به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان چهارمحالوبختیاری، پیام احمدی امروز(یکشنبه ۲۰ آبان) در آیین پایانی سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی که در اتاق بازرگانی چهارمحالوبختیاری برگزار شد، گفت: بزرگان و پیشکسوتان هنری برای نسل جوان مقام استادی دارند و به پشتوانه ایدهها، دیدگاهها و تجارب خود میتوانند به رفع موانع پیش پای هنرمندان جوان کمک کنند.
وی با اشاره به کمرنگ شدن حضور پیشکسوتان و نام آشنایان نسلهای پیشین هنری در رخدادهای مهمی همچون جشنواره تئاتر استانی تصریح کرد: بخشی از این کم رونقی حضور بزرگان به غفلت دست اندرکاران امور باز میگردد اما به عنوان یکی از مسئولان فرهنگی و هنری از پیشکسوتان هنری در خواست میکنم تا نسل جوان حاضر در این عرصه دریابند.
احمدی همچنین خطاب به هنرمندان عرصه تئاتر استان اظهار داشت: آنچه از فعالان این هنر موثر و ماندگار انتظار میرود آن است که به اعتبارات اندکی که در دستگاههای فرهنگی وجود دارد اکتفا نکنند، امروز باید به این نتیجه رسید که برقراری تعامل با مجموعههای بخش خصوصی، شرکتهای دولتی، پیشگامان عرصه صنعت و اقتصاد و مخاطبان عام هنر تئاتر این امکان را دارد که بخشی از اعتبارات ریالی مورد نیاز برای تولید و عرضه آثار نمایشی را فراهم کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: لزوم توجه و به کارگیری اقسام و رشتههای مختلف هنری در عرصه تئاتر هم مورد تاکید است چرا که تجربه برگزاری کنسرت نمایشهای ۲ سال گذشته در استان با وجود برخی انتقادها نشان داد که استفاده از نوآوریها میتواند جذب مخاطب را افزایش دهد و امید است این نوآوریها با نگاه خلاقانه اهالی تئاتر استان در کارهای پیش رو، بیشتر دیده شود.
وی همچنین به تلاش استکبار جهانی برای به انزوا کشاندن و یک شکل شدن جوامع بشری اشاره کرد و گفت: لازم است همه برای پا بیرون نهادن از این ورطه و شکست این دایره استکباری تلاش کنند و در این راه مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه انجمن هنرهای نمایشی از هیچ کوششی فروگذار نخواهد بود اما موفقیت در این مسیر به حضور پرشور هنرمندان تئاتر هم نیاز دارد.
احمدی از هنرمندان تئاتر خواست در مقام هنرمند به جامعه و نیازهای مردم بپردازند و تاکید کرد: مردم چهارمحال و بختیاری تشنه رویدادهای فرهنگی و هنری هستند و نباید از این موضوع غفلت کرد چرا که تغییر در هویت جامعه پیامد ناخوشایند این غفلت خواهد بود.
وی با بیان اینکه افراد برای رفع نیازهای آموزشی و فرهنگی خود هزینه میکنند، یادآور شد: این موضوع در مسئله کنکور و در آموزشهای کودک و نوجوان مشهود است، پس لازم است فعالان هنری با شناخت نیازهای مخاطبان به تولید و عرضه بهتر و بیشتر آثار همت بگمارند.
احمدی در بخش دیگری از سخنان خود به وجود حداقلهای زیرساختی در عرصه تئاتر استان اشاره و تصریح کرد: بسیاری از پیشکسوتان در نبود امکانات توانستند آثار فاخری را در عرصه ملی به صحنه آورده و بدرخشند و اگر امروز از تئاتر چهارمحال و بختیاری در سطح کشور به نیکی یاد میشود به واسطه زحمات و تلاشهای نسل پیشکسوت این هنر در استان است.
رئیس شورای سیاست گذاری سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری افزود: امید است در کنار این حداقلهای موجود، در شهرهای کوچک و مستعد هنری استان هم زیرساختهای تئاتر به زودی فراهم شود.
وی در ادامه درباره سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی گفت: مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۴۰۳ ماههای سختی را از نظر اعتبارات سپری میکند که عمده علت آن به تغییر دولت و ساختارهای لازم الاجرای مدیریت مالی باز میگردد و به همین علت در برههای این مجموعه به سمت این موضوع پیش رفت که شاید جشنواره تئاتر استانی برگزار نشود.
احمدی اظهار داشت: با این حال با نظر انجمن هنرهای نمایشی استان و با همراهی کارکنان مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی بنای برگزاری جشنواره شکل گرفت و امید میرود ثمرات برپایی آن، همه هنرمندان و مخاطبان این هنر را در برگیرد.
وی با بیان اینکه ایده اجرا شدن نمایشهای خیابانی جشنواره سی و ششم در مراکز تجاری و بوستانهای شهری با بازخورد خوب مخاطبان عام روبهرو شده است، تصریح کرذ: این دست اقدامات موجب تسریع در جذب مخاطب و تماشاگر میشود که لازم است برای تداوم آن در آینده برنامهریزی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری جهش صورت گرفته در کمیت، کیفیت و مضامین آثار سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی را قابل قبول دانست و گفت: تمامی این عوامل در کنار یکدیگر موجب آن شد تا شاهد استقبال مطلوب مخاطبان از این رویداد باشیم.
احمدی با قدردانی از زحمات دبیر جشنواره سی و ششم، هیئت داوران و تمامی اعضای هیئت اجرایی و دست اندرکاران این رویداد هنری یادآور شد: عرصه هنر تئاتر استان نیازمند گفتوگو رو در رو هنرمندان و همدلی بیشتر است و باید برای صحبت و تبادل اندیشه و نظر فرصتسازی کرد.
نظر شما