به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استانمازندران، حجتالله غلامعلی- دبیر شورای اجتماعی کشور امروز پنجشنبه ۱۷ آبان ماه در مراسم اختتامیه دهمین دوره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در ساری، با اشاره به وجود ۳۸ هزار روستای فعال فرهنگی در کشور، از برنامه برای افزایش روستاهای فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی خبر داد و اظهار کرد: دو روستای مازندران در دهمین دوره از جشنواره روستاهای دوستدار کتاب درخشیدند.
وی افزود: در مرحله اول داوری ۵۰۰ کتابخانه برتر انتخاب و پس از پالایش، ۳۵۰ روستا و نهایتا ۱۰ روستا رتبه بالایی را کسب کردند.
غلامعلی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون سه برنامه محوری را در دستور کار قرار داد، عنوان کرد: تجلیل فعالین و مروجین حوزه کتابخوانی، انتخاب روستاها و عشایر روستای کتاب باهدف انتخاب همه ساله ده روستای برتر و انتخاب پایتخت کتاب ایران که داوری دوره نهم آن در روزهای انجام خواهد شد از جمله این اقدامات است.
دبیر شورای اجتماعی کشور اعلام کرد: طبق پایش ۴۵ درصد از جمعیت استان مازندران ظرفیت گسترش فرهنگ کتابخوانی را دارد، ملاکهای انتخاب روستاهای برتر فراوان بوده و برای توفیقات بیشتر نیز به همافزایی احساس میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: در جشنواره دهم، ۱۲ روستا و جوامع عشایری برگزیده در جشنواره مورد تقدیر قرار گرفتند، این منتخبان از بین ۳۱ استان، ۲۵۱ روستا و ۱۴۷ شهرستان هستند و تعداد فعالیتهای ارائه شده نیز در مجموع، ۳ هزار و ۹۰۰ مورد بوده است.
*مازندران ۳۶ باب کتابخانه فعال روستایی دارد
همچنین طهماسبی معاون کتابخانههای مازندران، کتابخانههای مازندران را پایگاه فرهنگی و اجتماعی دانست و به وجود ۳۶ باب کتابخانه روستایی در استان که بهصورت تکشیفت فعال هستند، اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه نهاد کتابخانهها توجه ویژهای به روستاها دارد، گفت: بهطور متوسط هر کتابخانه حداقل ۳هزار و ۵۰۰ نسخه کتاب دارد و در اختیار مردم قرار میدهد.
طهماسبی اجرای طرح خانه به خانه اهدا کتاب، مطالعه با طعم تربیت، برگزاری همایش پیادهروی از مدرسه تا کتابخانه و ... را از جمله علل انتخاب روستای اسبوکلای ساری بهعنوان روستای برتر دوستدار کتاب عنوان کرد.
نظر شما