به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد؛ حجت الاسلام دکتر حمید شهریاری، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست خبری «اولین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی و چالش های خانواده جهان معاصر» که صبح امروز (یکشنبه، ۲۰ آبان ماه) در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: محور اصلی این کنفرانس کرامت انسانی و بررسی چالش های خانواده در جهان معاصر است و با حضور صاحب نظران و اندیشمندان جهان اسلام، برای یافتن راه حل هایی برای ناهنجاری های کنونی در جامعه در حوزه خانواده بحث خواهیم کرد.
وی افزود: کرامت انسانی یک مفهوم عام است که همه به آن قائل هستند و مبانی اولیه حقوق بشر نیز بر مبنای همین کرامتی که خداوند به انسان اعطا کرده در نظر گرفته می شود و این بنیادی ترین دارایی انسان است، به عنوان مثال پوشش انسان یک کرامت است.
خطر تفکر غربی برای خانواده
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و رئیس نخستین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی با بیان اینکه اسلام در میان سایر ادیان بیشترین تاکید را به مقوله خانواده به عنوان رکن اصلی جامعه دارد ادامه داد: مجموعه ای از مباحث در حوزه گفتمانی کرامت انسانی در جهان اسلام را می شود در نظر گرفت ولی در شرایط خاص فعلی و با وجود اندیشه های سکولار و غربگریانه برای تغییر مفهوم خانواده و سخیف کردن این مفهوم، لازم هست به چالش های این مساله بپردازیم لذا اولین محور این کنفرانس را به چالش های خانواده اختصاص دادیم.
وی عنوان کرد: تفکر غربی به دنبال آسیب زدن به بنیان خانواده و از بین بردن الفت میان اعضای خانواده است تا جایی که خانواده را به همزیستی چند همجنس و غیرهمجنس در کنار هم تنزیل داده است لذا باید به این مساله به صورت ویژه تری پرداخته شود.
ایجاد شبکه دانشگاهیان جهان اسلام
شهریاری با تاکید بر لزوم ایجاد وحدت در میان جامعه اسلامی گفت: با ایجاد شبکه ای از دانشگاه های جهان اسلام که یکی از اهداف ما در مجمع تقریب است میتوانیم هر جا که نیاز هست از ظرفیت های علمی پژوهشی این شبکه استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: تغییرات فناوری و ظهور شبکه های اجتماعی که باعث تغییر در سبک زندگی جامعه شده است نیز یکی از اهدافی است که با بهره گیری از ظرفیت شبکه دانشگاه های جهان اسلام باید مورد بررسی قرار بگیرد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: در ابتدای امر برای ایجاد وحدت باید اقشار مختلف علما و دانشگاهیان و مردم و مسئولین دولتی را در چهار نوع دیپلماسی دنبال کنیم. اولین حوزه دیپلماسی عمومی است که هدف در آن ایجاد وحدت در میان مردم عادی است.
وی افزود: در حوزه دوم دیپلماسی علمایی و در سطح نخبگان و مفتیان و علمای جهان اسلام است. حوزه بعدی دیپلماسی دانشگاهی است برای همسویی در میان جمعه دانشگاهی جهان اسلام و حوزه چهارم نیز دیپلماسی سیاسی میان مسئولین ورهبران جهان اسلام است که باید در سطح سیاسی و توسط دولت مردان دنبال شود. آنچه ما در این همایش و کنفرانس به دنبال آن هستیم تقویت دیپلماسی دانشگاهی است.
برگزاری ۱۶ پیش نشست برای کنفرانس کرامت انسانی
شهریاری با اشاره به برگزاری ۱۶ پیش نشست این کنفرانس گفت: عنوان کلی این سلسله کنفرانسها «امت واحده و کرامت انسان» قرار گرفته و موضوع کنفرانس نخست «کرامت انسانی و چالشهای خانواده در جهان معاصر» است و طی روزهای ۲۱ الی ۲۳ آبان ماه سال ۱۴۰۳ در شهر مقدس مشهد و دانشگاه فردوسی برگزار خواهد شد.
وی در بخش دیگر سخنان خود ابراز کرد: ۳۰۰ چکیدهمقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده که ۱۱۷ مقاله فارسی و از ایران و مابقی مقالات از ۸ کشور مختلف است.
دبیر کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی خاطرنشان کرد: دانشگاههایی مانند دانشگاه آزاد، علامه طباطبایی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دانشگاه بینالمللی تقریب مذاهب از جمله مراکز علمی هستند که در شورای سیاستگذاری همکاری دارند.
مشارکت ۱۰ دانشگاه عراقی در این کنفرانس
شهریاری همچنین اظهار کرد: ۱۰ دانشگاه معتبر از عراق نیز در این کنفرانس مشارکت خواهند داشت. ما قصد داریم مراکز علمی سه شهر مشهد، بغداد و استانبول را برای برگزاری دورهای این کنفرانس دعوت کنیم و در آینده، سطح همکاریها را در منطقه گسترش دهیم.
وی با اشاره به محورهای این کنفرانس عنوان کرد: محور اول خانواده است که به ویژگیهای ماهوی و امتیازات خانواده مسلمان در جهان معاصر، ارتباط الگوهای قدیم و جدید خانواده، قوم و قبیله با کرامت انسان و همشناسی اجتماعی، سهم خانواده در نظام تعلیم و تربیت دراسلام، سهم خانواده و نهادهای رقیب آن در تربیت اسلامی پسران و دختران، نظام حقوق زن در اسلام و وظایف زوجین در خانواده مسلمان، رویکردهای زنانهنگر در مطالعات اسلامی خانواده و چندین سرفصل دیگر در این حوزه می پردازد.
دبیر این کنفرانس ادامه داد: محور دوم ازدواج و تجرید؛ محور سوم نقش حجاب در استحکام خانواده، محور چهارم اخلاق جنسی، محور پنجم خانواده مسلمان و تفریحات سالم و فضای مجازی، محور ششم چالش های جهان معاصر برای خانواده مسلمان مانند سقط جنین، مهاجرت، جمعیت، اقلیت ها و ...؛ محور هفتم مبحث خانواده و قرابت های نوپدید، محور هشتم اقتصاد خانواده و محور نهم کرامت انسانی و خانواده از منظر قرآن است.
وی در پایان، بیان کرد: جنگ غزه باعث مرگ بیش از ۱۷ هزار کودک و ازدستدادن خانههای بیش از دو میلیون انسان شده است؛ لذا در این کنفرانس، به این موضوعات نیز پرداخته میشود.
نظر شما