خبرگزاری شبستان- کرمان؛ طاهره بادامچی
بیست و چهارم آبان ماه، سالروز غروب ستارهای درخشان در آسمان بیکران علم و فقاهت و اجتهاد و تفسیر است که کفه «المیزان» او برای همیشه در میان تفاسیر قرآن سنگینی میکند.
علاوه سیدمحمدحسین طباطبایی؛ مردی که برای پاسداشت یاد و نامش، سالروز عروج ملکوتی او روز کتاب و کتابخوانی نام گرفته تا همواره سرمشقی برای جویندگان طریق علم و معرفت و دانایی باشد.
مسجد به عنوان قلب تپنده جامعه اسلامی نقش مهم و بسزایی در تشویق و ترغیب اقشار مختلف به کتاب و کتابخوانی دارد و به همین دلیل یکی از فعالیتهای اصلی کانونهای فرهنگی هنری مساجد از ابتدای شکلگیری تاکنون ناظر به همین موضوع است.
امروزه کتب بیشمار و در دسترس و کتابخانههای فراوان فرصت مغتنمی است تا نسل جدید بر خلاف رنج و تعب و سختی گذشتگان در جستجوی کتاب و مطلب علمی، به راحتی به آنچه میجوید، دست یابد؛ با این وجود اما وضعیت کتابخوانی در جامعه به گونهای است که تبدیل به یکی از دغدغههای امام جمعه شده است و مقام معظم رهبری بارها بر بهبود وضعیت کتابخوانی در جامعه تأکید کردند.
کتابخانههای مخزندار و باز کانونهای مساجد با همین هدف شکل گرفته و امروز ۷۸ کتابخانه مخزندار و ۱۷۵ کتابخانه باز ذیل کانونهای مساجد شمال استان کرمان فعالیت دارد و حدود ۱۲ هزار نفر عضو این کتابخانهها هستند.
در این میان مجهزترین، به روزترین و فعالترین کتابخانه کانونهای مساجد شمال و جنوب استان کرمان در رفسنجان واقع است؛ کتابخانههای الزهراء و حضرت خدیجه سلامالله علیهما وابسته به کانون فرهنگی هنری الزهراء سلام الله علیها مسجد الزهراء.
همه مجموعههای یاد شده خیّرساز است؛ تحت تولیت حاج حبیبالله اعتمادی؛ همان مردی که شرح حال او را چند سال پیش با تیتر «مردی که به دعای مادر مقابل درب کعبه در مسیر عاقبت به خیری قرار گرفت» منتشر کردیم.
راه اندازی و تجهیز دو کتابخانه خیّرساز ذیل کانون مسجد الزهراءسلام الله علیها
کتابخانه عمومی کانون فرهنگی هنری الزهراء ویژه بانوان ۴۰ هزار جلد کتاب دارد که در دل آن کتابخانه تخصصی قرآن و حدیث با ۵ هزار جلد کتاب است؛ کتابخانه حضرت خدیجه سلام الله علیها نیز ۵ هزار جلد کتاب دارد و روزانه بیش از ۱۲۰ نفر به این کتابخانهها مراجعه میکنند.
فاطمه اعتمادی، مدیر کتابخانههای الزهراء و حضرت خدیجه سلام الله علیهما رفسنجان به خبرنگار خبرگزاری شبستان میگوید: علاوه بر این در بخش تخصصی کودک و نوجوان، متخصصین کتابداری کودک و نوجوان مشغول به خدمت و فعالیت هستند و سالن مخصوص مطالعه کودک دارد و کارشناسان این حوزه برای کودکان برنامههای متعددی اجرا میکنند.
مسجد به عنوان قلب تپنده جامعه اسلامی نقش مهم و بسزایی در تشویق و ترغیب اقشار مختلف به کتاب و کتابخوانی دارد و به همین دلیل یکی از فعالیتهای اصلی کانونهای فرهنگی هنری مساجد از ابتدای شکلگیری تاکنون ناظر به همین موضوع است.
وی افزود: در کتابخانه الزهراءسلام الله علیها کلاسهای فنی حرفهای و شعبه دوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و در کتابخانه حضرت خدیجه سلام الله علیها نیز که پس از کتابخانه الزهراء ساخته و تجهیز شد هم وابسته به همین کانون است کلاسهای آموزش کامپیوتر، خیاطی و امانت رایگان لباس عروس انجام میشود.
اعتمادی با افزودن این مطلب که مرکز خیاطی برای دوخت فرم مدرسه و کاپشن برای دانشآموزان بیبضاعت سالانه نزدیک به هزار دست لباس میدوزد؛ بیان کرد: اردوهای کتابخوانی، معرفی تازههای کتاب، نویسنده و معرفی کتب نویسندگان و مؤلفین کانون از جمله فعالیتهایی است که انجام میشود.
وی ادامه داد: برگزاری کلاسهای قرآن و احکام ویژه بانوان و آقایان، سالنهای مطالعه مجهز و مجزا به صورت رایگان کلاسهای حافظ خوانی و کتابخوانی برای بزرگسالان و قصه گویی و ادبی ویژه نوجوانان از دیگر فعالیتهای وابسته به کانون است.
اجرای طرح «همیار خوانی کتاب» ویژه افراد کم سواد
اعتمادی به راه اندازی خانه دیجیتال در کنار سالن مطالعه، کلاس آموزش قصه گویی و تصویرسازی جهت استعدادیابی کودکان، قصهگویی دیجیتال برای نخستین بار در کشور، اعزام مربیان به مدارس برای قصه گویی هم اشاره کرد و گفت: کتابخانه کانون الزهراء برای اولین بار اقدام به اجرای طرح «همیار خوانی کتاب» ویژه افراد کم سواد کرده است و کتابداران ما به افراد کم سواد کمک میکنند تا کتاب خوانده و از کتابخوانی لذت ببرند؛ علاوه بر این نیز کلاسهای حافظ خوانی ویژه کم سوادان برگزار میشود.
اجرای طرح «همیار خوانی کتاب« ویژه افراد کم سواد کرده است و کتابداران ما به افراد کم سواد کمک میکنند تا کتاب خوانده و از کتابخوانی لذت ببرند؛ علاوه بر این نیز کلاسهای حافظ خوانی ویژه کم سوادان برگزار میشود.
اشتغالزایی با برگزاری کلاسهای هنری در کتابخانه
وی کارکرد دیگر کانون الزهراء را برگزاری کلاسهای هنری با اخذ مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای جهت اشتغالزایی عنوان و بیان کرد: اخیراً در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی رفسنجان یکی از غرفههای صنایع دستی متعلق به کانون بود که محصولات هنری تولید شده شامل رزین قلم زنی با مس، میناکاری و سایر هنرهای دستی عرضه شد.
اعتمادی برگزاری محفل دوشنبههای عاشقی ویژه دختران کانون مسجد با پرداختن به موضوعات روز توسط کارشناسان؛ جمعآوری کمک برای پشتیبانی جبهه مقاومت، برگزاری کلاسهای تجوید، حفظ قرآن، تفسیر، روخوانی و روانخوانی قرآن، صوت و لحن، هیئت نوجوانان مسجد شبهای در شبهای جمعه و کلاس آموزش سرود را از دیگر فعالیتهای مسجد الزهرا سلام الله علیها فهرست کرد.
کانون فرهنگی هنری الزهراء سلام الله علیها وابسته به مسجدی به همین نام مبارک امروز منشأ خیرات و برکات فراوانی در رفسنجان است؛ کانونی که خوشهای از خرمن کوثری را چیده که ذیل نامی پرآوازه در میان اهالی آسمان، خادمی فرهنگ و هنر میکند.
نظر شما