینوویچ در تحلیلی که شورای آتلانتیک برای مطالعات خاورمیانه منتشر کرد، می گوبد: اسرائیل به زیرساخت‌ها و پایگاه‌های هسته‌ای حمله نکرده است، حال شورای عالی امنیت ملی باید باتوجه به این مسئله توجه کند که چه اقدامی انجام دهد، چرا احتمال می رود در صورت پاسخ ایران، اسرائیل به زیرساخت‌ها و پایگاه‌های هسته‌ای حمله کند.

 او می‌گوید: این حمله از سوی اسرائیل گسترده و نمادین نبود و از دیدگاه ایران، پاسخ به اسرائیل معادله بازدارندگی را در برابر اسرائیل متعادل می‌کند، اما این می‌تواند ایران را به جنگی بکشاند که از زمان حملات حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ نسبت به ورود به آن هشدار داده شده است.

این افسر بازنشسته اسرائیلی معتقد است که بیش از هر زمان دیگری به جنگ مستقیم بین اسرائیل و ایران نزدیک شده ایم که می تواند به یک جنگ منطقه ای گسترش یابد.

قواعد درگیری

اشغالگر در طول حمله خود الگوی خاصی را حفظ کرد که قواعد درگیری بین دو طرف را تعیین می کند، که بیشتر از یک درگیری و کمتر از یک جنگ فراگیر است.

ماجد القیسی، کارشناس نظامی، می گوید: رژیم صهیونیستی همچنین از پاسخ ایران به این حمله می‌ترسد، زیرا ماه گذشته که ایران از ۲۲۰ موشک در حمله استفاده کرد، بسیاری از مواضع شان مورد تهدید قرار گرفت. بنابراین اگر در یک لحظه از ۵۰۰ تا بیش از آنها استفاده کند، نمی توان حتی روی سیستم تاد برای رهیگیری حساب کرد.

پس از پایان این حمله، رسانه‌های آمریکایی به نقل از مسئولان در کاخ سفید اعلام کردند که واشنگتن از ایران می خواهد واکنشی انجام ندهد، اگر ایران تصمیم به پاسخ بگیرد، پیامدهای وخیمی رخ خواهد داد.

کد خبر 1787297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha