حمایت شورای ششم مشهد از کانون‌های مسجدی؛ از بودجه تا زیرساخت

رئیس و تعدادی از اعضای شورای شهر مشهد در نشستی مشترک با جمعی از مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مشهد بر حمایت همه جانبه مدیریت شهری در دوره ششم از مساجد و کانون های فرهنگی تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد؛ جمعی از مدیران کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد مشهد به همراه مدیر ستاد کانون های فرهنگی مساجد خراسان رضوی در نشستی با رئیس و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد ضمن معرفی ظرفیت ها و توانمندی های کانون های مسجدی، به بیان مطالبات مساجد پرداخته و پیشهاداتی برای اجرای برنامه های مشترک با شهرداری مشهد ارایه کردند.

حجت الاسلام حسن افکار، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی در سخنان کوتاهی با اشاره به وجود ۴۳۰ کانون فرهنگی فعال در مساجد مشهد خاطرنشان کرد: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، کمترین توقع و بیشترین بازدهی را در انجام فعالیت‌های فرهنگی دارند.

در ادامه جلسه، مدیران منتخب کانون ها، پیشنهادات خود را در راستای هم افزایی فعالیت‌های کانون‌ها و مدیریت شهری بیان کردند. اختصاص بودجه مشخص از اعتبار فرهنگی شهر برای ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، اختصاص فضاهای ورزشی و اردوگاهی و بوستان‌های مدیریت شهری کانون ها، لزوم توجه مضاعف مدیریت شهری به فضاهای تفریحی بانوان در شهر و ... از جمله این موارد بود. 

حمایت شورای ششم مشهد از کانون های مسجدی، از تخصیص بودجه و توسعه زیرساخت‌ها تا استفاده از فضاهای شهری

رویکرد مدیریت شهری در دوره ششم حمایت از مساجد است
مهدی ناصحی، رئیس شورای شهر مشهد در این نشست گفت: کانون‌های فرهنگی مساجد از سال ۷۱ و با مأموریتی خاص شکل گرفت ولی به حمدلله قدرت مسجد به عنوان یک پایگاه قوی اجتماعی باعث شد امروز کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد به یکی از ظرفیت‌های ارزشمند برای توسعه فرهنگ انقلاب اسلامی تبدیل شده و فرصتی گران‌سنگ است که در اختیار مسئولین و گفتمان انقلاب اسلامی قرار دارد.

وی افزود: نگاه شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره، حمایت از توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری در قالب کانون‌های فرهنگی و هنری است؛ نهادی که هم مصوبات قانونی دارد و هم کارکردهای انقلاب اسلامی بر آن حاکم است.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصریح کرد: باید توجه داشت که قائل به تصدی‌گری فعالیت‌های فرهنگی در هیچ سطحی نبوده و متولی امور فرهنگی شهر نیز نیستیم؛ براساس قانون ۲۱ دستگاه در این حوزه صاحب نقش هستند.

ناصحی تصریح کرد: حداکثر نقش شهرداری، پشتیبانی اعتباری از فعالیت‌های فرهنگی است و جز در حوزه‌هایی که خلاء وجود دارد، نباید در حوزه دیگری نقش‌آفرینی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه حمایت‌های مدیریت شهری نیز فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی نیز کاملا روشن و شفاف است، گفت: در مجموع به دنبال ورود حداقلی به این حوزه‌ها و تغییر از حالت مجری به پشتیبان هستیم‌.

حمایت شورای ششم مشهد از کانون های مسجدی، از تخصیص بودجه و توسعه زیرساخت‌ها تا استفاده از فضاهای شهری

ناصحی با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در ارتباط مستقیم با شهروندان هستند و از این ظرفیت باید بهره بگیرند، افزود: جلب مشارکت مردم برای اداره بهتر شهر بسیار اثرگذار است و این مهم با نقش‌آفرینی کانون‌های فرهنگی و هنری تسهیل می‌شود.

مصوبه مسجدمحوری به دنبال افزایش کارکرد اجتماعی مسجد است

 سیدحسین علوی‌مقدم، رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهد مقدس نیز در این جلسه با بیان اینکه مسجد از صدر اسلام تاکنون به عنوان یک کانون مردمی با کارکرد اجتماعی شناخته می‌شود، اظهارکرد: از دیگر کارکردهای مسجد، نقش موثر آن در تقویت هویت است.

وی گفت: شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره به صورت ویژه به این حوزه پرداخته و اولین مصوبات ما، طرح "مسجدمجوری" بود.

رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهد مقدس افزود: با مصوبه مسجدمحوری درصدد هستیم که جایگاه مسجد را بیش از پیش و کارکرد اجتماعی آن را به صورت مضاعف تقویت کنیم.

یکی از درخواست‌های مدیران کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد حاضر در جلسه بهره‌گیری از ظرفیت سالن‌های ورزشی دراختیار شهرداری بود که علوی‌مقدم در این خصوص تصریح کرد: با تأکیدات کمیسیون ورزش و جوانان، ۴۰۰ زمان ورزشی از زمان فعالیت سالن‌های ورزشی را به اعضای شورای اجتماعی محلات و مسجد اختصاص داده‌ایم.

حمایت شورای ششم مشهد از کانون های مسجدی، از تخصیص بودجه و توسعه زیرساخت‌ها تا استفاده از فضاهای شهری

تخصیص اعتبار ۵ میلیارد تومانی برای این کانون‌های مسجدی

فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد مقدس نیز در این نشست اظهارکرد: کانون‌های فرهنگی مساجد پیونددهنده جوانان با مساجد هستند و ارتباط آن‌ها را تقویت می‌نمایند.

وی با بیان اینکه رویکرد شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در دوره ششم، رویکردی حمایتی نسبت به کانون‌های فرهنگی و هنری بوده، گفت: مصداق بارز این رویکرد در تخصیص اعتبار ۵ میلیارد تومانی برای این کانون‌ها در بودجه امسال شهرداری بود که باید برای دریافت آن پیگیری های لازم انجام شود.

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد مقدس افزود: این تخصیص اعتبار برای اولین بار صورت گرفت که نشان از اهمیت کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد برای مدیریت شهری مشهد دارد.

وی همچنین به برنامه های مشترک شهرداری با کانون ها اشاره کرد و گفت: کانون ها میتوانند از فضاهای شهری به خصوص پارک های بانوان برای اردوها استفاده کنند و در برنامه های دیگر مانند باشگاه های تخصصی که برای نوجوانان و کودکان در سازمان فرهنگی ایجاد شده نیز مشارکت داشته و برنامه های مشترکی را اجرا کنند.

کد خبر 1789763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha