در حوزه فعالیت‌های فرهنگی، تربیتی و هنری خود را دستیار امام می‌دانیم

محمدیان ضمن تاکید بر اینکه ما در حوزه فعالیت‌های فرهنگی، تربیتی و هنری خود را دستیار امام می‌دانیم، گفت: یکی از ویژگی‌های ممتاز این تشکل نجیب این است که خود را دستیار امام مسجد دانسته و در خدمت وی هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور به همراه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مدیر جدید ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان امروز با نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج دیدار کردند.

«محمد تقی محمدیان» در این دیدار از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد که اهتمام ویژه‌ای در بحث فرهنگ و ارشاد نسبت به مقوله مساجد به عنوان یک جریان مکمل در زمینه فرهنگ و هنر دارند، تقدیر و تشکر کرد.

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: مسجد در کیان اعتقادی ما و در نظریه فرهنگی انقلاب که اساس آن مسجد بود، جایگاه رفیع و ارزشمندی دارد.

وی به پیش زمینه‌های تاسیس ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساحت در کشور اشاره کرد و افزود: سال ۱۳۷۱ زمانی که مجموعه‌ها و نهادهای انقلابی مثل سپاه و بسیج درگیر ماموریت‌های سخت و نیمه سخت بودند، در آن مقطع برخی از بزرگواران در کشور با هدایت و ارشاد مرحوم آیت الله مهدوی کنی به این جمع بندی رسیدند بعد از جنگ ممکن است فرهنگ آسیب ببیند.

محمدیان ادامه داد: آقای لاریجانی به عنوان وزیر وقت پیشنهادی را ارائه می‌دهند مبنی بر اینکه در وزارت فرهنگ و ارشاد برای تربیت عناصر فرهنگی و هنری متدین بهترین مکان مسجد است و باید این افراد در محلات شناسایی و آموزش داده شوند.

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور این موضوع را نقطه آغاز و شکل‌گیری کانون‌های فرهنگی و هنری در مساجد دانست و بیان کرد: این ستاد در ادوار و دولت‌های مختلف با کش و قوس‌هایی مواجه بوده و در مقاطعی نیز توفیقات بزرگی در حوزه فعالیت‌های قرآنی و هنری داشته و در جاهایی حسب رویکردهای کلی دولت‌ها با بی‌مهری‌های مواجه شده است.

وی یادآور شد: مقام معظم رهبری آبان ماه سال ۱۳۹۱ در جمع ائمه جمعه و جماعات خراسان شمالی تصریح کردند «من سفارش میکنم که کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را فراموش نکنید؛ البته با همکاری بسیج. بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد، اختلاف به وجود بیاید. نه، با همکاری بسیج، این کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیاز آن جوانی است که آنجا حضور پیدا میکند، فراهم کنید...» و سال ۹۲ ردیف بودجه کانون‌ها از ردیف بودجه بیرون کشیده شد.

محمدیان خاطرنشان کرد: در دولت شهید رئیسی تعبیری استفاده کردند که مبنای کار دولت در نگاه فرهنگی قرار گرفت و اینکه در حوزه فرهنگ ما نیازمند بازگشت به نهضت مسجد هستیم.

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: پنجره برون رفت از معضلات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی امنیتی بازگشت به مسجد می‌تواند باشد.

وی اظهار کرد: مجموعه کانون‌ها در اولویت‌های جدی خود احیای شبکه نورانی بچه‌های مسجد را در دستور کار قرار داده و این شبکه یک شبکه قلیل المعونه و کثیرالمعونه است و ما تلاش می‌کنیم تا تسهیل گری‌ها و مانع زدایی‌هایی را برای کانون‌ها انجام دهیم.

محمدیان ضمن تاکید بر اینکه ما در حوزه فعالیت‌های فرهنگی، تربیتی و هنری خود را دستیار امام می‌دانیم، افزود: یکی از ویژگی‌های ممتاز این تشکل نجیب(اعضای کانون های مساجد) این است که خود را دستیار امام مسجد دانسته و در خدمت وی هستند و به همین دلیل شاهد کمترین حواشی در مسجد هستیم.

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: در کنار مجموعه‌های دیگر مستقر در مسجد که هر کدام ذائقه و ماموریتی را پوشش دادند، کانون‌ها بنای خود را بر این قرار دادند که استعدادهای فرهنگی و هنری را جذب کنند.

وی اظهار کرد: به لطف الهی حدود ۲۸ هزار کانون فرهنگی و هنری در کشور با شبکه مشخص و اسمی داریم که حدود سه میلیون نفر عضو دارند و در فعالیت‌های مختلف و متنوع مجموعه مشارکت دارند.

محمدیان خاطرنشان کرد: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای سیاست گذاری کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر ورزش و جوانان، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس اوقاف و امور خیریه، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و دو نفر به نمایندگی از شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل می‌شود.

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور افزود: ریاست شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی در استان‌ها با نمایندگان ولی فقیه بوده تا جریانی که در کنار مجموعه‌های متولی و رسمی مسجد قرار می‌گیرد، کانون‌ها در این راستا تمشیت شوند.

وی همه تلاش‌های کانون‌ها را رونق مساجد با ایجاد برنامه‌های جذاب دانست و ادامه داد: هرجا مسجد ما مسجد است، نمازخانه نیست و هرجا روحانی مسجد فقط امام است، پیش نماز نیست، در چنین مکانی شاهد اتفاقات خوبی خواهد بود.

محمدیان با اشاره به اینکه مردم به مساجد اعتماد دارند و این سرمایه اجتماعی نظام را ارتقا می‌دهد، گفت: حتی افرادی که تقید خاصی ندارند، به مساجد اعتماد می‌کنند.

کد خبر 1788040

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha