حجت الاسلام مرتضی همتی فر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: روز غدیر روزی بود که پیامبر مسلمانان را در آخرین حج خود، در مسیر مکه در محلی بنام غدیر جمع کردند و رسما ولایت حضرت علی(ع) را ضامن تداوم و بقای اسلام معرفی کردند.
وی افزود: غدیر به معنای آبگیر و محلی است که در آن آب جمع میشود. عید غدیر خم نیز به همین جهت به این نام خوانده شده است زیرا در این مکان، پیامبر اسلام (ص) در روز ۱۸ ذیالحجه، حضرت علی (ع) را به عنوان جانشین و ولی خود معرفی کردند. با تحقق این اعلان قرآن این روز را روز مهمی قلمداد کرده و این روز را در ذیل آیه ۳ سوره مائده با خصوصیاتی مثل روز کمال دین و اتمام نعمت معرفی کرده ؛ و همچنین در همین سوره آیه ۶۷ می فرماید یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته، یعنی ای پیامبر ابلاغ کن آنچه بر تو نازل شده است.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ و آموزههای غدیر تصریح کرد: فرهنگ غدیر شامل آموزههای ولایت، رهبری الهی، و اهمیت پیروی از ولی فقیه و رهبران دینی است. این آموزهها به ترویج عدالت، محبت و همبستگی در جامعه کمک میکند.
وی همچنین با اشاره به عظمت و فضیلت عید غدیر از دیدگاه پیامبر و اهل خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام (ص) در سخنرانی خود در غدیر خم، عظمت این روز را به عنوان روز تکمیل دین و اتمام نعمت الهی معرفی کردند. اهل بیت (ع) نیز بر اهمیت این روز تأکید کرده و آن را به عنوان روز تعیین ولی و رهبر جامعه اسلامی دانستهاند.
همتی فر در خصوص مدارک موجود برای اثبات حدیث غدیر گفت:- حدیث غدیر در منابع معتبر اسلامی از جمله کتابهای حدیثی شیعه و سنی ثبت شده است. از جمله این منابع میتوان به کتابهای «صحیح بخاری»، «صحیح مسلم»، و «الغدیر» علامه امینی اشاره کرد که به نقل این حدیث پرداختهاند.
وی پیام غدیر برای نسل امروز را تبعیت از ولایت دانست و افزود: پیام غدیر برای امروز تأکید بر اهمیت رهبری الهی و پیروی از ولی فقیه است. همچنین، این پیام به ما یادآوری میکند که در شرایط کنونی باید به وحدت و همبستگی در جامعه توجه کنیم و از آموزههای غدیر برای مقابله با چالشهای اجتماعی و فرهنگی استفاده کنیم.
نظر شما