حجت الاسلام رهدار:

لزوم تولید نظریه‌های قرآنی در حوزه مقاومت

نشست هم‌اندیشی «محور مقاومت و تمدن‌سازی نوین اسلامی» در مشهد برگزار شد.
لزوم تولید نظریه‌های قرآنی در حوزه مقاومت

عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) به دو حوزه اصلی مطالعات مربوط به مقاومت اشاره و بر لزوم تولید نظریه‌های قرآنی در این زمینه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد؛ حجت الاسلام دکتر احمد رهدار در نشست هم‌اندیشی «محور مقاومت و تمدن‌سازی نوین اسلامی» که امروز دوشنبه ۲۱ آبان ماه در مشهد برگزار شد  به بررسی ابعاد مختلف مقاومت پرداخته و در شش محور اصلی مسائل و موضوعات مرتبط با این مفهوم را تبیین کرد.

وی گفت: ما باید بتوانیم گام‌های بعدی مقاومت را از سطح انتخاب‌های شخصی و ذوقی خارج کنیم و لازم است تاملات نظری دقیقی در این زمینه انجام گیرد.

عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در ادامه به دو حوزه اصلی مطالعات مربوط به مقاومت اشاره و بر لزوم تولید نظریه‌های قرآنی در این زمینه تأکید کرد و گفت: تعمیم گفتمان مقاومت به مناطق جدید، به ویژه در جهان اهل سنت، از طریق تولید نظریه قرآنی مقاومت مقدور می‌شود.

وی همچنین به ظرفیت‌های تراث اسلامی در حوزه‌های مختلف فقه، اخلاق، عرفان و فلسفه اشاره کرد و خواستار فعال‌سازی این ظرفیت‌ها برای تولید نظریه‌های مختلف مقاومت شد.

وی با اشاره به گونه‌شناسی مقاومت، بر لزوم شناسایی و به رسمیت شناختن روایت‌های متکثر از مقاومت تأکید کرد.

دکتر رهدار همچنین به مصادیق مختلف مقاومت در تاریخ اسلام اشاره کرد و گفت: ما باید مقاومت‌های زنانه، خاندانی، ملی و مذهبی را شناسایی و تحلیل کنیم.

وی همچنین به آسیب‌شناسی مطالعات مقاومت در ایران و همچنین نیاز به مطالعه روایات رهبران مقاومت از زبان خودشان پرداخت.

در پایان، دکتر رهدار به آینده مقاومت اشاره کرد و بر لزوم پاسخ به شبهات پیرامون مقاومت و پیوست‌نگاری مقاومتی برای طرح‌ها و برنامه‌ها تأکید و خاطرنشان کرد: هر کاری که می‌خواهد اجرا شود، باید آثار و تبعات آن نسبت به گفتمان و جبهه مقاومت بررسی و تبیین شود.

کد خبر 1790004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha