خبرگزاری شبستان- کرمان؛ طاهره بادامچی
مراسم "تجلیل از پرسنل برتر در درمان اعتیاد و خدمات پس از خروج بهبودیافتگان" بهانهای است تا به اتفاق دادستان راهی مرکز درمان، صیانت و اشتغال معتادان متجاهر (ماده ۱۶) بشویم؛ مراسمی که شهردار، مدیرکل ورزش و جوانان، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر، معاون دادگستری و... نیز در آن حضور داشتند.
ترک هر عادتی توأم با سختی اما شدنی است
در این مرکز افرادی که مجرم نه؛ بلکه بیمار هستند و به دلایل مختلف در دام اعتیاد گرفتار شدند، ترک عادت را تمرین میکنند؛ تمرینی سخت که گاهی جان را به لب میرساند زیرا کنار گذاشتن هر عادتی سختیهای خاص خودش را دارد.
اعتیاد به مواد مخدر جدای از آن که جسم و روح آدمی را درگیر خود میکند؛ ریشههای روانی وابستگی به آن مزید بر علت شده و برای درمان باید این ریشهها نیز درمان شود.
در کنار همه الزاماتی که یک ترک موثر اعتیاد لازم دارد؛ توجه به نیازهای فطری انسان در ایجاد ارتباط با خدا نیز باید مد نظر باشد؛ موضوعی که در این کمپ اعتیاد لازم و ضروری است.
بر روی یکی از دیوارهای این مرکز نوشته شده "آنقدر دوستت میداریم تا دوست داشتن خود را بیاموزی" آدمی زمانی خود را دوست خواهد داشت که جایگاه و استعداد و ظرفیت و قابلیتهای خویش برای رشد و کمال را شناخته و باور به بالندگی داشته باشد؛ موضوعی که افراد گرفتار اعتیاد را باید نسبت به آن آگاه و در این راستا آنان را کمک زیادی کرد.
نیاز مرکز درمان اعتیاد به کتب ادعیه و ملزومات عبادی
علیرضا عسکرینژاد، دادیار شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب کرمان و قاضی کمپ ماده ۱۶ میگوید: حتی نمازجماعت در این مرکز برگزار نمیشود و این جدای از نبود قرآن و مفاتیح و کتابهای ارتباط با خدا و جانماز و صندلی نماز است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این مرکز با پذیرش دو و نیم برابر ظرفیت در حال حاضر از ۵۰۰ نفر نگهداری میکند؛ نبود اشتغال بعد از بهبودی را یکی از دلایل اعتیاد مجدد عنوان و بخشی از اقدامات انجام شده در خصوص ایجاد خیاطخانه با محوریت خود این افراد، مهارتآموزی به آنان و... را عنوان کرد.
عسکرینژاد با اشاره به انجام خدمات مشاورهای در این مرکز، میافزاید: هر مددجو یک مددکار دارد و هر روز کلاس روانشناسی، کلاسهای فنی حرفهای برگزار میشود؛ برگزاری مسابقات ورزشی مختلف و جشنهای متعدد هم در کمپ داریم.
عدهای باید برای ترک اعتیاد افراد بسیج شوند
وی از دادستان کرمان میخواهد تا یک صندوق مالی تأسیس شود که مددکار با دست پر به خانواده مددجویان برود.
قاضی کمپ ادامه میدهد: مشکلاتی در مسیر ما وجود دارد؛ اول اینکه ظرفیت کمپ مردان باید افزایش پیدا کند؛ دوم، کسی برای درمان اعتیاد افراد بسیج نمیشود و سوم اینکه در راهاندازی کمپ بانوان ترک فعل شده که تقاضا داریم دادستانی پیگیری کند.
تلاش برای راهبری و مراقبت بهبودیافتگان
پدرام مرشاد، مدیر مرکز ماده ۱۶ هم با بیان اینکه از نظر ادبیات اجتماعی و اداری، کار ما بعد از درمان افراد تمام می شود؛ اظهار کرد: اما بعد از فرایند درمان و با رها شدن، افراد به کمپ باز میگشتند که اکنون ۲۱ مددکار در این مرکز فعالیت دارند تا افراد بعد از بهبود رها نشوند و سعی بر راهبری و مراقبت دارند.
وی با افزودن این مطلب که سه مرکز ماده ۱۶ در سیرجان، کرمان و بم است که با چند برابر ظرفیت کار میکنند؛ خواستار رفع مشکلات شد.
دکتر علیرضا وحیدزاده، مدیرکل بهزیستی استان کرمان میگوید: این مرکز با مدل جدید و با تغییر مدیریت اداره میشود و چرخه درمانی و مدل موثر ترک اعتیاد در این مرکز تعریف شده است.
رصد دادستانی در خصوص رفع نقایص کمپ ماده ۱۶
مهدی بخشی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان هم در پایان این مراسم و در جمع خبرنگاران گفت: نقایص این مرکز در زمینه برنامههای جانبی اعم از فرهنگی و ورزشی و... در حال رفع است.
وی با تاکید بر لزوم همکاری بیش از پیش شهرداری و کارخانجات در خصوص اشتغال افراد بهبودیافته از اعتیاد گفت: داشتن شغل مناسب در ادامه یافتن روند بهبودی موثر است.
بخشی از رصد اقداماتِ راهاندازی کمپ بانوان خبر داد و افزود: با قول شهردار مبنی بر پرداخت مبلغی در این خصوص، تا چند هفته آینده افتتاح میشود زیرا مانع اصلی، تامین مکان مناسب بود.
کمپ ماده ۴۲ به زودی راهاندازی میشود
دادستان کرمان با تاکید بر اهمیت راهاندازی کمپ ماده ۴۲ ادامه داد: با همت خیرین و شرکتهای صنایع و معادن، سولههایی ایجاد میشود تا کل استان را پوشش دهد به شرطی که همه نهادها به این عزم و اتحاد ادامه دهند تا شاهد راهاندازی آن کمپ هم باشیم.
وی تاکید کرد: مسئولانی که در این رابطه مسئولیت دارند، عزم بیشتری داشته باشند زیرا ممکن است روزی فرزند خود آنان دچار اعتیاد شود پس نسبت به این مسئله دغدغهمند باشند.
دادستان کرمان در تکمیل این بخش از سخنانش خواستار مساعدت بیشتری از جانب استاندار کرمان شد.
ضرورتی که راهاندازی دهکده سلامت را ایجاب میکند
بر اساس این گزارش؛ رئیس کل دادگستری استان نیز پیش از این بر بازتوانی و بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر تاکید کرده و گفته بود: متاسفانه تاکنون دستگاههای متولی به خوبی به وظیفۀ خود در زمینۀ اجرای چرخۀ کامل درمان و بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر عمل نکردهاند و شاهد بازگشت مجدد این افراد به کمپهای ترک اعتیاد هستیم و دستگاه قضایی با سهلانگاری و ترک فعلهای صورت گرفته در این ارتباط برخورد جدی خواهد کرد.
به گفته وی؛ برای ۲۴ دستگاه در آییننامۀ مراقبت بعد از خروج معتادان وظایفی تعریف شده است و آنان مکلف به انجام مسئولیتهای خود در قبال این بیماران هستند.
رئیس کل دادگستری استان تاکید کرده بود: با توجه به ناکافی بودن فضا و امکانات موجود و همچنین تکمیل چرخۀ بازاجتماعی کردن معتادان متجاهر، باید ساخت و تکمیل دهکده سلامت در دستور کار جدی شورای هماهنگی قرار گیرد و فضاهای مورد نیاز زودتر به بهرهبرداری برسد.
نظر شما