دور شدن افراد از کتاب و مطالعه مصداق تهاجم فرهنگی است

کتاب و کتابخوانی  و کتابخانه‌ مسجد
دور شدن افراد از کتاب و مطالعه مصداق تهاجم فرهنگی است

انقانی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در جامعه، گفت: دور شدن افراد از کتاب و مطالعه مصداق تهاجم فرهنگی است.

مرتضی انقانی، مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی، با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی و ترویج آن در جامعه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک، گفت: ترویج کتاب و کتابخوانی در هر کجا و توسط هر فرهیخته ای، عملی بسیار با ارزش و ستودنی است و باید این مهم در جامعه بیش از پیش ترویج و تبیین شود.

وی از جمله مصادیق تهاجم فرهنگی به فرهنگ ما را دور کردن مردم خصوصاً نوجوانان و جوانان از کتاب و کتابخوانی دانست و افزود: بسیاری از صاحب نظران و بزرگان فرهیخته در خصوص عواقب دور ماندن و دور کردن مردم و جامعه از کتابخوانی نظرات دقیقی ارائه کرده اند که همه آن‌ها خسران بشریت و عقب ماندگی بشریت و نابود کردن جوامع و فرهنگ‌ها را هشدار داده است.


این مقام مسئول، اضافه کرد: امروزه ممکن است در طول روز بسیاری از کالاها و برنامه‌های تلفن‌های همراه و ده‌ها و صدها موضوع دیگر را به یکدیگر توصیه و یا معرفی و تبلیغ کنیم ولی کمتر شاهد آن هستیم که کسی کتابی را به دیگری معرفی کند، یا کتابی را هدیه دهد.


انقانی اضافه کرد: شورآفرینی و شوق آوری برای توجه به کتاب و  کتاب خوانی در جمع‌های خانوادگی جمع‌دوستان  و همکاران،  گروه همسالان، همکلاسی‌ها و ... در جامعه کمتر وجود دارد این نقیصه چیزی نیست که توسط چند نهاد و دستگاه آن هم در طول یک هفته اصلاح و به سامان شود هر چند زحمات همه متولیان و دغدغه‌مندان فرهنگ کتاب و کتابخوانی لازم  و ستودنیست لیکن کافی نیست.

 مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی ادامه داد: تا آحاد مردم به این موضوع واکنش نشان ندهند کفایت موضوع نمی‌شود.


وی همچنین بیان کرد: کتابخانه های مساجد که غالباً یک نوع کتابخانه آزاد عمومی هستند بیشترین تلاش خود را برای ترویج کتاب و کتابخوانی مصروف می کنند و چنانچه عزم واراده  متولیان داخلی مسجد بر این امور باشد حتماً شاهد شکوفایی  و توجه بیشتر به کتاب و کتابخوانی هستیم.  


این مقام مسئول ادامه داد: برخی از این کتابخانه ها در سطح کشور برنامه های  بسیار خوبی در خصوص ترویج کتابخوانی اجرا می کنند اما برخی ها هم به علت مرعوب شدن و مغلوب شدن در فضای کاذب مطالعه مجازی  به کتابخانه های مسجد آنطور که شایسته و بایسته است نپرداخته اند و راکد شده اند.

انقانی ادامه داد: در سالهای اخیر طرح هایی چون شنبه های کتاب، تنفس اوراق، مسابقات کتابخوانی، خوانش کتاب صوتی، پالایش کتاب، حلقه های فرهیختگی و کتابخوانی در مساجد به عنوان اقدامات انگیزشی در موضوع ترویج کتاب در سطح مساجد  انجام می شود که  از جمله اقدامات  خوب و اثر گذاری محسوب می شوند که قابلیت الگوبرداری در تمام اماکنی که مخاطبانی دارند را دارد.


وی گفت: طرح تنفس اوراق که در یکی از مساجد شهرستان دلیجان استان مرکزی  آغاز شده  و طرح  بسیار جذاب و جالبیست  حتی می تواند در منازل هم در جمع اهالی خانواده اجرا شود.


مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی بیان داشت: یکی از راههای ترویج کتابخوانی  تلاش آحاد مردم والدین محترم گروه‌های همسالان معلم‌ها و مربیان و همه آن کسانی که تریبونی دارند در جهت معرفی کتاب و تبلیغ کتاب‌ها و کتابخوانی است.  

این فعال فرهنگی اضافه کرد: تبلیغ بصری  معرفی کتاب برای هر موضوع و مناسبت، تولید برنامه های جذاب با موضوع کتابخوانی  در رسانه‌های پربیننده و پرمخاطب، تهیه مستندات علمی از عواقب کتاب نخواندن و آثار آن در سبک زندگی، دهها وصدها برنامه‌ فاخر رسانه‌ای و همت و مطالبه آحاد مردم در جبران سهم خود و سهم متولیان از این نقیصه  می تواند امیدواری هایی را نوید دهد.

انقانی در پایان اضافه کرد: امید است بتوانیم با همدلی و همراهی یکدیگر گامی موثر در این راستا برداشته و فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در جامعه گسترش دهیم.

کد خبر 1789731

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha