ضرورت ائتلاف و لابی عربی اسلامی برای پایان دادن به جنگ غزه

ساداتیان گفت: اگر عرب‌ها هم از لابی خود، مثل لابی صهیونیست‌ها، در اروپا و بخصوص آمریکا استفاده می کردند، می‌توانستند با امکاناتی که دارند، شورای امنیت و سازمان ملل را وادار به پایان جنگ غزه و فلسطین کنند.

«سید جلال ساداتیان»، تحلیلگر امور بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان درباره ضرروت وحدت و همگرایی کشورهای عربی اسلامی در مقابل جنایات اسرائیل و توطئه های آمریکا در منطقه، اظهار کرد: اگر عرب ها هم از لابی خود، مثل لابی صهیونیست ها، در اروپا و بخصوص آمریکا استفاده می کردند، این همه جنایت، خیانت و خباثت نتانیاهو و کابینه جنگی‌اش ادامه پیدا نمی کرد! عرب ها هم می توانستند با فشار، لابی، نفوذ و امکاناتی که دارند، شورای امنیت و سازمان ملل را وادار به این کنند که جلوی این همه جنایت و نسل‌کُشی را بگیرند؛ اما می بینیم در مجموع ساکت بودند!


این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: اجلاس سران کشورهای عربی اسلامی که بنا به درخواست ایران تشکیل شد و در مجموع استقبال خوبی از آن صورت گرفت و سران کشورهای مختلف در آن حضور پیدا کردند. حضور ایران در همین حد هم خوب بود اما خوب می شد ایران هم در حد رئیس جمهور در این اجلاس شرکت می کرد!
 

وی ادامه داد: در این اجلاس ایران درخواست کرد تا از همه فلسطینیان و مردم ساکن در این سرزمین اعم از همه کسانی که در آنجا زندگی می کنند و یا رانده شده و به نقاط دیگر دنیا رفته اند از همه  ادیان نظرخواهی صورت گیرد. موضع قبلی ایران نیز این بوده که رژیم صهیونیستی یک رژیم مصنوعی و دست ساخته غربی ها است و بر این رأی پافشاری می کند.

زمزمه های ترامپ برای پایان جنگ غزه و فلسطین

ساداتیان در مورد سیاست های ترامپ در مورد پایان جنگ غزه و فلسطین افزود: زمزمه هایی در حال مطرح شدن است که ترامپ می خواهد به جنگ پایان بدهد و ظاهرا اسرائیل فهمیده که نمی تواند به این وضعیت ادامه دهد زیرا هم مقاومت وجود دارد و هم جنگ به درازا کشیده شده، بنابراین به دنبال این است که در ظرف دو  ماه و اندی که به آمدن ترامپ به کاخ سفید باقی مانده، این ماجرا را تمام کند و به خاطر اینکه ترامپ با او بد نشود یا بدتر نشود، این جنگ را به عنوان دستاورد پایان دهد.
 

خدمات ترامپ به اسرائیل


وی گفت: در دوره نخست ریاست جمهوری آقای ترامپ، وی قدس را پایتخت اسرائیل اعلام و بلندی های جولان را علی رغم قطعنامه ۲۳۸ و ۲۴۲ شورای امنیت به عنوان ضمیمه خاک اسرائیل مطرح کرد. ترامپ برای به دست آوردن دل نتانیاهو از برجام خارج شد و به طور کلی در آن دوران خدمات و کمک های فراوانی به نتانیاهو کرد اما در دوره دوم در رقابت با بایدن به محض اینکه بایدن رای آورد و ترامپ به نتایج آرا معترض بود، نتانیاهو به بایدن تبریک گفت. این مسئله سبب شد تا ترامپ نسبت به نتانیاهو کینه به دل بگیرد، ظاهرا در جائی گفته که نتانیاهو فرد متقلب و به تعبیر ما ایرانی ها، آدم ابن الوقتی است!

هراس نتانیاهو از ترامپ

ساداتیان خاطر نشان کرد: با وجود آنکه در این دوره اولین کسی که به ترامپ تبریک گفت، نتانیاهو بود و بنا بر اظهارات خودش تاکنون سه بار به طور تلفنی با وی صحبت کرده و در تماس سوم  ایلان ماسک هم روی خط آمده و با همدیگر صحبت کردند، باز هم از ترامپ هراس دارد و به دنبال تمام کردن هرچه زودتر ماجرا است. حال اینکه این اتفاق به چه شکلی بیفتد، مشخص نیست!؟

شرط ایلان ماسک برای کمک به ترامپ پایان جنگ غزه بود


این کارشناس مسائل خارجی یادآور شد: آنچه نتانیاهو به دنبال آن بود، پاکسازی غزه و در اختیار گرفتن این منطقه و محدود کردن فلسطینیان در غرب رود اردن بود اما شنیده ها حکایت از آن دارد که شرط ایلان ماسک برای کمک به پیروزی ترامپ در انتخابات، پایان جنگ غزه بوده است و ترامپ هم ظاهرا این ماجرا را پذیرفته و وقتی ایلان ماسک در سومین تماس تلفنی بین این دو روی خط می آید، به نظر می آید در همین راستا باشد حتی اگر ترامپ افرادی را که برای وزارت خارجه، مثل مارک روبیو  و یا شورای عالی امنیت ملی خود، مایکل والتز در نظر گرفته، افرادی باشند که خطرناک بوده، مواضع ضد ایران داشته و علیه ایران اقدام کرده و طرفدار اسراییل هستند!!

موضع منطقی عربستان نسبت به ایران نویدبخش روابط خوب میان دو کشور


وی در مورد اجلاس ریاض و رابطه ایران و عربستان تصریح کرد: عربستان در گذشته روابط پر فراز و نشیبی با ایران داشته و در جنگ با یمن کاملا در مقابل ایران بود اما اینکه امروز آقای بن سلمان می گوید باید حریم ایران به رسمیت شناخته شود و به آن تجاوزی صورت نگیرد موضع منطقی و بسیار خوبی ارزیابی می شود، البته رقابت عربستان و ایران همچنان برقرار خواهد بود اما این هنر ایران است که بتواند با توازن و تراز خوبی که در روابط خود با همه دنیا از جمله خود آمریکا برقرار می کند هم به تحریم های خود پایان دهد و هم جایگاه خوبی در منطقه و جهان کسب کند.

وی در مورد سیاست های جدید ترامپ گفت: ترامپ در دوران تبلیغاتی خود اظهار کرد که من به همه جنگ ها پایان می دهم، من دنبال براندازی ایران نیستم، من فقط به دنبال این هستم که ایران دسترسی به سلاح هسته ای نداشته باشد، یعنی ظاهرا ترامپ نسبت به دوره اول ریاست جمهوری خود خیلی تغییر کرده و متغیر عمل می کند اما وی روحیه تاجرمسلکی دارد که به خاطر همین روحیه دنبال منافع آمریکا است همانطور که در دوره اول هم از پیمان آب و هوایی پاریس خارج شد زیر معتقد است برای آنکه شما گاز کربنیک و گازهای گلخانه ای تولید نکنید باید مقداری از فعالیت های تولیدی خود را که هیدروکربن ها را استفاده می کنید اعم از زغال سنگ، نفت، گاز و ... کاهش دهید و او حاضر به این امر نشد!! تا محیط زیست سالم تر شود و گفت من منافع آمریکا را در تولید و فعالیت های اقتصادی می دانم و از آن پیمان خارج شد!

حمایت آمریکا از اسرائیل در قطعنامه ۲۳۸ و ۲۴۲

وی ادامه داد:در مورد موضوع فلسطین و غزه نیز با وجود آنکه بلندی های جولان در دو قطعنامه ۲۳۸ و ۲۴۲ شورای امنیت به رسمیت شناخته شده بود اما وی زیر میز زد و گفت این بلندی ها باید جزو خاک اسرائیل باشد. همچنین می توان به خارج شدن ترامپ از برجام با وجود قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت اشاره کرد. پس از خارج شدن ترامپ از برجام اروپایی ها برای فعال کردن مکانیسم ماشه با وی همراهی نکردند. او اقدامات ضد همکاری های بین المللی و چندجانبه گرایی انجام داد و بیشتر به دنبال اقدامات دو طرفه و سلبی خود بود؛ مثلا با عربستان یک قرارداد ۵۰۰ میلیارد دلاری بست که حدود ۱۴۰ میلیارد دلار آن فروش اسلحه بود.
 

وی خاطرنشان کرد: ترامپ در این دوره عنوان کرده که کمک به اوکراین را قطع می کند و از زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به عنوان شارلاتان یاد کرده که به بهانه جنگ از همه اخاذی می کند!! یعنی باید تمام هزینه های ناتو را اروپائی ها بپردازند. در آن دوران وضعیت اقتصادی اروپا مساعد نبود، یونان ورشکست بود، اسپانیا مشکلات فراوانی داشت و الان نیز که آنها از وضعیت بهتری برخوردار شده اند اما همچنان دچار مشکلات غیراقتصادی هستند. فرانسه دنبال استقلال اتحادیه اروپا نیست و به دنبال نیروی نظامی مستقل اروپا، جدای از آمریکا است. همه اینها باعث شد تا اروپایی ها نگران شوند. نخست وزیر لهستان اظهار کرده که ترامپ برای اروپا خطرناک است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در منطقه نیز در مورد اقدامات ترامپ ابهامات گسترده ای وجود دارد. باید ببینیم آیا این ادعا که نتانیاهو از ترس ترامپ قصد جمع و جور کردن اوضاع را دارد تا حمایت های بعدی وی را داشته باشد، درست است یا اینکه ترامپ با همان قلدری به اسرائیل کمک می کند و با کمک وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی خود، درصدد است که توسط خود عرب ها و با هزینه آنها، منطقه را تحت کنترل بگیرد و با خیال راحت‌تر به رقابت جدی برای مهار چین، هم از بعد تجاری و اقتصادی و هم از نظر نظامی بپردازد.

کد خبر 1790321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha