انجام بیش از ۲۵ فعالیت در کتابخانه روستای پسوه/هم‌نشینی کتاب با مدرسه

کتابدار و مسئول کتابخانه «شهید آوینی» روستای پسوه شهرستان پیرانشهر گفت: مهمترین هدف من در کتابخانه این است که با برگزاری برنامه‌های مختلف نشاط آور با محوریت کتاب و با ایجاد ارتباط موثر بین مدرسه و کتابخانه، فاصله بین دانش آموز و کتاب را کم کنم.

خبرگزاری شبستان _ آذربایجان‌غربی: ایجاد یک محیط شاد با محوریت کتاب می‌تواند به ارتقای فرهنگ مطالعه و ایجاد فضایی دلنشین کمک کند و همچنین ایجاد محیطی نشاط‌آور با محوریت کتاب و مدرسه می‌تواند تأثیر مثبت زیادی بر یادگیری و انگیزه دانش‌آموزان داشته باشد و هم‌نشینی کتاب با مدرسه به معنای تأکید بر اهمیت کتاب‌خوانی و مطالعه در محیط‌های آموزشی است و مدرسه به عنوان مکانی برای یادگیری و آموزش، می‌تواند نقش قابل‌توجهی در ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی داشته باشد.

همچنین ایجاد یک محیط غنی و پرنشاط در مدرسه با تمرکز بر کتاب و کتابخانه می‌تواند به طور چشمگیری انگیزه مطالعه و یادگیری را تقویت کند.

در این دوره از مجموع ۲۵۱ روستای شرکت کننده که از ۱۴۷ شهرستان استان‌های کشور در دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شرکت کردند، ۲ جامعه عشایری، ۱۲ روستای دوستدار کتاب و یک روستای استمرار دوستدار کتاب انتخاب شدند و ۹ نفر از برگزیدگان این جشنواره از کتابداران پر تلاش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هستند که نقش محوری در برگزاری طرح‌های موفق در دهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب داشتند. و ۲ کتابخانه روستای بالو ارومیه و پسوه پیرانشهر در این جشنواره ها خوش درخشیدند.

کتابخانه شهید آوینی از آن دست کتابخانه‌هایی است که توانسته در این زمینه موفق عمل کند و با برقراری  تعامل مستمر بین کتاب و مدرسه در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی موثر عمل کند و  با فعالیت‌های متنوع خود، نام روستای پسوه را در فهرست روستاهای دوستدار کتاب بگنجاند.

ابوبکر احمدی‌کیا، کتابدار و مسئول کتابخانه «شهید آوینی» روستای پسوه شهرستان پیرانشهر به خبرنگار شبستان در ارومیه گفت:کتابخانه «شهید آوینی» روستای پسوه از سال ۹۰ فعالیت خود را آغاز کرده و تقریباً ۱۰ هزار جلد کتاب و بیش از ۴۰۰ نفر عضو فعال دارد و بیشتر اعضای آن را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند.

وی بیان کرد: فضای مجازی به عنوان یک ابزار قدرتمند می‌تواند تأثیرات مخربی بر کتاب‌خوانی و ترویج فرهنگ مطالعه داشته باشد و با کمی برنامه‌ریزی و ترویج فرهنگ صحیح مطالعه، می‌توان از فضای مجازی به شکل مؤثری در جهت افزایش علاقه به کتابخوانی استفاده کرد و تأثیرات منفی آن را کاهش داد.  

احمدی کیا با بیان اینکه مهمترین هدف من در کتابخانه این است که با برگزاری برنامه‌های مختلف نشاط آور با محوریت کتاب است، گفت: در این راستا تلاش کردم با ایجاد ارتباط موثر بین مدرسه و کتابخانه،   فاصله بین دانش آموز و کتاب را کم کنم.

انجام بیش از ۲۵ فعالیت در حوزه کتاب و کتابخوانی

وی با اشاره به برگزیده شدن روستای پسوه در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، ادامه داد: ما هر سال فعالیت‌های زیادی در حوزه کتابخوانی داشتیم ولی به دلیل نبود امکانات نمی‌توانستیم برای شرکت در جشنواره و رویدادها ارسال کنیم.

مسئول کتابخانه «شهید آوینی» روستای پسوه شهرستان پیرانشهر بیان کرد: اینبار برای دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب بیش از ۲۵ فعالیت را در حوزه کتاب و کتابخوانی در سامانه بارگذاری کردیم که باعث شد این کتابخانه منتخب کشوری شود.

هم‌نشینی کتاب با مدرسه/ ایجاد کتابخانه حسینی در مرز تمرچین

احمدی‌کیا برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی، ایجاد طرح‌های مختلف با موضوعیت نشاط در کتابخانه‌ای، تجلیل از معلمان با کتاب و دایر کردن کتابخانه حسینی در مزر تمرچین همزمان با اربعین حسینی را از جمله فعالیت‌های این کتابخانه عنوان کرد.

وی گفت: همچنین برگزاری کلاس و کارگاه‌های مختلف قصه‌گویی، کلاس‌های آموزشی نماز، برگزاری جشنواره بازی‌های بومی و محلی، مسابقه نقاشی بین کودکان، اجرای طرح آفتاب کتاب و کاروان جهادی از دیگر فعالیت‌های کتابخانه شهید «مرتضی آوینی» روستای پسوه شهرستان پیرانشهر است.

هم‌نشینی کتاب با مدرسه/ ایجاد کتابخانه حسینی در مرز تمرچین

گفتنی است؛ کتابخانه عمومی شهید آوینی در سال ۱۳۹۰ در روستای پسوه شهرستان پیرانشهر استان آذربایجان غربی تأسیس شده و به عنوان سومین کتابخانه شهرستان پیرانشهر به مردم منطقه لاجان ارائه خدمات می‌کند. این روستا در شمال شرقی شهرستان پیرانشهر با جمعیت نزدیک به ۴ هزار نفر واقع شده است.

هم‌نشینی کتاب با مدرسه/ ایجاد کتابخانه حسینی در مرز تمرچین

کد خبر 1789939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha