به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، سلسله نشست های «نصر شیرین»، گفتگو درباه نسبت زن و مقاومت با موضوع تاثیر روایت بر ذهنیت ما، روایت ترس آخرین و روایت شجاعت بخش با حضور «سیده اعظم حسینی»، نویسنده کتاب «دا» صبح امروز (شنبه، پنجم آبان ماه) برگزار شد.
در این نشست مجازی «سیده اعظم حسینی»، گفت: در تاریخ ما با دو روایت مواجه هستیم، روای اول خدا است که خالق ابدی است و روای دوم غیرخدایی و انسان خود پیام رسانی می کند. روایت دوم محدود، زمینی و جزیی است و آینده نگرانه نیست و انسان با داشته های زمینی حرکت و کنشگری می کند.
نویسنده کتاب «دا» با اشاره به اینکه تاریخ جهان سرشار از ناکامی، رنج و شکست است، اما نصرت با مستضعفین و پیروزی با صابرین است، بیان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی تاریخ به گونه ای دیگر عرضه شد، به طوری که شاهد آن بودیم که نگاه درست و دقیق به دنیا و تاریخ و دعوت به خالق مطرح گردید و آزادگان جهان هم به صورت جدی و گسترده به این روایت ایمان پیدا کردند، زیرا این روایت، روایت درستی بوده است که عرضه شد. امام خمینی(ره) فرمودند: «چه کشته بشویم و بکشیم حق با ماست. ما اگر کشته هم بشویم در راه حق شهید شدیم و پیروزی است، و اگر بکشیم هم در راه حق است و پیروزی است». و شهید سردار سلیمانی نیز در سخنانی خطاب اسرائیل جنایتکار گفت: «شما تصور می کنید که ما را محاصره کرده اید، آسمان و زمین همه در عبادت خدا هستند، شما در خلاف حرکت می کنید».
حسینی خاطرنشان کرد: هر وقت نگاه ما در مورد مشاهدات و اتفاقات بر اساس تاریخ مقدس بود، روایت ما روایتی شجاعانه است، اما هر وقت نگاه ما زمینی و مادی بود، روایت ما ترس آفرین است، به عنوان مثال اگر به واقعه کربلا، نگاه قرآنی داشته باشیم به تعبیر حضرت زینب(س) جز زیبایی چیز دیگری نمی توان دید، اما با نگاه یزید که به حضرت زینب(س) فرمود ما شما را به زانو در آوردیم می توان نگاه دنیوی را برداشت کرد. در جریان نهضت امام خمینی(ره) با نگاه قرآنی زمینه رشد و پیروزی فراهم شد و در ماجراهای پس از انقلاب ۵۷ و در انواع شورش ها، بحران ها و کنش ها هم با همین نگاه قرآنی مقاومت و ایستادگی رقم خورد، در حالی که قبل از انقلاب چنین نگاهی وجود نداشته است.
نقش آفرینی زنان در بحث مقاومت و دفاع مقدس
وی با اشاره به نقش آفرینی زنان در بحث مقاومت و دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس چه زنی که در خانه، چراغ خانه را روشن نگاه داشت، چه زنی که در سطح مدیریتی و برای امداد، درمان حضور داشت، جهاد انجام داد، در تاریخ مقدس و نگاه قرآنی جهاد برای زن و مرد واجب است، اما مدل و کیفیت فعالیتشان متفاوت است.
حسینی با اشاره به اینکه در طول ۴۵ سال گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی زن تراز انقلاب، نقش خود را به خوبی ایفا کرده است، خاطرنشان کرد: امروز می بینیم که در اقصی نقاط دنیا برخی از زنان با الگوبرداریی اززنان الگو و اسوه ایران اسلامی در بحث جهاد فرهنگی و اعتقادی حرکت های فردی و اجتماعی خوبی را رقم زده اند و در شرایط بمباران اطلاعات، امروز بسیاری از همسران شهدا، جانبازان و بانوان فعال در دوران دفاع مقدس، آن دوران(دفاع مقدس) را زیباترین دوران زندگیشان یاد می کنند.
نویسنده کتاب دا با اشاره به تاثیر بانوان ایرانی به دیگر بانوان دنیا گفت: بانوی افغانی برای جریان مقاومت شهید تقدیم و نقش خود را به خوبی ایفا می کند و یا زن عراقی در دوران حکومت بعثی عراق پایبند به اعتقاداتشان است و خود را حلقه ای از زنجیره تاریخی می داند و معتقد است که این هم یک نوع مبارزه است که برگرفته از نگاه قرآنی است.
حسینی افزود: زن در نگاه غرب و سکولار و غیرقرآنی هم دچار سختی است و برای خوشبختی تلاش می کند، اما هزینه دادن و رشد کردن اگر در راه مقدس باشد، موجب رستگاری انسان می شود، زنی که در اتفاقات منطقه و جهان خود را درگیر نکند و به کارهای روز مره خود بپردازد، برای او افسردگی و خسارت همراه دارد، مقام معظم رهبری به مناسبت شهادت شهید سید حسن نصرالله فرمودند: «اگرچه عزاداریم اما عزای ما به معنی ماتم گرفتن و افسرده شدن و گوشهنشینی نیست بلکه عزای ما از جنس عزای حضرت سیدالشهداء(ع) است یعنی زنده کننده و پیش برنده و شوقآفرین برای کار و پیشرفت است و این پیام باید در دل و جان ما واقعاً نفوذ پیدا کند»، بنابراین داشتن نگاه قرآنی در بحران ها موجب رستگاری و نصرت انسان می شود.
داشتن نگاه قرآنی موجب آرامش انسان می شود
وی در پایان گفت: امروز شاهدیم که ارتش اسرائیل با همه امکانات و ابرازهای روز و حمایت های که از او می شود، دچار افسردگی و ترس و ضعف است، که این نشان از این دارد که داشتن نگاه الهی و قرآنی موجب آرامش و خوشبختی انسان می شود.
نظر شما