به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: درباره انتخابات اخیر در ایالات متحده آمریکا باید تصریح کرد که بی تردید در شیوه دشمنی افرادی که به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب میشوند، تفاوتهای معنا داری وجود دارد. اما نکته اصلی این است که آنچه رفتار دشمن را در قبال ما تعیین میکند، قدرت ملی و رفتار مقتدرانه و هوشمندی جمهوری اسلامی بر اساس رویکرد عقلانیت انقلابی است.
قالیباف با بیان اینکه عنصر اصلی قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران مردم هستند، تصریح کرد: مردم میتوانند مبتنی بر باور به سنتهای الهی، از ظرفیتهای داخلی استفاده کنند و در همه زمینههای نظامی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی پایههای محکم برای اقتدار ملی ایجاد کنند.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه استقلال عمل و پرهیز از هرگونه وابستگی به کشورهای خارجی اصل بنیادین نظام جمهوری اسلامی ایران است، یادآور شد: موفقیتها و پیشرفتها در هر زمینهای صرفا در این چارچوب به دست آمده است.
قالیباف اضافه کرد:رفتن و آمدن روسای جمهور کشورهای دیگر تا زمانی که ما به توان داخلی و فکر و اراده ایرانی متکی باشیم، هیچ تاثیری در توانایی کشورمان برای تامین منافع خود آنگونه که صلاح بدانیم، نخواهد داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قدرتهای نوظهور و سلطه ناپذیر همچون ایران که بر قدرت درونزای خود تکیه دارند در نظم آینده جهان نقش موثرتری ایفا خواهند کرد، گفت: در همین راستا همکاریهای راهبردی جدیدی برای تامین منافع دوجانبه تدارک خواهد شد و نظم پیشین جهانی عمیقا تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: توان داخلی ایران که برآمده از قدرت ملت و اراده سلطه ناپذیری است، قدرتهای جهانی را مجاب میکند تا مصالح ملت ایران را در تصمیمات خود لحاظ کنند. در این زمینه در کنار تقویت بنیه دفاعی، مهمترین اقدام ما مسئولان، حل مسائل بر زمین مانده مردم مخصوصا حل مشکلات اقتصادی کشور است که بهترین بازدارندگی را در برابر هر تهدید و فشاری دارد و ضامن موفقیت در آوردگاه بینالمللی است.
قالیباف از تمامی مجاهدان مسلح به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صمیمانه قدردانی و خاطرنشان کرد: در روزهای گذشته با انجام عملیات ضد تروریستی گسترده در شرق کشور ضربات دقیق و موثری بر گروهکهای تروریستی وارد کردند که صمیمانه از این نیروهای جان برکف قدردانی میکنم.
تغییر ترکیب هیأت تجدید نظر هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس
در ادامه صحن علنی امروز مجلس، نمایندگان در جریان رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان با تصویب ماده ۵ این طرح به شرح زیر موافقت کردند:
«ماده ۵- در ماده(۸) قانون، عبارت «متشکل از اعضای هیأت رئیسه و روسای کمیسیونهای دائمی مجلس» حذف میشود و عبارت «آرای صادره هیأت تجدیدنظر، قطعی و غیر قابل اعتراض است.» به انتهای ماده اضافه میگردد.»
در ماده ۸ قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مصوب سال ۱۳۹۱ آمده است که «تصمیمات هیأت در خصوص اعمال بندهای (الف)، (ب) و (ت) ماده (۶) این قانون قطعی است و در سایر موارد ظرف ۱۰ روز توسط نماینده مربوط قابل اعتراض میباشد. در این صورت موضوع در جلسه هیأت تجدیدنظر متشکل از اعضای هیأت رئیسه و رؤسای کمیسیونهای دائمی مجلس مورد رسیدگی قرار میگیرد.»
اعضای هیأت تجدید نظر هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مشخص شدند
نمایندگان در ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون آیین نامه داخلی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان با ماده ۶ این طرح موافقت کردند.
در ماده ۶ آمده است: متن زیر به عنوان ماده(۹) به قانون الحاق و ترتیب شماره مواد بعدی اصلاح می شود:
کمیسیون آیین نامه داخلی از بین نمایندگان داوطلب که دارای یکی از شرایط زیر باشند، از هرگروه سه نفر و جمعاً نه نفر را به عنوان اعضای هیأت تجدید نظر انتخاب و معرفی می کند.
الف- حداقل سه دوره کامل سابقه نمایندگی.
ب- جزو هفت نفر از مسن ترین نمایندگان.
پ- نمایندگان دارای سابقه قضاوت.
تبصره ۱: هیأت تجدید نظر از بین اعضای خود افرادی را به عنوان رئیس، نایب رئیس، دبیر و سخنگو انتخاب کنند.
تبصره ۲- اعضای کمیسیون آیین نامه داخلی و هیأت بدوی نمی توانند به عنوان عضو هیأت تجدیدنظر انتخاب شوند.
قرائت گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ سهشنبه در مجلس
در ادامه صحن علنی مجلس، محمد باقر قالیباف در پاسخ به تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در مجلس گفت: روال اداری موضوع قرائت تفریغ بودجه در حال طی شدن است و سهشنبه این هفته گزارش تفریغ عملکرد بودجه ۱۴۰۲ تا آبان ۱۴۰۳ در صحن مجلس قرائت خواهد شد.
حسینعلی حاجی دلیگانی در جریان رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان در تذکری گفت: طبق تبصره (۴) ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، دولت مکلف است گزارش عملکرد بودجه سال گذشته و صورتهای مالی حسابرسیشده، بودجه تفصیلی سالجاری و عملکرد بودجه مصوب ۶ ماهه اول سالجاری تمامی شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت و شرکتها و مؤسساتی که مستلزم ذکر یا تصریح نام است به مجلس شورای اسلامی تسلیم کند.
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس افزود: این شرکتها از قبیل شرکتهای تابعه وزارت نفت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بیمه مرکزی ایران، شرکت سهامی بیمه ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک ملی ایران و سازمان بنادر و دریانوردی و همچنین بودجه پیشنهادی سال آینده آنها و شاخصهای کلان کل بودجه است که باید تا پانزدهم آبانماه هر سال به همراه گزارش ارزیابی بر مبنای شاخصهای مالی و عملکردی به تفکیک به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده و در صحن قرائت شود.
وی خاطرنشان کرد: اما امروز ۲۰ آبان است و هنوز این موضوع در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت نشده است.
انتخاب ناظران مجلس در مجامع و شوراهای برخی استانها
در ادامه جلسه صحن علنی امروز (یکشنبه ۲۰ آبان) مجلس شورای اسلامی، انتخاب نمایندگان ناظر در برخی از مجامع و شوراها در دستور کار قرار گرفت که با رای نمایندگان به این شرح انتخاب شدند:
ناظران مجلس در شورای برنامهریزی و توسعه در ۴ استان:
استان آذربایجان غربی: محمد قسیم عثمانی و حاکم ممکان
استان کردستان: سالار مرادی و علیرضا زندیان
استان قزوین: سالار ولایت مدار و روحالله عباسپور
استان همدان: احمد آریایینژاد و فتحالله توسلی
ناظران مجلس در کمیته هماهنگی اشتغال ۲ استان:
استان سیستان و بلوچستان: علی کرد
استان همدان: سیدابوالحسن مصطفوی
ناظران مجلس در شورای فرهنگ عمومی ۷ استان:
استان فارس: سید اسماعیل حسینی
استان کردستان: محمد رسول شیخی زاده
استان آذربایجان غربی: محمد میرزایی
استان قزوین: فاطمه محمدبیگی
استان سیستان و بلوچستان: محمدانور بجارزهی
استان همدان: حمیدرضا حاجی بابایی
استان اردبیل: احد بیوته
ناظران مجلس در هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایات آذربایجان غربی:
علی احمدی و یعقوب رضازاده
نظر شما