خبرگزاری شبستان__یاسوج: سیدعلی اصغر حسینی سال ۱۳۱۸ در روستای طولیان از توابع بخش مرکزی شهرستان کهگیلویه (دهدشت) در خانوادهای مذهبی به دنیا آمد و نسب او از طرف پدر به امامزاده آقامیر (ع) فرزند سید جمال الدین از نوادگان پیشوای چهارم شیعیان و از طرف مادر به سادات رضا توفیقی از نوادگان امامزاده سیدمحمود رضا توفیق است.
وی در سن ۶ سالگی به مکتب خانه سیار محلی رفت و از سیدی به نام میر مصطفی خواندن و نوشتن و قرائت قرآن را فراگرفت، سپس به بهبهان سفر کرد و در حوزه علمیه امامزاده ابراهیم که تحت تولیت محمد حسن مجتهدی، معروف به شیخ آقا بزرگ مجتهدی بهبهانی بود به تحصیل دروس حوزوی مشغول شد.
سیدعلی اصغر حسینی بعد از آن به اهواز سفر کرد و در مدرسه انصاری و دارالعلم سیدعلی بهبهانی ادامه تحصیل داد و از شیخ ابوالحسن انصاری و سید علی بهبهانی منطق و ادبیات تلمذ کرد.
وی بعد از مدتی رهسپار شیراز شد و در مدرسه آقا باباخان از شیخ محمد علی موحد، سید محمد باقر آیتاللهی (معروف به حاجی عالم)، شیخ محمود شریعت زرقانی و سید حسین آیتاللهی و در مدرسه منصوریه از شیخ ابوالحسن حدائق، فقه، اصول، منطق و فلسفه را آموخت.
در درس خارج فقه و اصول شیخ بهاءالدین محلاتی، شیخ مجدالدین محلاتی و آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی شرکت کرد.
بیش از ۴۰ سال در حوزههای علمیه شیراز به ویژه در مدرسه علمیه خان، مشغول به تحصیل به علم منقول و معقول در سطح عالی بود و شاگردان بسیاری از شهرهای استان فارس و استانهای همجوار مانند استان کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و خوزستان از او بهره بردهاند.
آیت الله سید علی اصغر حسینی جمعه، ۶ دی ماه سال ۱۳۹۸ در آخرین خطبه نماز جمعه شهر یاسوج در کسوت امامت جمعه این شهر از مردم طلب حلالیت و از آنها خداحافظی کرد.
با توجه به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد تنها استانی بود که نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه هنوز تجمیع نشده بود و از طرفی آیت الله سیدعلی اصغر حسینی نیز به دلیل کهولت سن، بیماری و اصرار خود توان ماندن در این عرصه را نداشت، از امامت جمعه مرکز استان کناره گیری کرد.
آیت الله سید علی اصغر حسینی، امام جمعه سابق یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد به علت بیماری قلبی دو روز در بیمارستان شهدای گمنام یاسوج بستری بود و سپس در بخش ای سی یو بیمارستان مرکزی (ام آر آی) شیراز به علت وخامت حال بستری شده بود که متاسفانه تلاش پزشکان و کادر درمان نتیجه نداد و ۲۱ آبان ماه سال ۱۴۰۱ دعوت حق را لبیک گفت.
آسید علی اصغر حسینی بیش از هر چیز متصف به اخلاق حسنه اسلامی بود و مردم یاسوج او را با نام امام جمعه خوش اخلاق میشناختند؛ امام جمعهای که دنبال زخارف دنیوی نبود و پیگیری مشکلات مردم در درجه نخست اهمیت برای او قرار داشت و البته در مواقع حساس مانند فتنه ها صریح و روشن موضع گیری میکرد.
آیت الله سید علی اصغر حسینی در جایگاه سنگر خطیب جمعه یاسوج به عنوان یکی از «ائمه جمعه تراز کشور با بیان، اخلاق و سیاست گذاری خوب» بود، همچنان که حجتالاسلام و المسلمین محمد محمدیان، معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری دی ماه سال ۱۳۹۸در آئین تکریم و معارفه نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج بر این موضوع صحه گذاشت.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر رهبر معظم انقلاب در این آئین با اشاره به حضور ۲۵ ساله آیت الله سیدعلی اصغر حسینی در مسند نماز جمعه شهر یاسوج و تشکر از زحمات ایشان، افزود: ایشان بیانی صریح و شفاف، نفسی گرم و دلنشین دارند و در این ۲۵ سال مردم یاسوج از بیانات شان بهره مند شدند.
وی از زحمات دلسوزانه آیت الله سیدشرف الدین ملک حسینی و آیت الله سیدعلی اصغر حسینی امام جمعه نورانی و دوست داشتی که از افراد تراز اول کشور بودند، تقدیر و تشکر کرد.
اجازه اجتهاد آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی به سید علی اصغر حسینی
اجازه اجتهاد آیت الله شیخ محمد فاضل لنکرانی به سید علی اصغر حسینی
نظر شما