فعالیت‌های تخصصی و عمومی قرآنی به مسجد بازمی‌گردد

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی گفت: متأسفانه در سال‌های گذشته به دلیل برخی عوامل، فعالیت‌های قرآنی از مساجد به بیرون منتقل شده بود که قصد داریم تمام فعالیت‌های تخصصی و عمومی قرآنی را به مساجد بازگردانیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربِ، مساجد همواره به عنوان پایگاه‌های مهم فرهنگی و مذهبی در جوامع اسلامی عمل می‌کنند و نقش مهمی در ترویج و آموزش آموزه‌های قرآنی دارند. پویاتر شدن پایگاه‌های قرآنی به معنای تقویت این فعالیت‌ها می‌تواند باشد. برگزاری کلاس‌های آموزش قرآن از جمله ارائه دوره‌های مختلف تلاوت، تجوید، تفسیر و حفظ قرآن کریم برای گروه‌های سنی مختلف برنامه هایی است که می توان در این راستا در نظر گرفت.

همچنین طراحی برنامه‌هایی خاص با هدف آشنایی هرچه بیشتر نسل جوان با آموزه‌های قرآن. بهره‌گیری از اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های قرآنی و حتی شامل برگزاری کلاس‌های آنلاین نیز می تواند در این موارد موثر باشد.  در این راستا برگزاری جلسات با حضور اساتید و کارشناسان دینی برای بررسی و تحلیل آیات، آموزش مربیان و تقویت مهارت‌های آن‌ها در تدریس مطالب قرآنی نیز از دیگر برنامه هایی است که پایگاه های قرآنی می توانند اجرا کنند.

در این راستا همایش توجیهی مدیران و رابطین کانون‌های مساجد شهرستان خوی در چهار محوریت جشنواره قرآنی مدها متان، هفته کتاب، نصر مقاومت و مساجد پایگاه‌های قرآنی با حضور محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی برگزار شد.

فعالیت‌های قرآنی باید در داخل مسجد برگزار شود

محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی در این همایش گفت: قرآن نور است و حضور در محافل قرآنی تأثیر بسزایی در زندگی افراد دارد.

وی افزود: متأسفانه در سال‌های گذشته به دلیل برخی عوامل، فعالیت‌های قرآنی از مساجد به بیرون منتقل شده بود که این رویه اشتباهی بود و  اکنون با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، قصد داریم تمام فعالیت‌های تخصصی و عمومی قرآنی را به مساجد بازگردانیم.

رضایی ادامه داد: امسال مسابقات قرآنی مدهامتان به شیوه‌ای جدید و با  رویکرد تیمی برگزار خواهد شد و برنامه‌ریزی برای ۵ سال آینده نیز انجام شده است و هدف ما این است که مساجد به عنوان پایگاه‌های اصلی فعالیت‌های قرآنی در استان شناخته شوند.

وی ایجاد روحیه وفاق و همدلی در میان اعضای تیم ها، ایجاد انگیزه مابین تمام ارکان قرآنی مساجد از قبیل مکبر، موذن، قاری و.. و فعال قرآنی بودن مساجد در طول سال را از مهمترین مزیت‌های برگزاری سری جدید مسابقات قرآنی مدهامتان برشمرد.

رضایی گفت: عضویت اعضای تیم‌ها در مساجد معرف به مدت حداقل یکسال از مهمترین نکته برای شرکت در مسابقات است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان‌غربی گفت: در این مسابقات تیم پسران ۱۲ نفره و تیم دختران ۸ نفره خواهد بود؛ و چنان که مسجدی در تشکیل تیم، اعضایش به حداقل نرسد می‌تواند در رشته‌های ستاره‌دار با تشکیل تیم ۷ نفره شرکت کند.

رضایی بیان کرد: کانون‌های مساجد باید در زمینه جهاد تبیین نقش فعالی داشته باشند و قرارگاه نصر نیز به عنوان یکی از ابزارهای مهم در این زمینه، می‌تواند به کانون‌ها کمک کند.

فعالیت ۴۵ کتابخانه در کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان

وی افزود: در استان آذربایجان‌غربی هزار و ۴۷۰ کانون فرهنگی و هنری فعال بوده که ۴۵۰ مورد از این تعداد اهل سنت و بیش از ۷۰۰ کانون روستایی هستند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان‌غربی افزود: همچنین در سطح استان ۴۵ کتابخانه باز و مخزن‌دار فعال هستند که بزودی از لحاظ کمی و کیفی ساماندهی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هفته کتاب را پیش رو داریم کانون های مساجد باید از لحاظ موضوع کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی حضور فعال داشته باشند و با برنامه های متنوع میزبان نوجوانان و جوانان باشند.

کد خبر 1789551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha