به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «newarab»، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که از ماه اکتبر سال میلادی ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۱۲ هزار دانش آموز فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۸۸ هزار دانش آموز همچنان از تحصیل محروم هستند.
وزارت آموزش و پرورش فلسطین هم اعلام کرد که اکتبر سال گذشته تا کنون حدود ۵۶۴ معلم و مدیر آموزشی در غزه به شهادت رسیده و سه هزار و ۷۰۰ نفر نیز زخمی شده اند.
حدود ۷۰ درصد از ۴۳ هزار و ۶۶۰ نفری که در غزه کشته شدهاند، زنان و کودکان بودهاند که این امر تاثیر زیادی بر جمعیت غیرنظامی غزه به ویژه بر نسلهای جوان تر گذاشته است.
به گفته وزارت آموزش و پرورش فلسطین، بدون دسترسی به آموزش، رشد شناختی، اجتماعی و عاطفی دانشآموزان بهطور جدی تحت تاثیر قرار گرفته است و والدین از تاثیرات روانی قابل توجهی بر روی فرزندان خود گزارش دادهاند که با استرس و انزوا بدتر شده است.
این امر به ویژه به دلیل اولویت تحصیلی در غزه قبل از جنگ، با نرخ سواد فوق العاده بالای ۹۸ درصد، آشکار است.
«وفا ابوحجاج»، یک روزنامه نگار در غزه به نیو عرب گفت که کودکان و والدین تمام تلاش خود را می کنند تا با این وضعیت دلخراش کنار بیایند، زیرا دانش آموزان آواره در پی از دست دادن خانه ها و مدارس خود در حمله اسرائیل سعی در ادامه تحصیل در چادرها و پناهگاههای موقت دارند.
وی افزود: ما اکنون وارد سال دوم بدون آموزش در غزه شدهایم. برخی از دانشآموزان تلاش میکنند به تحصیلات خود ادامه دهند، اما این کار آسانی نیست. برخی از دانشآموزان سعی میکنند آموزش از راه دور انجام دهند، اما بدون اتصال به اینترنت و منابع مناسب این امر امکانپذیر نیست.
ابوحجاج گفت: تعداد زیادی از معلمان و دانش آموزان جان خود را از دست داده اند، برخی از خانوادهها به برق دسترسی ندارند یا به دلیل از دست دادن افراد زیادی در خانواده خود، نمیتوانند بر آموزش تمرکز کنند.
در کرانه باختری، حداقل ۹۱ مدرسه و هفت دانشگاه نیز از اکتبر ۲۰۲۳ توسط نیروهای اسرائیلی و شهرک نشینان مورد حمله و تخریب قرار گرفتهاند.
به گفته یونیسف، حتی زمانی که مدارس تعطیل نیستند، همچنان ترس شدید از خشونت و برخی محدودیتها در حرکت و همچنین نگرانیهای مربوط به سلامت روان وجود دارد که کودکان را مجبور به ترک مدرسه میکند.
نظر شما