ضرورت نگاه خیرین فرهنگی به بحث کتاب و کتابخانه‌ها در گیلان

تقوی یکی از مُحَسنات کتابخانه‌های عمومی در گیلان را قدمت کتابخانه‌ها در این گیلان دانست و با اشاره به شرایط رطوبت و بارندگی‌ها در گیلان که بسیاری از کتابخانه‌ها را مستهلک می‌کند گفت: اصحاب رسانه می‌توانند در نهادینه‌سازی فرهنگ مطالعه و جذب و جلب مشارکت خیرین فرهنگی در ساخت، تجهیز و تهیه کتابخانه‌ها و کتاب‌ها کوشا باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، یاسر تقوی، مدیر کل کتابخانه های عمومی گیلان در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت فرا رسیدن هفته کتاب و کتابخوانی با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدا، به سالگرد شهادت شهید تهرانی مقدم، پدر موشکی ایران اشاره کرد و گفت: امیدوارم همه ما در مسیر مبارزه با استکبار باشیم.

وی با بیان اینکه، شهدای جبهه مقاومت انس متفاوتی با کتاب و کتابخوانی داشتند، افزود: از حاج قاسم گرفته تا شهید سیدحسن نصرالله که دست پروده کتاب و کتابخانی است و شهید سنوار که خود در دوران ۲۵ ساله اسارتش کتاب نوشته است و امروز این شهدا می توانند الگوهای خوبی از حیث کتاب و کتابخوانی برای ما باشند.

تقوی شعار سی و دومین هفته کتاب و کتابخوانی را «خواندن برای همدلی» عنوان کرد و ادامه داد:  در این هفته دیدار با خانواده شهدا، برگزاری نشست های کتابخوانی، جلسات انجمن ها، نقد کتاب، نمایشگاه‌های کتاب، پخش مستند غیر رسمی در خصوص انس و الفت مقام معظم رهبری با کتاب و... را خواهیم داشت.

وی اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که در حوزه اقتصادی پیش آمده و کتاب هم دچار تورم های چند درصدی بوده و تهیه کتاب برای ما سخت شده است، طبق پویشی «اهدای کتاب اهدای دانایی» را داریم تا دستگاه های مختلف، اشخاص و... کتاب هایی که استفاه نمی کنند را به کتابخانه ها اهدا کنند.

تقوی یکی از مُحَسنات کتابخانه های عمومی در گیلان را قدمت کتابخانه ها در این گیلان دانست و با اشاره به اینکه خیلی از کتابخانه های عمومی در گیلان به قبل از انقلاب بر می گردد بیان کرد: در هفته پیش رو کتابخانه رستم آباد و کتابخانه خاتم الانبیاء در رشت که بازطراحی شده اند، افتتاح می شوند.

وی اضافه کرد: بارندگی های شدید و میزان رطوبتی که در استان داریم ساختمان های ما را مستهلک کرده و چون راهی برای ساختن ساختمانی جدید نداریم، تنهاراه ما بازسازی و ترمیم ساختمان های کتابخانه هایی است که در حال فعالیت هستند.

تقوی با اشاره به اینکه ۱۲ کتابخانه عمومی در استان حال احداث و راه اندازی هستند گفت: کتابخانه عمومی شلمان لنگرود قابلیت بهره برداری کامل را دارد اما کتابخانه آب کنار گرچه آماده است ولی چون ساختمان بدون تجهیزات است فعلا بهره برداری نمی کنیم.

وی در ادامه از اجرای طرح کوله کتاب و ایستگاه مطالعه خبر داد و افزود: طبق پیش بینی های انجام شده می بایست این کوله ها و ایستگاه ها ۲۰۰- ۳۰۰ کتاب جهت ارایه به مخاطب داشته باشد که بحث همه گیری مطالعه را داشته باشیم.

تقوی اذعان کرد: علاوه بر طرح کوله کتاب در مساجد مناطق محروم،  ۲۱ کوله را نیز برای مدارس مختلف تجهیز کرده ایم که در سطح مناطق حاشیه ای می چرخد و اولویت هم مدارس محرومی است که دسترسی به کتابخانه ندارند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه سال گذشته بیش از ۷۰۰ هزار نسخه کتاب امانت دادیم گفت: اعضای فعال از ۱۷ هزار نفر در زمان کرونا امروز به ۶۰ هزار نفر رسیده است ولی باز، تا وقتی مشکل سرانه فضا حل نشود بقیه کارها قابل رشد نیست.

تقوی سرانه مطالعه کتابخانه ها را در گیلان ۲۸ هزارو ۲۰۰ متر عنوان کرد که نسبت به تعداد شهرستان هایی که داریم به هیچ عنوان شایسته مردم فرهنگ دوست این استان نیست و ادامه داد: ۸۶ کتابخانه عمومی و ۱۵ کتابخانه مشارکتی داریم.

وی ضمن انتقاد از اینکه ۶ شهر در گیلان (لولمان، بره سر، چوکام، پیربازار، ماکلوان و ضیابر) کتابخانه ندارند در حالیکه جزو مصوبات دولت شهید رییسی بودند خاطر نشان کرد: جمعیت بالای ۲ هزارو ۵۰۰ نفر باید حتما کتابخانه داشته باشد.

تقوی در ادامه از اصحاب رسانه خواست در نهادینه سازی فرهنگ مطالعه و جذب و جلب مشارکت خیرین فرهنگی در ساخت، تجهیز و تهیه کتابخانه ها و کتاب ها کوشا باشند اظهار کرد:  تنها نهادی که بسیار خوب با ما همکاری میکند اداره کل آموزش و پرورش است که علاوه بر اینکه کتابخانه های داخل مدرسه ای را دارند که خودشان مدیریت میکنند، اما سه کتابخانه مادر و کودک مدرسه ای داریم که می تواند تبدیل به کتابخانه محلات شوند.

ضرورت نگاه خیرین فرهنگی به بحث کتاب و کتابخانه‌ها در گیلان

کد خبر 1790219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha