مذاکرات صلح؛ نمایشی که امیدی به آن نیست!

تحلیلگران می‌گویند که اگرچه مقامات بلندپایه اسرائیل و آمریکا با مشارکت خود در مذاکرات صلح سعی دارند خود را حامی دستیابی به توافق نشان دهند، اما حقیقت این است که با ادامه روند رژیم صهیونیستی دستیابی به توافق امکان‌پذیر نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «الجزیره»، رئیس موساد اسرائیل و مدیر سیا در حالی خود را در مذاکرات صلح در دوحه، پایتخت مشارکت دادند که هیچ گونه نشانه ای از به ثمر رسیدن آن به دلیل سنگ‌اندازی‌های رژیم صهیونیستی وجود ندارد.

این گفتگوها اولین مذاکرات سطح بالا از زمان شکست آتش‌بس با هدف پایان دادن به جنگ غزه در ماه آگوست بود.

«دیوید بارنیا» و «ویلیام برنز» با «شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی»نخست وزیر قطر در تلاش برای احیای مذاکرات پس از قتل یحیی سنوار، رهبر حماس در ۱۶ اکتبر، همراه شدند، بدون اینکه خبری از تغییر شیوه اسرائیل برای دستیابی به صلح باشد.

این در حالی است که خانواده‌های اسرای اسرائیلی به دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برای امضای قراردادی برای آزادی بستگانشان فشار آورده‌اند.

در حالی که نتانیاهو مذاکرات را رد کرده است، هنوز نزدیک به ۱۰۰ اسیر در غزه باقی مانده اند. او ماه‌ها با اعتراضاتی روبرو شده است که خواستار توافق برای بازگرداندن اسرا شده بودند.

دفتر نخست وزیر اسرائیل در بیانیه ای در ایکس گفت که رئیس موساد از مذاکرات بازگشته است.

در این بیانیه آمده است که در روزهای آینده، گفتگوها بین میانجی‌ها و حماس برای ارزیابی امکان‌پذیری مذاکرات و تلاش‌های بیشتر برای پیشبرد توافق ادامه خواهد یافت.

نخست وزیر قطر گفت که کشورش اخیرا از زمان کشته شدن سنوار با رهبران حماس در دوحه تعامل داشته است.

مذاکرات آتش بس بارها در طول بیش از یک سال جنگ که منجر به کشته شدن نزدیک به ۴۳ هزار فلسطینی شده ، متوقف شده است.

حماس به دنبال آتش بس دائمی بوده و خواهان خروج نیروهای اسرائیلی به عنوان بخشی از هرگونه معامله است. اما نتانیاهو خواهان کنترل نظامی بخش‌هایی از غزه است.

سلطان برکات، استاد سیاست عمومی در دانشگاه حمد بن خلیفه در بنیاد قطر و استاد افتخاری دانشگاه یورک، گفت: تا زمانی که اسرائیل به تعریف خود از موفقیت پایبند باشد، آزادی مسالمت آمیز گروگان ها وجود نخواهد داشت.

این در حالی است که یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که عملیات نظامی به تنهایی برای دستیابی به اهداف جنگی این کشور کافی نیست.

وی در مراسمی دولتی برای ادای احترام به سربازان کشته شده در درگیری گفت: «در انجام وظیفه برای بازگرداندن گروگان ها به خانه هایشان، مصالحه های دردناکی لازم است.

به گفته رسانه‌های اسرائیلی، بارنیا، رئیس موساد، با تعهد به «حسن نیت» سفر می‌کند، اما در مورد تغییر در وضعیت تصرف کریدورهای فیلادلفی و نتزاریم در غزه، فاقد حکم است.

منابع حماس گفتند که خواسته‌های آن برای خروج کامل ارتش اسرائیل از کل نوار غزه، آزادی اسرای فلسطینی زندانی در اسرائیل، ارسال کمک‌ها به غزه و پایان دادن به جنگ است، اما نتانیاهو خواهان کنترل محور فیلادلفیا در مرز با مصر و نتزاریم که شمال و جنوب غزه را تقسیم می کند، است.

لوسیانو زاکارا، دانشیار دانشگاه جورج تاون در قطر، گفت که او به یک پیشرفت واقعی در مذاکرات خوش بین نیست.

وی افزود: به نظر می رسد که اسرائیلی‌ها حاضر نیستند به هیچ یک از طرف‌های مقابل خود خود امتیاز بدهند.

وی به الجزیره گفت که اسرائیل تصمیم گرفته است برای یک راه حل نظامی قطعی علیه حماس فشار بیاورد.

تحلیلگران می‌گویند که معتقدند که نتایج این دور از مذاکرات چند روز قبل از انتخابات آمریکا اعلام خواهد شد که می‌تواند بر این انتخابات نیز تاثیرگذار باشد.

علاوه بر طرحی که در ماه می توسط جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا رونمایی شد، پیشنهاد دیگری که شامل آتش بس موقت و ارسال کمک در ازای آزادی چند اسیر اسرائیلی در غزه است نیز مورد بحث قرار گرفته است.

رونن بار، رئیس سرویس امنیت داخلی شین بت اسرائیل، هفته گذشته برای گفتگو در مورد این پیشنهاد با مقامات مصری به قاهره رفته بود.

مصر روز یکشنبه پیشنهاد آتش بس دو روزه در غزه را داد که مستلزم تبادل چهار اسیر اسرائیلی با تعدادی اسیر فلسطینی است.

رئیس جمهور عبدالفتاح السیسی روز یکشنبه گفت که مذاکرات باید ظرف ۱۰ روز پس از اجرای آتش بس موقت از سر گرفته شود تا تلاش برای رسیدن به آتش بس دائمی شود.

کد خبر 1787832

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha