مهرواره بانور؛ فصل نقش‌آفرینی زنان مسجدی در جنگ روایت‌ها

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اهمیت جنگ شناختی و اولویت روایت ها گفت:نقش آفرینی بانوان در عرصه روایت میدان و تقویت روزافزون این نقش را از جمله اهداف سومین مهرواره بانور است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان ، حجت الاسلام «رضا عزت زمانی»، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات در نشست رسانه ای سومین مهرواره بانور ضمن اشاره به شرایط حساس جبهه مقاومت و درگیری همه جانبه با دشمن اظهار کرد: دوران سخت و در عین حال ویژه و پر فراز و نشیبی پیش روی جبهه مقاومت است البته ما مفهوم مقاومت را فراتر و توسعه یافته تر از آنچه که امروز در جنگ با رژیم صهیونیستی در جریان است، می بینیم.

وی تصریح کرد: اگرچه امروز جبهه سخت و پیچیده این جنگ در وضعیت حساسی است که درگیری مسلحانه و بروز جلوه های حیوانی این صحنه از طرف دشمن را شاهد هستیم اما معتقدیم آنچه اتفاق می افتد، ثمره مقاومت ملت ها به خصوص ملت ایران است؛ مقاومتی که ناشی از یک اندیشه و باور بر مبنای مقابله با ظلم و نسل کشی و تروریسم بود.

حجت الاسلام عزت زمانی در تعریف مقاومت خاطرنشان کرد: مقاومت در منظر انقلاب اسلامی یعنی انتخاب هدف درست و پیدا کردن راه رسیدن به این هدف و استقامت و پایمردی در رسیدن به آن. این همان چیزی است که ملت ایران را تا امروز سر پا نگاه داشته است و تمام دشمنی ها با انقلاب هم به دلیل این اندیشه و نگاه است.

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه این نگاه در مرحله اول ایران را مستقل می کند و ثانیا موجب الهام بخشی به دیگر ملت ها می شود، برای اینکه زیر بار سلطه نروند. امروز انقلاب اسلامی الهام بخش ملت ها در مقابل زورگویی ها است. ساخت رژیم صهیونیستی و ایجاد آن در منطقه نیز برای مقابله با همین نگاه انجام شد.

وی با اشاره به وحشی گری های رژیم صهیونیستی تصریح کرد: اگر امروز جلوه های وحشیانه ای از دشمن مانند نسل کشی، ویران سازی و غیره را به این شکل می بینیم در حالی که دشمن هم هیچ ابایی هم از آن ندارد در حالی که در گذشته از آن ابا داشت، به این دلیل است که آنها این امر را برای خود یک امر طبیعی می دانند. ملت ایران به عنوان پشتیبان اصلی جبهه مقاومت محکم ایستاده است و پرچم این حرف حق مستدام بماند.

وی با بیان اینکه امروز دشمن تمام سرمایه خود را به میدان آورده، گفت: ما در سازمان تبلیغات در دورانی که این مواجهه به سخت ترین و حساس ترین شرایط خود رسیده باید خود را دستگاه تبلیغات زمان جنگ بدانیم، تعارف نداریم این جنگ آغاز شده و به وضوح در صحنه است. اگر تا امروز در جبهه مقاومت خویشتن داری وجود داشته امروز این رویارویی قطعی شده و ما باید واقعیت ها، حقیقت ها و آماده سازی در این مسیر را در پیش بگیریم.

حجت الاسلام عزت زمانی جنگ شناختی را مهم تر از جنگ نظامی برشمرد و خاطرنشان کرد: جنگ پیچیده شناختی مهم تر از جنگ نظامی است و دشمن در اینجا محکم تر ایستاده و در تمام عرصه های ممکن به میدان آمده است. یکی از بارزترین عرصه های این مبارزه شناختی روایت است. روایت در جنگ شناختی امروز بخشی از صحنه درگیری است.

وی تاکید کرد:  اگر در صحنه درگیری رسانه و روایت را به تبع میدان و بعد از میدان تعریف می کنیم اما در جنگ شناختی اساسا جنگ از رسانه و روایت می شود و این بخشی مهمی از جنگ است. جامعه ای که درگیر چنین جنگی است، اگر این بخش از جنگ را نبیند ضربات سهمگینی خواهد دید.

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات ادامه داد: از ویژگی های جنگ آن است که شما در یک نقطه نمی جنگید بلکه این جنگ در همه نقاط کشور جریان دارد چون جنگ بر روی دل ها، ذهن ها و قلب ها است و به آحاد مردم باز می گردد.

عزت زمانی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت داشتن تک تک افراد در این جنگ اشاره کرد و افزود: همه افراد در این جنگ مهم هستند و همه آنها مورد هدف قرار می گیرند؛  به همین دلیل مقام معظم رهبری فرمودند هر کس به هر میزان که می تواند در این مقاومت شرکت کند.

وی یادآور شد: بنیاد هدایت در میدان عمل محلات را که مکان استقرار و حضور مردم است به عنوان صحنه اصلی عملیات خود می داند و بخش مهمی از مخاطبان او بانوان هستند بخصوص در جنگ روایت و رسانه که بانوان در این عرصه می توانند هم تولیدکننده و هم نشردهنده روایت باشند و از سوی دیگر قدرت ساخت فرصت های روایت را دارند.

وی ادامه داد: تلاش می کنیم همه ظرفیت های موجود خود را در این جنگ شناختی به هم گره بزنیم و از همه مسئولیت ها و دارایی ها برای عملیاتی شدن موفق مهرواره تلاش کنیم.

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات تاکید کرد: در مهرواره سوم با شناخت زمان و شرایط جبهه مقاومت طراحی و اجرای رسانه های محلی را پیش بینی کرده ایم تا بانوان را در حوزه روایت وارد کنیم. لبنان امروز نقش استان خوزستان ایران را دارد. آنها برای ما نمی جنگند چون مقاومت لبنان قبل از انقلاب اسلامی شکل گرفته و پایه گذاری شده بود اما نقشی تاثیرگذار در پیروزی جبهه مقاومت دارند.

وی در پایان نقش آفرینی بانوان در عرصه روایت میدان و تقویت روزافزون این نقش را از جمله اهداف سومین مهرواره بانور برشمرد.

حجت الاسلام «محمد پشم‌فروش»، مدیر ارتباطات بنیاد هدایت پیش از ظهر امروز (سه شنبه، ۱۵ آبان ماه) در نشست خبری سومین مهرواره بانور با تبریک ایام ولادت حضرت زینب سلام الله علیها در جمع خبرنگاران، اظهارکرد: ماموریت بنیاد هدایت شبکه سازی، توانمندسازی و راهبری ائمه جماعات و رشد و ارتقای فکری آنهاست. اما با توجه به آغاز سومین مهرواره با نور که در سطح بانوان مسجدی برگزار می شود و همچنین شرایط کنونی جبهه مقاومت ستاد بانوان این بنیاد، سومین مهرواره با نور را به موضوع بانوان و نقش آفرینی آنها رد پشتیبانی از جبهه مقاومت اختصاص داده است. 

وی با بیان این که بی شک موثرترین افراد در مساجد بانوان هستند، تصریح کرد: بنیاد هدایت برنامه ریزی های ویژه ای برای فعال کردن ظرفیت بانوان داشته و  حجت الاسلام قمی ریاست محترم سازمان تبلیغات نیز از زمان عهده دار شدن این مسئولیت با توجه به اثربخشی این قشر که قابل مقایسه با سایر اقشار نیستند برنامه های مختلفی مدنظر داشته و عملیاتی کرده اند.

مدیر ارتباطات بنیاد هدایت با اشاره به همراهی و همیاری همسران ائمه جماعات و نقش آنها در موفقیت امام جماعت خاطرنشان کرد: نقش همسر امام جماعت تحت عنوان شریکه الامام بسیار حائز اهمیت است و به عنوان شریک امام در ماموریت های امام جماعت تاثیرگذار هستند. از طرفی بانوانی که به عنوان حلقه های میانی در مساجد فعال هستند در سامان دادن و جهت دهی موضوعات مختلف از قبیل مسائل اجتماعی، کنشگری های خانواده، مسایل زنان و...می توانند اثرگذار باشند. از همین رو  ستاد بانوان بنیاد مهرواره با نور را راه اندازی کرده است.

حجت الاسلام پشم فروش شبکه سازی بانوان کنشگر در فضای اجتماعی را هدف این مهرواره دانست و گفت: برای الگو سازی و فراگیر کردن این الگو در جامعه از طریق رسانه و جریان رسانه ای تلاش می کنیم. ستاد بانوان بنیاد هدایت کار شبکه سازی ، هدایت و راهبری این بانوان مسجدی را دنبال می کند و در همین راستا سومین دوره مهرواره با نور را اجرا می نماید.

وی با اشاره به زمان آغاز این مهرواره خاطرنشان کرد: سومین مهرواره با نور همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب (سلام الله علیها) کار خود را آغاز می کند. 

در ادامه «مریم زادقاسمی» دبیر مهرواره بانور با بیان این که این مهرواره هر سال از میلاد حضرت زینب(سلام الله علیها) تا میلاد حضرت زهرا(سلام الله علیها) برگزار می‌شود تصریح کرد: اولین مهرواره با هدف شناسایی بانوان فعال مسجدی و حل مسائل حوزه خانواده اجرا و طی آن خاطرات تبلیغی همسران ائمه جماعات جمع‌آوری شد. در این مرحله ۳۵ هزار بانوی کنشگر مسجدی شناسایی شدند و هزاران قصه و روایت به دست ما رسید و ۱۲۰ برگزیده ملی داشتیم.

وی گفت: دومین مهرواره سال ۱۴۰۲ با موضوع طراحی سطوح کنشگری در جهاد تبیین و در هشت سطح برگزار شد و کنشگران آموزش هایی را پشت سر گذاشتند. البته ارتباط ما با بانوان کنشگر محدود به مهرواره نیست و در تلاش هستیم به هویت بخشی آنها کمک کنیم تا قدمی برای دیده شدن بانوان فعال مسجدی برداریم،

زادقاسمی با اشاره به این که امسال با توجه به شرایط روز و اهمیت حمایت از جبهه مقاومت وظیفه خود دانستیم که این شبکه را در این راستا فعال کنیم، تصریح کرد: سومین مهرواره با نور با شعار نهصت رسانه‌ای بانوان حامی مقاومت آغاز می شود و طی ۴۰ روز از میلاد حضرت زینب تا میلاد حضرت زهرا(س) سعی می‌کنیم با جهاد تبیین جبهه حق را یاری کنیم. 

وی تاکید کرد: هدف ما در مهرواره بانور این است که زنان علاقه‌مند به حمایت از جبهه مقاومت را به کنشگری فعال رسانه‌ای دعوت کنیم تا در تمام عرصه ها حضور فعال داشته باشند.

زادقاسمی با تاکید بر لزوم آموزش برای کنشگران فضای مجازی گفت: از میلاد حضرت زینب(س) شبکه راهیاری، سفیران بانور و رسانه‌ها برای رساندن پیام به بانوان مسجدی فعال می‌شوند و قرار است ائمه جماعات هم در رساندن پیام به کنشگران مسجدی به ما کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: بانوان علاقه‌مند می‌توانند رمز «یا زهرا» را به شماره ۵۰۰۰۹۶۵۰۰ پیامک کنند. پس از ارسال این پیامک نحوه و فرآیند شرکت در مهرواره برای آنها ارسال می‌شود. بانوان می‌توانند در بله، ایتا، کانال مدرسه هدایت با ما در ارتباط باشند.

کد خبر 1789139

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha