حجت الاسلام کاظم لطفیان-دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور- در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی اظهار داشت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد یکی از بسترهای حضور جوانان در محیط مسجد و بهره مندی از فضای معنوی این اماکن الهی هستند.
وی ادامه داد: از آنجا که نسل جوان ذائقه اش متفاوت با نسل بزرگتر از خودش است بنابراین ضمن پرداختن به معارف معنوی در محیط مسجد باید از یک سری جاذبه های جدید هم استفاده کنیم و این جاذبه های جدید هم نیاز به سخت افزار و هم نیاز به نرم افزار دارد.
حجت الاسلام لطفیان در ادامه گفت: کانون های فرهنگی در مساجد بستری برای جذب و گسترش نرم افزار و سخت افزار و جذب جوانان به محیط مسجد محسوب می شوند.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور به نقش کانون های فرهنگی هنری در تربیت نسل تراز هنرمند اشاره کرد و افزود: هنری که در مسجد آموزش داده می شود، هنر همراه با تعهد است بنابراین آنچه که انسان را به ملکوت نزدیک می کند تعهدی است که در کنار تخصص، انسان بیاموزد.
وی در ادامه عنوان کرد: بنابراین کانون های فرهنگی و هنری نقش بسیار مناسب و مطلوبی در تربیت این نسل دارند البته باید توجه کرد که این هنر باید هنری باشد که به پایگاه مسجد و معنویت انسان ضربه ای وارد نکند و در امتداد معنویت قرار گیرد.
حجت الاسلام لطفیان ادامه داد: هنری که انسان را از معنویت رو دور کند، هنر سازنده ای نخواهد بود بنابراین کانون های فرهنگی و هنری ضمن پرداختن به مسئله هنر باید هنر همراه با تعهد و هنری که انسان را تا ملکوت همراهی کند، را به مخاطبان منتقل کند.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور در ارتباط با نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد در توسعه فرهنگ ایثار و شهادت گفت: طبیعی است که نسل جوان نسل پذیرنده ای است و از آنجا که محیط مسجد محیطی عجین شده با فرهنگ ایثار و شهادت است قطعا کانون های فرهنگی و هنری در این راستا نقش آموزشی ویژه ای بر عهده دارند و می توانند در توسعه فرهنگ ایثار و شهادت گام های موفقی را بردارند.
وی با بیان اینکه فرهنگ ایثار؛ فرهنگ نوع دوستی و کمک است، افزود: فرهنگ شهادت نیز فرهنگ دفاع از مظلوم است و هم فرهنگ ایثار که فرهنگ در واقع بخشش است و هم فرهنگ شهادت که فرهنگ بخشش جان یعنی ایثار و بخشش فرهنگ، بخشش مال و شهادت فرهنگ بخشش جان خواهد بود.
حجت الاسلام لطفیان در ادامه اظهار کرد: بنابراین کانون ها می توانند در این راستا اقدامات موثر و گام های رو به بالایی را بردارند.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور با اشاره به اتفاقاتی که در منطقه افتاده است، گفت: این اتفاقات در غزه و لبنان، قلب انسان را دردناک می کند بنابراین باید حرارت دفاع از مظلوم توسط کانون های فرهنگی و هنری به نسل جوان منتقل شود و از سویی نباید اجازه دهیم که نقش رسانه های منحرف در روایت غلط از حوادثی که در منطقه اتفاق می افتد در ذهن جوانان نقش ببندد.
وی در ادامه تاکید داشت: بنابراین باید روایت درست و صحیحی را از اتفاقاتی که در منطقه می افتد توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد به نسل جوان منتقل کنند، پس انتقال فرهنگ و آمادگی نسل جوان در صورتی که منطقه دچار تنشی شود و لازم شود پای جمهوری اسلامی به واکنش واداشته شود و آمادگی نسل جوان برای نقش آفرینی بهتر در تحولات توسط کانون های فرهنگی و هنری رقم بخورد.
حجت الاسلام لطفیان با بیان اینکه افرادی همچون شهید سلیمانی پرورش یافته مسجد هستند، افزود: اینکه ذهنیت جوان را متناسب با واقعیت های روز جهان اسلام انسان تنظیم کند قطع و یقین مثل شهید حاج قاسم سلیمانی می توانند تربیت کنند و قاعده لازمش این است که به مسائل تربیتی و آمادگی های جسمی توجه داشته باشند.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور ادامه داد: تفریحات سالم را در برنامه ریزی خودشان لحاظ کنند و روحیه سلحشوری و روحیه دفاع از مظلوم و روحیه دفاع از در واقع مسلمانی که در هر گوشه ای از عالم دچار آسیب و دچار ظلم ظالمان شده است، معارفی است که در صورتی که به نسل جدید منتقل شود قطعا صدها و هزاران حاج قاسم سلیمانی در بستر کانون های فرهنگی و هنری تحویل جامعه داده خواهند شد.
وی در پایان گفت: بنابراین تربیت و پرورش روحیه سلحشوری و دفاع از مظلوم از جمله معارفی است که در صورت انتقال به نسل جوان می تواند شخصیت هایی در تراز حاج قاسم سلیمانی را تحویل جامعه اسلامی دهند.
نظر شما