به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سید محمدرضا طالبی امروز شنبه (۵ آبان) در دیدار اعضای شورا و رابطین پدافند غیرعامل دستگاه های اجرایی با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: در موضوع پدافند غیرعامل یکسری اقداماتی باید انجام شود تا در زمان تهدید و بحران، خسارات و آسیبهای ناشی از آن را به حداقل برسانیم.
وی افزود: انجام اقدامات و رعایت اصول پدافند غیرعامل صرفاً برای زمان جنگ نظامی نیست بلکه در بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله هم کارایی ویژهای داردکه باید مدنظر قرار گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: پدافند غیرعامل در طول تاریخ بشریت برای حفاظت و حراست از امنیت حائز اهمیت بوده و امروز به صورت جدیتر و سازماندهی شده مورد توجه قرار دارد.
طالبی با بیان اینکه کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور هشتم آبان ۱۳۸۲ به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شده است، یادآور شد: استحکامات، استتار، اختفا، فریب، پراکندگی، جا به جایی، پوشش و آموزش از اصول پدافند غیرعامل است.
وی با انتقاد از اینکه متاسفانه در مرکز خراسان جنوبی زمانی بر خلاف اصول پدافند غیرعامل ساخت و سازهای اداری در یک مکان انجام شده که جای تامل دارد، تصریح کرد: اکنون هرگونه اقدام در حوزه ساخت و سازها و زیرساختها باید با استعلام از اداره کل پدافند غیرعامل استان صورت بگیرد.
معاون استاندار بیان کرد: در کارگروههای حوزه پدافندی استان خراسان جنوبی تهدیدهای متصور، نقاط آسیبپذیر و مخاطرات را احصا کردیم و طبقهبندی و اولویتبندی لحاظ شده است.
طالبی گفت: در خراسان جنوبی بنا بر تعاریف کشور، مرکز حیاتی نداریم که اگر آسیب ببیند بخشی از کشور را تحت الشعاع قرار دهد اما مراکز مهم و حساس و قابل حفاظت زیاد داریم که دقیق شناسایی شدند و دستورات لازم حوزه پدافند غیرعامل در راستای حفاظت از این مراکز به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
وی در ادامه بر حفاظت از منابع آبی و مخازن سوخت استان، افزود: اگر اصول پدافندی رعایت میشد شاهد خسارت کمتر و مدیریت بهتر حادثه آتشسوزی در مینی پالایشگاه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند میبودیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: در شرایط حساس کنونی پیشبینیهای لازم در بحث تأمین نیازهای مردم(آب، برق، گاز، نان، سلامت و بهداشت، انبارهای دارویی و غذایی) انجام شده است و طرحهای لازم هم پیشبینی شده که اگر چنانچه نیاز شود به موقع از آن بتوان استفاده کرد.
طالبی با تأکید بر اینکه آموزش از مهمترین اصول پدافند غیرعامل است که باید در دستور کار قرار گیرد، عنوان کرد: به تمام دستگاههای اجرایی به ویژه حوزههای بهداشت و درمان اعلام شده است که همه باید مجهز به ژنراتور برق باشد و در این زمینه رزمایش برگزار میکنیم.
وی با اشاره به اینکه حداقل ۵۰ درصد نانواییهای سطح استان باید مجهز به مشعلهای دوگانهسوز باشند و در دست اقدام است، ادامه داد: طرحهای پدافندی عملیات روانی را پیشبینی کردیم که در صورت بروز بحران و تهدیدها، مردم خیلی به رسانههای معاند و اخبار غیرموثق توجه نداشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: در حوزه پدافند زیستی که بسیار حائز اهمیت است برنامهریزی خاصی همچون قرنطینه و حفاظت فیزیکی و شناسایی بانکهای اطلاعاتی مواد شیمیایی و مواد خطرناک انجام شده است.
طالبی با بیان فعالیت مستمر کمیته رصد و پایش پدافند غیرعامل استان، تصریح کرد: رابطین پدافند غیرعامل دستگاههای اجرایی استان دستورالعملهای ابلاغی را دقیق مطالعه کنند و اقدامات لازم در راستای اجرای آن را انجام دهند.
نظر شما