بزرگ‌ترین مسجد و مرکز فرهنگی قاره آمریکا در قلب آرژانتین

بزرگ‌ترین مسجد و مرکز فرهنگی قاره آمریکا که هدف از ساخت آن ترویج فرهنگ اسلامی در آرژانتین بوده است در «بوئنوس آیرس»، پایتخت این کشور ساخته شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « msn»، در کلان‌شهر شلوغ «بوئنوس آیرس» در یک روز معمولی شاهد ترکیب معمولی از ماشین‌ها، اتوبوس‌ها، تاکسی‌ها و ون‌هایی است که ترافیک سنگین را تشکیل می‌دهند و افرادی که مشغول کسب و کار خود ازدحام شدیدی را «اونیدا برلیچ» به وجو می‌آورند.اما در آن طرف جاده، پشت نرده ها، داستانی متفاوت نمایان می شود. در اینجا، مناره های سر به فلک کشیده یک مسجد و مرکز فرهنگی که بزرگ‌ترین مسجد قاره آمریکا استبر خط افق حاکم است و فضای باز و سکوت در این منطقه فراوان است.

درهای این مرکز اسلامی به روی همه افراد جامعه باز است. دوره های زبان عربی، فرهنگ و سمینارها نیز همراه با تورهای روزانه رایگان با اطلاعاتی که در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد در این مرکز برگزار می‌شود. کتابخانه مسجد هم دارای کتاب هایی به زبان های اسپانیایی، عربی و انگلیسی است.

افتتاحیه رسمی این مسجد در سپتامبر سال ۲۰۰۰ میلادی با حضور رئیس جمهوری وقت آرژانتین، دکتر «فرنادو د لا روآ» برگزار شد.

 این مرکز اسلامی ۳۶۶ هزار فوت مربع مساحت دارد و شامل یک مسجد برای یک هزار و ۵۰۰ نمازگزار، دو مناره، یک مدرسه، یک کتابخانه، یک منطقه ورزشی، باغ های وسیع و اتاق‌های کنفرانس است.

بزرگ‌ترین مسجد و مرکز فرهنگی قاره آمریکا در قلب آرژانتین

طاق‌ها و رنگ‌های این مسجد الهام گرفته از معماری موریش اسپانیا است که مسلمانان در آن به مدت هشت قرن حکومت می‌کردند.

معماری موریش، یکی از سبک‌های معماری برجسته‌ی اسپانیا است که در برخی از مهم‌ترین جاذبه‌های این کشور به چشم می‌خورد. این معماری سبکی است که مسلمانان مورو یا موری به این کشور آوردند و برای ساخت مساجد در کشورهای دیگر نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

توری های آهنی بسیار پرآذین بر روی پنجره ها هم برای ایجاد دکوراسیون و هم برای حفظ حریم خصوصی تعبیه شده اند.

در حال حاضر حدود ۳۵۰ دانش آموز پیش دبستانی و ابتدایی مشغول به تحصیل در مدارس این مسجد هستند و قرار است به زودی یک دبیرستان هم در آن افتتاح شود.

متولیان مسجد می‌گویند که هدف از ساخت این مسجد خدمت به جامعه اسلامی و گسترش دین اسلامی و فرهنگ عربی در جامعه آرژانتین بوده است.

بزرگ‌ترین مسجد و مرکز فرهنگی قاره آمریکا در قلب آرژانتین

طبق اسناد رسمی، سه موج مهاجرت اعراب در آرژانتین رخ داد. یکی در دهه های ۱۸۵۰ و ۱۸۶۰ که سوری هایی که از عثمانی گریخته بودند در این کشور ساکن شدند و  دو موج دیگر بین سالهای ۱۸۷۰ و جنگ جهانی اول و ۱۹۲۶-۱۹۱۹ رخ داد.

بر اساس برخی برآوردها، جمعیت مسلمانان در آرژانتین در سال ۲۰۱۰ یک میلیون نفر تخمین زده شده است که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ به یک میلیون و ۲۳۳ هزار نفر افزایش یابد.

کد خبر 1787590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha