خبرگزاری شبستان مازندران؛ طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» در راستای غنیسازی اوقات فراغت نوجوانان مسجدی با تمرکز بر هماهنگی، همافزایی و بالا بردن کیفیت فعالیت کانونهای مساجد سراسر کشور در طول تابستان برگزار شد.
در این طرح پس از برگزاری سه مرحله داوری، شامل مراحل سامانه ای، استانی و کشوری از بین نزدیک به ۱۵۰۰ کانون راه یافته به فرایند داوری، ۱۵ کانون برتر مجددا با حضور جمعی از فعالین و کنشگران تربیتی برتر کشور و کارشناسان خبره حوزه های تخصصی ستادهماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور مورد داوری ویژه قرار گرفتند که کانون فرهنگی هنری اسوه بابل استان مازندران طی این فرآیند موفق به دریافت جایگاه نخست شد.
کسب رتبه نخست طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» توسط یک مسجد در شهر بابل بهانهای شد تا ضمن پرداختن به تاریخچه فعالیت این مکان فرهنگی گپ و گفتی با فعالترین عضو آن داشته باشیم.
محمدحسین زیوری ۳۷ ساله اهل و ساکن بابل، مدیر کانون فرهنگی هنری اسوه مسجد کاظم بیک بابل و معلم است.
مسجد زیبای کاظم بیک بابل بیش از سه قرن قدمت دارد و سابقه حضور آقای زیوری در این مسجد به بیش از ۱۵ سال میرسد.
این مسجد بهنوعی مرکز انجام فعالیتهای مهم سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان و شهر محسوب میشود و تاکنون علمای بزرگی را به خود دیده است.
بزرگانی همچون عالم مجاهد مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمد علی مؤیدی که بیش از ۳۰ سال امام جماعت این مسجد بود.
وی در قم از محضر اساتیدی همچون حضرات آیات شهید مطهری، محمدتقی بهجت، شبیری زنجانی، مکارم شیرازی، میرزا جواد تبریزی، عبدالله جوادی آملی، مصباح یزدی، شیخ محمد فاضل لنکرانی و صفائی حائری بهرههای فراوانی برد و توسط حضرت امام خمینی (ره) ملبس به لباس روحانیت شد.
به گفته مدیر کانون فرهنگی هنری اسوه، مرحوم مؤیدی پس از بازگشت از قم ضمن حضور در این مسجد به تدوین و پایهگذاری موسسه پژوهشی فرهنگی اشراق در سال ۱۳۷۴، برنامهریزی و برگزاری حلقات چهره به چهره شجره طیبه صالحین و ارائه به سازمان بسیج کشور در سال ۱۳۸۲، تاسیس مجتمع آموزشی تربیتی اشراق و پیوند روشمند مسجد و مدرسه در سال ۱۳۸۹ پرداخت.
مدارس اشراق بابل از مهد تا متوسطه دوم در بخش دختران و پسران بیش از هزار دانش آموز از شهرهای مختلف استان نظیر ساری، قائم شهر، آمل و فریدونکنار را در خود جای داده است.
بعد از ساعت مدرسه، دانشآموزان به مسجد مراجعه کرده و در قالب کلاسها و حلقات متعدد و گوناگون که با توجه به ظرفیت مخاطب طراحی شده به امور مختلف میپردازند.
همچنین در این فعالیتها توجه خاصی به ضلع خانواده در تربیت شده؛ جلسات و کارگاه های متعددی برای والدین دانش آموزان برقرار است. چرا که متولیان فرهنگی این مسجد تاریخی تلاش دارند کانون اسوه میدان داری کرده و خلاء موجود در نظام آموزشی را پر کنند، از فعالیت های روتین روزمره پرهیز کرده و زمینه ساز جذب نخبگان جوان و نوجوان به مسجد بعنوان پایگاه امن علمی، فرهنگی و تربیتی باشند.
جلسات پژوهشی و علمی مربیان و معلمان، شبها و بعد از اتمام کلاسهای مسجد در موسسه اشراق برگزار می شود. مجموعه اشراق، در ۲۴ مهر ۱۴۰۲ به عنوان مجموعه نخبهپرور نمونه در سیزدهمین همایش ملی نخبگان از سوی شهید جمهور آیت الله سیدابراهیم رئیسی مورد تقدیر قرار گرفت و در سیام خرداد ۱۴۰۲ نیز از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مسجد برتر تربیتی و فرهنگی در کشور شناخته شده و لوح تقدیر دریافت کرد.
در حال حاضر نیز در این مدارس حدود هزار دانشآموز مشغول تحصیل هستند که بعد از پایان مدرسه اوقات فراغت خود را در مسجد کاظم بیک میگذرانند، چرا که مربیان و کارشناسان برای کودکان و نوجوانان جذابیتهای لازم را ایجاد کردهاند.
آقای زیوری از سال ۱۳۸۸ وارد موسسه شد، در سال ۱۳۸۹ مدارس اشراق تشکیل و این معلم مسجدی بهعنوان مربی وارد مدرسه شد؛ ایده کار ویژه در مدرسه با جامعیت پوشش از صبح تا غروب اقبال خانوادهها را در پی داشت.
به گفته وی در کانون فرهنگی هنری اسوه انواع کلاسهای علمی، خلاقیتی، ورزشی، فرهنگی، مهارتی، عقیدتی، سیاسی، قرآنی و ... برگزار میشود.
این کانون حدود ۳۰۰ عضو اما ۱۶ مربی آموزشی و تربیتی دارد، اعضای کانون با شرکت در طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» حائز کسب رتبه برتر شدند، چرا که این مسجد بچهها را مسجدی و بهنوعی ماندنی در مسجد کرد.
به اعلام مربی کانون فرهنگی هنری اسوه بابل، برنامه آینده اعضای کانون ضمن گسترش و تقویت مسیر، ارائه تجربه رایگان برای علاقهمندان در جهت اعتلای نظام اسلامی است.
اعضای کانون اسوه همان بچههای مدرسه هستند، ارتباط بین کانون و والدین بسیار نزدیک است، این روزها خانوادهها یک حرکت جدی را با شرکت در پویش ایران همدل برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان نیز آغاز کردهاند.
این معلم مسجدی معتقده که مسجد بدون امام جماعت همانند کلاس درس بدون معلم است و مساجدی نظیر مسجد کاظم بیک به مدد پویایی امام جماعت است که در مسیر فعالیت های فرهنگی تربیتی موفق عمل می کند.
به گفته زیوری در حال حاضر حجت الاسلام خوشنویس، امام جماعت مسجد کاظم بیک کسی است که از نوجوانی در این مکان بزرگ شده بعد از تحصیل در قم به اینجا برگشته و با الگوگیری از سیره عملی مرحوم مؤیدی مشغول روشن نگه داشتن چراغ علم، ایمان، تقوا، عمل صالح این مسجد طراز انقلاب است.
همچنین اینکه این مسجد میزبان نمازگزاران برای اقامه نمازهای یومیه بوده و علاوه بر آن در طول هفته مستحبات متعددی همچون ادعیه فراموش شده در قالب برگزاری مراسم قرائت میشود.
به اعلام زیوری ۱۰۰درصد از داوطلبین دانشگاه از مدارس اشراق پذیرفته شده و مورد تقدیر قرار گرفتند.
وی بهعنوان حرف آخر خواستار ایجاد شرایطی برای انتقال تجربه و معرفی کردن این حرکت با محوریت مسجد بهویژه در رسانه ملی شد.
به گزارش شبستان ؛ استان مازندران بیش از ۴هزار و ۶۰۰ مسجد دارد که تنها هزار و ۸۰۰ مسجد آن دارای امام جماعت بوده و نمازهای یومیه جماعت در آن برپا میشود.
نظر شما