به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، جامعه چنان در تحول است که مدیریت و راهبری مولفه های مختلف آن از جمله موضوعات فرهنگی مستلزم نگاه جدید و بهره گیری از ظرفیت های نوین برای اعتلای آن بوده تا دستاوردهای آن به زندگی افراد برسد.
ورود ناهنجاریها و خرده فرهنگ ها به بطن جامعه و ناکارآمدی بخشی از رفتارهای مدیریتی و اجرایی قبلی ضرورت تغییر در حوزه فرهنگی را دوچندان کرده است.
موضوعات فرهنگی با اجبار و دستور کارساز نیست و باید با روشهای جدید و بهرهگیری از راهبردهای کارآمد امکان تغییر را ایجاد کرد.
بازآفرینی با رویکرد تغییرات اجتماعی و بهره گیری از ظرفیت های نوین می تواند اثر بسیاری از ناهنجاری ها کاسته و فرهنگ های ناب را توسعه و پیشرفت بدهد به همین خاطر متولیان امر باید سهم خود را ایفا کنند.
فعال سازی نهادهای فرهنگی و حمایت از این دستهها مراکز میتواند در مقابل با تهاجم و توطئه ترکیبی دشمن موفق واقع شود.
مهندسی فرهنگی امکان غلبه بر ناهنجاری ها را فراهم می کند اما در این راستا باید چشم انداز را دید و فعالیت های ترویجی بر اساس برنامه پیش برود.
فناوریهای نوین در توسعه فرهنگی و هنری
دنیای دیجیتال و گستردگی فضای مجازی با وجود تهدیدهایی که داشته اما دستاوردهای زیادی را هم به سبب بهره برداری صحیح به ارمغان آورده که نشر مبانی ارزشی از جمله آن است.
فرهنگ های ناب به واسطه همین فضای مجازی و تولیدات دیجیتال در جوامع بین المللی و در درون کشور نقل و انتقال پیدا کرده و توانسته افراد را نسبت به فرهنگ ناب آشنا کند.
ایجاد بستر برای مشارکت و فعالیت افراد خوش ذوق در تولید محتوا و نشر آن در فضای مجازی مدل انتقال فرهنگ از چهره به چهره و همایشی فراتر برده و امروز کلیپها و رسانههای دیجیتال جذاب مخاطبان زیادی را گرد خود جمع کرده که چنین میزان مخاطبانی بدون فضای مجازی گردهم نمی آیند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان تاثیر هنر و خلاقیت را در انتقال فرهنگ مهم برشمرد و اذعان داشت: اندیشه های ناب در لباس هنر ماندگار و توسعه پیدا میکند که این موضوع برای دشمن روشن شده و آنان از محتواهای هنری و دیجیتال برای القا فرهنگ های غلط خود و تحریف استفاده کردهاند.
سید مهدی سیدیننیا تولید محتوا با پشتوانه فکری را لازمه تحول بیان کرد و افزود: بازآفرینی خوبی با پیوند هنر و پشتوانه فرهنگی شکل میگیرد و بسیاری از شاخههای فرهنگی جان تازه میگیرند و اینگونه در جامعه نفوذ میشود.
وی توسعه دیجیتال را یک فرصت برای نوآوری در حوزه فرهنگی بیان کرد و یادآورشد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با چنین ابزاری قادر به انتقال مفاهیم ارزشمند در جامعه خواهند بود و دامنه مخاطبان آنان را فراتر از مرزها می برد.
کانونهای مساجد بازوان بازآفرینی فرهنگی
کانون های فرهنگی و هنری مساجد با شبکه به هم پیوسته و توسعه یافته در سراسر کشور و در دورترین نقاط، بازوی اجرایی خوبی برای شورای فرهنگ عمومی و توسعه فرهنگی کشور هستند که کمتر شناخته شدهاند.
کارکردهای این مراکز فرهنگی و هنری به سبب قرارگرفتن در دل مساجد توام از معنویت و محوریت مردمی شده و تاثیر فعالیت های آنان بسیار بیشتر از دیگر مراکز است.
تربیت نیروی انسان متعهد و توانمند از دل کانون های مساجد تجربه موفقی بوده که در بین بسیاری از کانون های فرهنگی و هنری نهفته و تجلی یافته و امروز نام و نشان خوبی از خود به یاد گذاشته اند.
معاون شبکه سازی و ساماندهی ستاد کانون های مساجد کشور همین موضوع را مورد اشاره قرار داد و گفت: بچه های مسجد با استعداد و توانمندی خود قادر به نقش آفرینی در جامعه هستند.
محمد تقی محمدیان ادامه داد: تربیت هنرمند جوان و نوجوان ارزشی و به دور از فرهنگ غرب در همین مساجد تربیت و کانون های فرهنگی و هنری مهد پیشرفت و پرورش آنان شدهاند که برای کشور هم ارزشمند هستند.
وی بهره گیری از هنر و فناوری برای دستیابی به جامعه آماری بالای مخاطبان را مهم خواند و خاطرنشان کرد: این دسته از فعالیت ها در کانونهای فرهنگی و هنری شکل گرفته و فرصت ساز شده و با برنامه مشخص قادر به دستیابی به اهداف بلند خواهیم بود.
نظر شما