غزه، در آستانه یک قحطی بزرگ

۴۰۴ روز است که جنگ در غزه همچنان ادامه دارد و رژیم صهیونیستی به هیچ یک از قوانین بین المللی تاکنون پایبند نبوده است و مردم غزه در شرایط اسفناکی به سر می‌برند و به قطحی و مرگ تدریجی نزدیک شده‌اند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: امروز چهارشنبه (۲۳ آبان ماه) ۴۰۴ روز از حمله رژیم صهیونیستی به غزه می‌گذرد و جنگنده‌های صهیونیستی اردوگاه آوارگان در شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه را هدف قرار دادند که منجر به شهادت حداقل دو فلسطینی و زخمی شدن شش نفر دیگر شده است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تا دیروز، ۴۳ هزار و ۶۶۵ نفر به شهادت رسیده‌اند.

همچنین این نهاد پزشکی فلسطینی اعلام کرد که شمار کلی زخمی‌های حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از آغاز جنگ به ۱۰۳ هزار و ۷۶ نفر رسیده است.

در همین راستا، «ایلزی براندز کاهریس» معاون دبیر کل سازمان ملل در امور حقوق بشر با فاجعه بار توصیف کردن اوضاع در نوار غزه تاکید کرد که ۷۰ درصد از شهدای غزه زنان و کودکان هستند.

تمامی این اخبار حاکی از وضعیت اسفناک در نوار غزه است و مردم با این محاصره و جنگ در معرض قحطی و در خطر مرگ قرار دارند.

به نظر می‌رسد این اقدامات در سایه سرپوش گذاشتن آمریکا صورت می‌گیرد که همدست اسرائیل است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه و لوئید آستین، وزیر دفاع آمریکا یک ماه پیش به رژیم صهیونیستی درباره جلوگیری از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه هشدار داد و باید گفت: این مسئله بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته است، زیرا  صهیونیست‌ها به این هشدارها نه تنها توجهی نشان ندادند، بلکه همچنان به نسل کشی فلسطینیان ادامه می‌دهند.

ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا فقط در این باره گفته است که ما هتک حرمت قوانین از سوی صهیونیست‌ها را ارزیابی نکرده‌ایم؛ اما شرایط انسانی در غزه همچنان رضایت بخش نیست.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست روز سه شنبه در گزارشی تحلیلی نوشت که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اولتیماتوم غیرعادی به اسرائیل داده است که «فرایند کمک رسانی به نوار غزه باید ظرف ۳۰ روز بهبود یابد.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» بامداد چهارشنبه ادعای آمریکا درباره اقدامات رژیم صهیونیستی برای بهبود وضعیت انسانی غزه را به شدت محکوم کرد.

حماس در بیانیه‌ای گفت: این ادعاها، مهر تاییدی بر مشارکت آمریکا در نسل‌کشی وحشیانه علیه مردم ما در نوار غزه است که بیش از یک سال است شاهد آن هستیم.

در این بیانیه آمده است: گزارش‌های نهادهای سازمان ملل و سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری و انسان‌دوستانه، این ادعای آمریکا را رد می‌کند و تأیید می‌کند که شمال و دیگر مناطق نوار غزه به مرز قحطی رسیده‌اند.

در همین راستا، «ایلزی براندز کاهریس» معاون دبیر کل سازمان ملل در امور حقوق بشر، نسبت به قحطی در نوار غزه هشدار داد و گفت که گرسنگی دادن به غیرنظامیان فلسطینی به عنوان یک روش جنگی بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه به شدت ممنوع است.

وی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در روز سه شنبه تاکید کرد که قحطی و ناامنی غذایی در نوار غزه که بیش از یک سال است در معرض نسل کشی اسرائیل بوده است، مورد بحث قرار گرفت.

کاهریس گفت: شیوه‌ای که ارتش اسرائیل حملات خود را به طور سیستماتیک انجام می‌دهد، اصول اولیه حقوق بشردوستانه بین‌المللی را نقض می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه حملات رژیم صهیونیستی، زیرساخت‌های غیرنظامی غزه از جمله خدمات حیاتی مانند بیمارستان‌ها، مدارس، برق، آب و سرویس‌های بهداشتی تحت حفاظت قوانین بین‌المللی را نابود کرده است، افزود: این وضعیت مستقیماً به خطر قحطی کمک می‌کند.

در این بیانیه آمده است که اسرائیل صدها کارمند بهداشت، پلیس غیرنظامی، روزنامه نگاران و کارکنان بشردوستانه از جمله بیش از ۲۲۰ کارمند سازمان ملل را به شهادت رسانده است.

وی اشاره کرد که هزاران فلسطینی از غزه به اسرائیل منتقل شده‌اند که اکثر آنها با زنجیر و چشم‌بند بسته بودند و بدون اینکه بتوانند با جهان خارج ارتباط برقرار کنند، بازداشت شدند.

رین پولسن، مدیر امور اضطراری سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گفت که هیچ توضیح منطقی برای تحولات هفته‌های اخیر در غزه وجود ندارد و خشونت‌ها در حال افزایش است.

پولسن تاکید کرد که سیستم‌های غذایی کشاورزی در نوار غزه سقوط کرده و تولید مواد غذایی محلی از بین رفته است.

وی افزود: آخرین تحلیل‌های جغرافیایی نشان می‌دهد که حدود ۷۰ درصد از زمین‌های کشاورزی که یک سوم مصرف روزانه را تامین می‌کند، از زمان تشدید درگیری‌ها در سال گذشته آسیب دیده یا از بین رفته است و به همین ترتیب، نزدیک به ۹۵ درصد از گاوها و بیش از نیمی از گله‌های گوسفند و بز مرده اند.

پولسن تاکید کرد که ناامنی غذایی بدون تولید و دسترسی به غذا افزایش خواهد یافت.

وی افزود: ما وظیفه و مسئولیت اخلاقی داریم مایحتاج مردم غزه را تامین کنیم و کمک‌های بشردوستانه ارسال کنیم.

پولسن در ادامه بر لزوم اقدام فوری جامعه بین‌الملل بر این مسئله تاکید کرد و گفت: نیاز به آتش بس فوری در غزه وجود دارد.

کد خبر 1790291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha