تربیت صحیح، کلید شکل گیری شخصیت سالم است

یک کارشناس مذهبی گفت: تربیت  فرایندی پویا و مستمر است که از بدو تولد و حتی قبل از آن، یعنی از دوران جنینی آغاز می شود و محیط و تربیت بر رشد و شکوفایی استعدادها و توانمندی های انسان‌ تاثیر مستقیم دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آران و بیدگل، سمیه رجب‌ زاده، کارشناس مسائل دینی، در نشست تخصصی «ارتباط موثر با کودکان» با حضور جمع زیادی از بانوان در سالن اجتماعات کانون فرهنگی- هنری امام زمان (عج) به تبیین مفاهیم عمیق و گسترده ی تربیت پرداخت.

این کارشناس مذهبی، ابعاد مختلف تربیت را مورد بررسی قرار داد و بر اهمیت آن در شکل‌گیری شخصیت انسان‌ها تأکید کرد و گفت: تربیت  فرایندی پویا و مستمر است که از بدو تولد و حتی قبل از آن، یعنی از دوران جنینی آغاز می شود و با استناد به روایات و آموزه‌های دینی، محیط و تربیت بر رشد و شکوفایی استعدادها و توانمندی های انسان‌ ها تاثیر مستقیم دارد.

این کارشناس مسائل دینی در ادامه به بیان ویژگی‌های تربیت درست پرداخت و گفت: توجه به فردیت هر کودک در تربیت صحیح بسیار مهم است. هر کودک دارای استعدادها، توانمندی ها و شخصیت منحصر به فردی است و تربیت درست، به این تفاوت‌ ها توجه کرده و برنامه‌ریزی های تربیتی را متناسب با هر کودک انجام می دهد.

تربیت صحیح، کلید شکل گیری شخصیت سالم است

رجب زاده ادامه داد: تربیت باید به گونه‌ای باشد که بین ابعاد مختلف شخصیت کودک، از جمله عقل، عاطفه و جسم، تعادل برقرار کند و به کودک بیاموزد که نسبت به اعمال و رفتار خود مسئول است و باید عواقب آن‌ ها را بپذیرد.

وی تصریح کرد: تقویت اعتماد به نفس از دیگر ویژگی های تربیت درست است. کودکانی که از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند، موفق‌ تر و شادتر هستند. تربیت باید به گونه‌ای باشد که به کودک اعتماد به نفس بدهد و به توانایی های خود باور داشته باشد.

این کارشناس مذهبی بر اهمیت تربیت از قبل از بارداری تاکید کرد و گفت: بر اساس دلایل علمی و دینی، محیطی که مادر در دوران بارداری در آن قرار دارد، می تواند بر رشد جنین و شخصیت آینده او تأثیرگذار باشد.


رجب‌ زاده در ادامه به چهار رویکرد تربیتی رایج در خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: در رویکرد مقتدرانه، والدین قوانین سختگیرانه‌ای را وضع می‌کنند و انتظار دارند که فرزندان بدون چون و چرا از آن‌ها پیروی کنند. در رویکرد مستبدانه، والدین به نیازها و احساسات فرزندان توجهی ندارند و تنها به اعمال قدرت خود می‌پردازند. در رویکرد سهل‌گیر، والدین به اندازه کافی برای فرزندانشان وقت نمی گذارند و به آن‌ها اجازه می دهند هر کاری که دلشان می خواهد انجام دهند و در رویکرد طردکننده، والدین فرزندان خود را طرد می کنند و به آن‌ها احساس بی ارزشی می‌دهند.


وی با بیان نقاط ضعف و قوت هر یک از این رویکردها، بر اهمیت انتخاب رویکردی متعادل و منطقی در تربیت فرزندان تأکید کرد.

نشست تخصصی «ارتباط مؤثر با کودکان» به همت معاونت خواهران کانون فرهنگی هنری امام زمان(عج) در سالن اجتماعات کانون فرهنگی- هنری امام زمان(عج) آران و بیدگل برگزار شد.

کد خبر 1790075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha