ضعف اسرائیل در حمله به ایران از نگاه تحلیلگران خارجی

تحلیلگران آمریکایی و روس در تحلیل حمله نظامی اسرائیل به ایران این حمله را ناموفق و موجب بالارفتن اتحاد کشورهای عربی با ایران توصیف کردند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: «لری جانسون»، تحلیلگر آمریکایی و «آندری مارتیانوف»، تحلیلگر نظامی روس با بررسی حمله موشکی اسرائیل به ایران برخی شواهد را زیر سوال برده و می‌گویند که دفاع ایران احتمالا اکثر موشک‌های اسرائیلی را رهگیری کرده و این بر محدودیت‌های منطقه‌ای اسرائیل و قدرت فزاینده ایران تاکید دارد.

 این تحلیلگرات همچنین تغییر پویایی قدرت در خاورمیانه با نفوذ روسیه و چین را مورد تاکید قرار دادند.

بحث اولیه درباره حمله ادعایی

جانسون به گزارش‌هایی مبنی بر انفجارها و پرتاب موشک اشاره کرد و گفت که هیچ شواهد ملموسی مبنی بر خسارات ناشی موشک‌های اسرائیلی که به خاک ایران اصابت کرده‌اند به دست نیامده است.

تحلیلگر سابق سیا و از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا گفت که روسیه احتمال با تقویت پدافند هوایی خود به ایران برای آماده شدن برای حمله اسرائیل کمک کرده است.

از سوی دیگر مارتیانوف می‌افزاید که برد موشک‌های اسرائیل محدود است و تردید دارد که موشک‌های بالستیک یا کروز آن بتوانند به طور مؤثر به ایران برسند.

آنها همچنین درباره شایعه موشک پرتاب شده از زیردریایی اسرائیل صحبت کرده گفتند حتی اگر چنین چیزی باشد، این موشک یک دارایی محدود در نظر گرفته می شود و در مجموع حمله اسرائیل به ایران به طور قطع آسیب زیادی به ایران وارد نکرده است.

محدودیت‌ها و تبلیغات موشک‌های مادون صوت

این دو تحلیلگر محدودیت‌های موشک‌های مادون صوت اسرائیل را که برای رسیدن به ایران از مدیترانه شرقی مشکل دارند، مورد بررسی قرار دارند.

آنها گفتند که حمله گزارش‌شده بیشتر یک پروپاگاندا است تا یک حمله واقعی، زیرا هیچ مدرک تایید شده‌ای مبنی بر آسیب وجود ندارد.

 علاوه بر این، آنها گفتند که با وجود اخبار مربوط به حمله موفقیت آمیز اسرائیل در رسانه های اجتماعی، از آنجایی که هیچ مدرکی دال بر موفقیت آمیز بودن این حمله وجود ندارد، احتمال حمله تلافی‌جویانه از سوی ایران کم می‌شود.

بازدارندگی و ثبات منطقه‌ای

تحلیلگر آمریکایی ابراز خوش بینی می کند که با توجه به عدم موفقیت در این مورد، اسرائیل ممکن است اکنون از حملات آینده منصرف شود.

 با این حال، تحلیلگر روسی می‌گوید که ایران توانایی انتقام شدید علیه اسرائیل را را دارد و حق خود برای انجام این کار را حفظ می‌کند.

او همچنین بر تلاش‌های روسیه و چین برای تنش‌زدایی از اوضاع تاکید کرد.

هر دو تحلیلگر اشاره کردند که برخی از مقامات اسرائیلی ممکن است خطر تشدید تنش را نادیده بگیرند و در صورت احساس خطر وجودی، می‌توانند گزینه‌های هسته‌ای را در نظر بگیرند.

درگیری‌های اسرائیل با غزه و پویایی منطقه‌ای

تحلیلگران آمریکایی و روس درگیری مداوم اسرائیل با غزه را با دستاوردهای نظامی اخیر روسیه در اوکراین مقایسه می‌کنند و می‌گویند که اسرائیل ممکن است برای حفظ برتری نظامی خود در منطقه، به ویژه در حالی که ایران از حمایت روسیه و چین برخوردار است، بخواهد جنگ را توسعه دهد اما در نهایت با شکست مواجه خواهد شد.

آنها همچنین به واکنش‌های سنجیده ایران به تحریکات اسرائیل اشاره کردند  که به یک پویایی قدرت در حال تغییر اشاره دارد.

به گفته این تحلیلگران، این تغییر می تواند بر کشورهای عربی که به طور تاریخی با ایران مخالفت کرده اند، تاثیر بگذارد و توازن منطقه‌ای را تغییر دهد.

اعتماد منطقه‌ای رو به رشد ایران

جانسون و مارتیانوف تاکید کردند که ایران به طور فزاینده‌ای نسبت به نفوذ آمریکا بی تفاوت به نظر می‌رسد و این اعتماد توسط رهبری موثر در ایران و سازمان نظامی قوی این کشور تقویت می شود.

 آنها استدلال می کنند که اقدامات اخیر اسرائیل ممکن است سایر کشورهای خاورمیانه را به تجدید نظر در اتحاد با یکدیگر سوق دهد.

تحلیلگران روس و آمریکایی گفتند که با گسترش نفوذ ایران، روحیه و همبستگی جوامع مسلمان در منطقه ممکن افزایش می‌یابد و این می‌تواند توازن قدرت را به نفع جهان اسلام در خاورمیانه تغییر دهد.

چالش‌های نظامی اسرائیل و نفوذ آمریکا

تحلیلگران تاکید کردند که اسرائیل منابع لازم برای جنگ طولانی‌مدت علیه ایران را ندارد.

آنها همچنین سیاست آمریکا در قبال اقدامات اسرائیل در خاورمیانه به ویژه در غزه و لبنان را زیر سوال بردند و گفتند که حمله اخیر اسرائیل به لبنان ممکن است به شکست منجر شود و عواقب جدی هم برای اسرائیل و هم برای آمریکا به همراه داشته باشد.

تغییر دینامیک قدرت جهانی و ادعاهای اسرائیل

تحلیلگران این فرض را زیر سوال بردند که ایران پشت هر درگیری با اسرائیل است و لفاظی های اسرائیل در مورد اشغال و جابجایی ارضی را مورد انتقاد قرار دادند.

آنها استدلال می کنند که جهان شاهد تغییر قدرت از قدرت های سنتی غربی به کشورهای غنی از منابع است، تغییری که اسرائیل ممکن است برای انطباق با آن مشکل داشته باشد.

جانسون و مارتیانوف هشدار دادند که عدم پذیرش این تغییرات می تواند عواقب جدی داشته باشد، به ویژه اگر تجاوز اسرائیل به ایران ناموفق باشد.

زیر سوال بردن آمادگی نظامی اسرائیل

تحلیلگران آمریکایی و روس از نفوذ اسرائیل در بخش‌های فنی و اقتصادی انتقاد کردند و آمادگی کنونی اسرائیل به ویژه در زمان نتانیاهو را زیر سوال بردند.

آنها تصریح کردند که برخی از فرماندهان نظامی ممکن است اگر از آنها خواسته شود در اقدامات مشکوک اخلاقی شرکت کنندبا یک معضل اخلاقی مواجه شوند و این مسئله را به مبارزات سربازان آلمانی در طول جنگ جهانی دوم تشبیه کردند.

آسیب‌های روانی و عاطفی بر سربازان اسرائیلی

تحلیلگران در مورد آسیب‌های روانی سربازان اسرائیلی با اشاره به «هادر گلدین» که پس از دستورات نظامی آسیب زا جان خود را از دست داد، صحبت کردند.

آنها استدلال کردند که این بار عاطفی می تواند روحیه نیروهای اسرائیلی را تضعیف کند و بر اثربخشی آنها تاثیر بگذارد.

افکار عمومی و ادعای پیروزی اسرائیل

تحلیلگران آمریکایی و روس افکار عمومی اسرائیل را در مورد اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی مورد بررسی قرار داده و دیدگاه‌های خوش بینانه در مورد تضعیف حزب الله و تلاش های متقاعد کننده دولت اسرائیل را زیر سوال می برند.

آنها از رسانه‌ها و مقامات آمریکایی که عقاید مشابهی دارند، انتقاد کرده و آنچه را که آنها به عنوان شکست تفکر منطقی در سیا، پنتاگون و وزارت خارجه توصیف می کنند، مورد تاکید قرار دادند.

تحلیلگر سابق سیا و تحلیلگر نظامی روس گفتند که در ادعای اسرائیل مبنی بر موفقیت آمیز بودن حملات به ایران و انهدام موشک‌های حزب الله تردید دارند  و پیش بینی می کنند که حزب‌الله تا زمانی که از حمایت ایران برخوردار است، پابرجا خواهد ماند.

کد خبر 1787382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha