اثر تألیفی معلمان پژوهشگر آران و بیدگلی در حوزه «یادگیری» روانه بازار کتاب شد

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آران و بیدگل از چاپ و انتشار یک اثر تألیفی از جمعی از معلمان پژوهشگر آران و بیدگلی در حوزه «یادگیری» خبر داد.

روح اله قربانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل گفت: همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی، یک اثر تألیفی در حوزه «یادگیری» در آران و بیدگل چاپ و منتشر شد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آران و بیدگل افزود: این کتاب با عنوان «تأثیر نقشه های ذهنی و مفهومی بر سبک های یادگیری» در قطع رقعی و در ۱۴۰ صفحه توسط انتشارات آزادی قلم چاپ و روانه بازار نشر شده است.

قربانی ادامه داد: چهار تن از معلمان پژوهشگر آران و بیدگلی «الهه دهقانی»، «سمیه دهقانی»، «مرضیه فرقانی نوش آبادی» و  «الهام نوذرزاده آرانی» این کتاب را تألیف و منتشر کرده اند.

معرفی کتاب:

این کتاب در چهار فصل تدوین شده است. عملکرد نقشه های ذهنی، تفاوت نقشه های ذهنی و مفهومی، سبک های یادگیری، نقشه های ذهنی و مفهومی و یادگیری از فصول این کتاب است.

فصل اول این کتاب با عنوان «عملکرد نقشه های ذهنی» به تعریف و عناصر نقشه، تاریخچه و مراحل ترسیم نقشه های ذهنی، مزایای نقشه های ذهنی، انواع نقشه های ذهنی و کارکردهای آن می پردازد.

در فصل دوم این کتاب به «تفاوت نقشه های ذهنی و مفهومی» پرداخته شده است. تعریف و اهمیت نقشه های مفهومی، اصول ترسیم نقشه های مفهومی، انواع نقشه های مفهومی و سازوکار نقشه ذهنی برای یادگیری از بخش های این فصل است.

فصل سوم کتاب با عنوان «سبک های یادگیری»، به تعریف یادگیری، عملکردهای ذهن در فرآیند یادگیری، عوامل تاثیرگذار در فرآیند یادگیری، انواع سبک های یادگیری، ترجیحات سبک یادگیری و راهکارهایی برای متعادل کردن سبک های یادگیری پرداخته است.

در فصل چهارم این کتاب با عنوان «نقشه های ذهنی و مفهومی و یادگیری» اهمیت نقشه های ذهنی در یادگیری، کاربردهای آموزشی و تحصیلی نقشه های مفهومی و اثربخشی نقشه های ذهنی و مفهومی بر اختلال یادگیری بررسی شده است.

اثر تألیفی معلمان پژوهشگر آران و بیدگلی در حوزه «یادگیری» روانه بازار کتاب شد

در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: در رویکردهای جدید انتقال دانش از طریق معلم و کتاب به حافظه، تکرار و پاداش، جای خود را به ساختن دانش از طریق یادگیری معنادار داده است. این تحول، با گذر از دیدگاه رفتارگرایی به دیدگاه شناخت گرایی و به ویژه دیدگاه سازنده گرایی صورت گرفته است.

در ادامه مقدمه ی این کتاب می خوانیم: در روانشناسی سازنده گرایی، یادگیرنده به صورت فعال و از راه تعامل دائم با محیط به ساختن دانش می پردازد. لذا چنین  تصور می شود که دانش وابسته به یادگیرنده است و در شرایط یکسان افراد به آگاهی های متفاوت می رسند. به طور کلی روش آموزشی مبتنی بر سازنده گرایی، روشی دانش آموز محور است که در آن بر شرکت فعال یادگیرنده در کسب دانش تأکید می شود.

در بخشی دیگر از مقدمه کتاب آمده است: یکی از رویکردهای آموزشی نوین که ارتباط بسیار نزدیک با فلسفه سازنده گرایی دارد، بهره گیری از نقشه مفهومی در مراحل گوناگون آموزش از طرح و تهیه محتوا و برنامه درسی گرفته تا مرحله اجرا و ارزشیابی آن است.

در ادامه مقدمه کتاب عنوان شده است: نقشه مفهومی برگرفته از مفهوم پیش سازمان دهنده نظریه یادگیری معنادار کلامی آزوبل است که در آن بر نقش دانش قبلی فراگیر بر یادگیری های معنادار بعدی تأکید بسیار می شود. یادگیری معنادار زمانی رخ می دهد که شخص آگاهانه دانش جدید را به مطالبی که از پیش می دانسته است، ربط دهد.

کد خبر 1790461

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha