لزوم ساماندهی اقتصاد کشاورزی در گیلان

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه امروزه بخش کشاورزی به لحاظ سهم و جایگاه خویش در اقتصاد، مورد توجه است گفت: از همین رو برخورداری از نتایج آماری دقیق در این حوزه بسیار راهگشا خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله رسول فلاحتی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، امروز( چهارشنبه ۹ آبان) در دیدار با رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان و مدیر اجرای سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ استان به اتفاق جمعی از مدیران اجرایی ستاد، با اشاره به ضرورت اجرای سرشماری عمومی کشاورزی، اظهار کرد: در آیات و احادیث آمده اگر ملتی آب و خاک داشته باشند ولی فقیر بمانند، از خداوند دورند.

نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه ایران دارای موقعیت جغرافیایی بسیار مطلوبی برای کشاورزی است؛ افزود: با توجه به اهمیت بخش کشاورزی، تصمیم‌سازی مناسب، هدف‌گذاری صحیح، برنامه‌ریزی دقیق، اجرای موفق و نظارت و ارزیابی در این بخش نیازمند وجود داده‌های باکیفیت و بهنگام است که تنها از طریق سرشماری عمومی کشاورزی به دست خواهد آمد.


آیت الله فلاحتی، به کشت محصولات مختلف کشاورزی در اقصی نقاط کشور در طول فصول سال اشاره و ابراز کرد: اما متاسفانه هنوز یک آمار درست از منابع کشاورزی کشور نداریم.

امام جمعه رشت، خاطرنشان کرد: سرشماری کشاورزی و گردآوری اطلاعات از فعالیت‌های مختلف کشاورزی شامل پرورش محصولات سالانه نظیر گندم، چای، برنج، پیاز، سیب زمینی و انواع میوه ها مانند سیب و غیره و حتی کشت محصولات گلخانه ای برای رفع نیاز مردم کشور اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه سرشماری عمومی کشاورزی اطلاعات مهمی را از فعالیت‌های کشاورزی کشور در سطح کوچک‌ترین واحد جغرافیایی ارائه می‌دهد، افزود: کسب اطلاعات مهم کشاورزی، تنها با اجرای سرشماری قابل حصول است.

آیت الله فلاحتی، نتایج فقدان شناخت از منابع کشاورزی کشور را برشمرد و عنوان داشت: سرشماری‌ها برای توسعه کشور یک امر حیاتی است زیرا از تولید محصولات غیر ضروری که برای پیشرفت کشور هیچ نقشی ندارند جلوگیری و پیشگیری می‌شود.

وی بیان اینکه سرشماری کشاورزی در صادرات محصولات مرغوب نیز تاثیرگذار است؛ ادامه داد: کشورهای آسیای میانه ظرفیت مطلوب و بستر مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی ایران هستند.

نماینده ولی فقیه در گیلان، با تاکید بر اینکه سرشماری کشاورزی به رشد و ترویج دانش‌های نوین بین کشاورزان نیز کمک می‌کند؛ تصریح کرد: درک مدیران نظام از میزان نیاز جامعه نیز از دیگر فواید سرشماری کشاورزی محسوب می‌شود.

وی همچنین به نقش شماری کشاورزی در دفن و رفع بحران‌های کشاورزی و اقتصادی مانند جلوگیری از زمین خواری‌ها اشاره و اجرای طرح سرشماری کشاورزی را در جهت توسعه و پیشرفت اقتصادی استان مهم توصیف کرد.

آیت الله فلاحتی، ساماندهی مبتنی بر عقلانیت را از دیگر فواید سرشماری عمومی کشاورزی خواند و گفت: این مقوله در عرصه تولید برای ارتقای توان ملی نیز تاثیرگذار است.

به گفته وی، اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی موجب جلوگیری از برخی تغییر کاربری‌های غیر اصولی در روستاها نیز می‌شود.


امام جمعه رشت در پایان یادآور شد: امروزه بخش کشاورزی به لحاظ سهم و جایگاه خویش در اقتصاد، مورد توجه بوده و از همین روست که برخورداری از نتایج آماری دقیق در این حوزه بسیار راهگشا خواهد بود.
گفتنی است؛ فرمان اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ از سوی مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان ابلاغ شده که بر این اساس، این سرشماری در آبان ماه سال جاری به مدت ۳۰ روز اجرا خواهد شد.

کد خبر 1788221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha