به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، پیش از آغاز آیین افتتاحیه سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی شامگاه امشب ۱۵ آبان در تالار حافظ شیراز با حضور علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور و مریم جلالی، معاون صنایعدستی کشور یک نمایشگاه عکس افتتاح و سه اثر هنری میراثی رونمایی شد.
در ابتدای این مراسم تابلوی «معرق حضرت ابوالفضل» اثر حسن جدی هنرمند معرق کار شیرازی توسط علی دارابی رونمایی شد، حسن جدی این اثر هنری را با الهام از اثر استاد فرشچیان خلق کرده است. برشها طی حدود یک سال با دست و کمان انجام شده و بیش از ۴ هزار قطعه را شامل میشود که ترکیبی از چوبهای خودرنگ و خاتم شیراز و استخوان شتر است. قاب اثر هم با تکنیک جووَککاری انجام شده است.
در ادامه این مراسم تندیس ویژه شیراز با طراحی عبدالعلی قصرالدشتی رونمایی شد. این هنرمند در طراحی این تندیس از فرهنگ و هنر و معماری شیراز از جمله گل لوتوس، نقوش اسلیمی، آرامگاه حافظ و خاتم شیراز الهام گرفته است.
مجموعه چوبی از پادشاهان باستانی ایران دیگر اثر صنایع دستی بود که زیر نظر مرتضی سلیم، طی حدود ۴ سال با چوب درختان گلابی و ساج خلق شده است.
درحال حاضر، پادشاهان سلسلههای اشکانی و ساسانی کامل شده و پادشاهان هخامنشی بهزودی روی سازه اضافه میشود. محمد رسولی، پژوهشگر تاریخ از روی سکههای تاریخی، تصاویر پادشاهان را ترسیم کرده و منبع خلق مجسمهها بوده است.
سپس نمایشگاه بخش عکس سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی شامل ۳۰ اثر منتخب از معماری، آثار باستانی، مردمنگاری، آیین و رسوم، طبیعت ایران افتتاح شد. بیش از دو هزار اثر در بخش عکس به دبیری میلاد بهشتی در جشنواره ثبتنام کردهاند.
همچنین در حاشیه این افتتاحیه که در گالری سرو تالار حافظ انجام گرفت، از پوستر مسابقه عکس موبایلی کاروانسراهای ثبت جهانی رونمایی شد. فراخوان این مسابقه بهزودی منتشر میشود. در حال حاضر، نمایشگاه عکسی از ۵۴ کاروانسرای ثبت جهانی در سعدیه شیراز برپاست.
سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی با شعار ایران ما میراث ما، میراث ما ایران ما از ۱۵ تا ۱۸ آبانماه در استان فارس در حال برگزاری است.
نظر شما