افق‌گشایی‌های «مسجد، کانون نشاط۲» برای استعدادیابی و عدالت فرهنگی

اسامی کانون های مساجد برتر شرکت کننده در طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» پس از بررسی مستندات و فعالیت‌هایشان توسط داوران اعلام شد؛ داوران معتقدند این طرح نشان داد کانون‌ها ظرفیت بالایی برای تربیت و پرورش استعدادهای جوان و نوجوان دارند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، دومین طرح ملی «مسجد، کانون نشاط»، طرحی تابستانه با تمرکز بر هماهنگی، هم‌افزایی و بالا بردن کیفیت فعالیت کانون‌های مساجد سراسر کشور در طول تابستان ۱۴۰۳ اجرا شد.

کانون های مجری طرح باید با توجه به نیاز مخاطبین و امکانات و ظرفیتهای کانون، برنامه ریزی های بومی خود را با رعایت محورهای شش گانه(مسجد محوری، جاذبه آفرینی هنری، پیوست رسانه ای، نگاه تشکیلاتی، خودکفایی، فعالیت تخصصی) طرح انجام می دادند، این برنامه ها باید جذاب، پرنشاط و متنوع مختص کودکان و نوجوانان همراه با اصول تربیتی و متناسب با نیازهای اصلی مخاطبین برگزار می شد.

این طرح از ابتدای تیر آغاز و تا ۱۵ شهریورماه ۱۴۰۳ اجرا و مقرر شد که مدیران کانون‌ها بعد از برنامه ریزی نهایی، این برنامه ها را در سامانه بچه‌های مسجد به نشانی https://bachehayemasjed.ir در قسمت برنامه‌های تابستانی کانون نشاط ثبت و بعد از پایان طرح نیز گزارش‌ اجرای برنامه ها را در سامانه ثبت نمایند.

افق‌گشایی‌های «مسجد، کانون نشاط۲» برای استعدادیابی و عدالت فرهنگی

«هادی کاظمی» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه دومین طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» در تابستان ۱۴۰۳ به صورت هماهنگ و جامع در سراسر کشور اجرا شد، گفت: در این طرح به موضوع تربیت کودکان و نوجوانان به صورت جدی تر پرداخته شد.

دبیر طرح ملی «مسجد کانون نشاط» با اشاره به اینکه شش هزار کانون در این طرح شرکت و برنامه ها را ثبت کردند، بیان کرد: در نهایت  ۱۵۰۰ کانون وارد چرخه ارزیابی و این کانون ها در سه مرحله وارد داوری اصلی شدند.

وی به مراحل داوری ۱۵۰۰ کانون وارد شده در مرحله ارزیابی اشاره کرد و گفت: مرحله اول داوری به صورت سامانه ای با کمک استان ها صورت گرفت، مرحله دوم با شاخص با کیفی تر میان ۲۵۰ کانون ارزیابی صورت گرفت و در مرحله سوم نیز با داوری داوران مختلف، کانون ها از ۱ تا ۱۸۰ رتبه بندی شدند.

کاظمی ادامه داد: در نهایت ۱۵ کانون برتر در چهارمین مرحله داوری، مستنداتشان با حضور متخصصان تربیت و کارشناسان خبره در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد داوری و رتبه بندی شدند.

بنابراین گزارش، حجت الاسلام «محمد رضا فغانی»، در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه طرح ملی «مسجد کانون نشاط» به منظور انسجام، ارتقا و جامعیت بخشی به برنامه‌ها و فعالیت‌های کانون‌های مساجد با موضوع غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در فصل تابستان اجرا شد، گفت: این برنامه‌ها جذاب و بانشاط و با موضوعات متنوع طراحی شد تا در حوزه فعالیت‌های جمعی و کار تشکیلاتی، کادرسازی و مسئولیت سپاری نظام‌مند به نوجوانان محقق شود.

این فعال فرهنگی بیان کرد: طبق ارزیابی های صورت گرفته و گزارشات ارسالی از فعالیت های کانون های مساجد شرکت کننده در طرح، فعالیت های چشمگیری از نظر تربیتی، تبلیغی، فرهنگی و اردویی از سوی کانون ها صورت گرفته است که هم می تواند موجب فراهم شدن حضور پررنگ کودکان و نوجوانان در مسجد شود و هم می تواند زمینه ساز تعالی اخلاقی و تربیتی آنها را فراهم نماید.

بنابراین گزارش، «ابراهیم سلمانی»، هم در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: در ارزیابی کانون های  شرکت کننده در طرح «مسجد، کانون نشاط» به این نتیجه رسیدیم که کانون های مساجد ظرفیت ها و قابلیت های قابل توجهی برای رشد و پرورش کودکان و نوجوانان در عرصه های مختلف دارند، به طوری که برخی از کانون های فرهنگی هنری مساجد در حد یک سازمان مشغول به فعالیت هستند.

مدیر کانون فرهنگی هنری «الکوثر» تهران بیان کرد: ضرورت دارد کانون های فرهنگی هنری مساجد از لحاظ محتوایی، غنای بهتر پیدا کنند، تا بیش از این از این ظرفیت برای جریان سازی در عرصه های مختلف بهره برداری شود.

کد خبر 1787651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha