به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام «اسلام ایمانی تبار» ظهر امروز (۲۵ آبان ماه) در خطبه های نماز جمعه شهر پاتاوه ضمن توصیه و سفارش خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، برخی از صفات مؤمنین در قرآن از جمله خشوع در نماز را یاداور شد و اظهار کرد: «الَّذِینَ هُمْ فِی صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ، مؤمنین کسانی هستند که در نماز خویش خاشع و فروتن هستند و دیده بر سجدهگاه خود دارند و به این سو و آن سو نمینگرند و دلشان در گرو مهر و عشق به خداست».
امام جمعه موقت شهر پاتاوه به دوری از گفتار و عملکرد بیهوده اشاره و افزود:«وَ الَّذِینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ، مردم با ایمان کسانی هستند که از هر گفتار، نوشتار و عملکرد بیهوده، بیثمر و بیاهمیت روی میگردانند»، چراکه به باور آنان چنین گفتار و کردار بیهوده، زشت و ناپسند است و باید از آن دوری جست.
وی پاکدامنی را یکی دیگر از صفات مومنین دانست و ادامه داد: «وَ الَّذِینَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حافِظُونَ، آنان (مؤمنان) کسانی هستند که دامن خویش را حفظ میکنند»، منظور از حفظ دامن خویش، این است که رابطه جنسی آنان تنها در قلمرو خانه و خانواده و در چهارچوب مقررات شرعی، اخلاقی و انسانی است و هرگز خود را با پستی و زشتی گناه آلوده نساخته و دامان به حرام و گناه نمیآلایند و چشم، دل و جسم را از حرام حفظ میکنند.
حجت الاسلام ایمانی تبار دوری از بدگمانی، غیبت، بدگوئی، تجسس را از دیگر موارد صفات مومنین برشمرد و تصریح کرد:«یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَ لا تَجَسَّسُوا وَ لا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضاً، ای کسانیکه ایمان آوردهاید، دوری گزینید از بعضی گمانهای (بد)، که آن گمانها گناه است و تجسس در عیوب دیگران نکنید (از چیزهائی که از بدی ایشان بر شما پنهان است) و غیبت و بدگوئی از یگدیگر نکنید».
خطیب موقت نماز جمعه پاتاوه ادامه داد: امام رضا (ع) در روایتی بسیار زیبا صفات مومن را این گونه بیان می فرمایند: «الإمامُ الرِّضا علیه السلام :لا یکونُ المؤمنُ مؤمنا حتّی تکونَ فیه ثلاثُ خِصالٍ : سُنّةٌ مِن ربِّهِ ، و سُنّةٌ مِن نبیِّهِ صلی الله علیه و آله ، و سنّةٌ مِن ولیِّهِ علیه السلام ؛ فأمّا السُّنَّةٌ مِن ربّهِ فکِتْمانُ السِّرِّ ، و أمّا السُّنَّةُ من نبیِّه صلی الله علیه و آله فمُداراةُ النّاسِ ، و أمّا السُّنَّةُ مِن ولیِّهِ علیه السلام فالصَّبرُ فی البَأْساءِ و الضَّرّاءِ» .
وی در پایان خطبه عبادی به بیان یک حدیث از امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت: «تا سه خصلت در مؤمن نباشد، مؤمن نیست؛ خصلتی از پروردگارش، خصلتی از پیامبرش (ص) خصلتی از ولیّ خدا. امّا خصلت پروردگار، نهفتن راز است، خصلت پیامبر خدا (ص) ملایمت با مردم و خصلت ولیّ خدا، شکیبایی در تنگنا و سختی است.»
حجت الاسلام ایمانی تبار در خطبه سیاسی نماز سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) را یادآور و اینکه چرا فاطمه را فاطمه(س) نامیدند، به روایتی از نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) اشاره کرد و گفت: در احادیث بسیاری علت نامیده شدن دخت نبی اکرم (ص)به فاطمه، «دور بودن محبان او از آتش» نقل شده است.
«عیون أخبارالرضا(علیه السلام): الْأَسْنَادِ الثَّلَاثَهِ،عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ (علیه السّلام)قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(صلّی اللَّه علیه و آله): إِنِّی سَمَّیْتُ ابْنَتِی فَاطِمَهَ لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَطَمَهَا وَ فَطَمَ مَنْ أَحَبَّهَا مِنَ النَّارِ».
امام جمعه موقت شهر پاتاوه به روایتی از شیخ صدوق در کتاب عیون اخبار الرضا با سه سلسله سند از رسول اکرم (ص) اشاره و بیان داشت: «نام دخترم را از آن جهت فاطمه گذاردم که خدای عزّ و جلّ او و دوستدارانش را بر آتش جهنّم حرام کرده، چه افتخاری بالاتر از این که بر سر سفره حضرت فاطمه (س) هستیم».
وی به تأثیرات ایام فاطمیه در جامعه اشاره و ادامه داد: الگوسازی حضرت فاطمه زهرا (س) برترین و کاملترین بانوی عالم است و به عنوان یک مادر، یک دختر و همسر معصوم با کنیهها و القاب متعددی شناخته میشوند؛ بنابراین در موقعیتها و مناسبتهای مرتبط با شخصیت ایشان، بهعنوان یک الگو برای تمامی زنان مسلمان جهان از ایشان یاد میشود.
حجت الاسلام ایمانی تبار خاطرنشان کرد جایگاه الگوسازی از شخصیت ایشان باعث شده تا زندگی حضرت و مقاطع حساس آن، یک الگوی برجسته و پررنگ برای زنان مسلمان به شمار برود.
خطیب موقت نماز جمعه پاتاوه به تاثیر ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در ایام فاطمیه در جامعه گریزی زد و گفت:در جامعه ما عفاف و حجاب در صحنه اجتماع و در برخورد با مردان نامحرم بسیار مورد تأکید است.
وی یادآور شد: ایام فاطمیه علاوه بر اینکه بهعنوان بزرگداشت مقام حضرت زهرا (س) برگزار میشود، دهه عفاف و حجاب نامگذاری شده و از حضرت زهرا (س) بهعنوان الگوی یک زن محجبه یاد میشود.
حجت الاسلام ایمانی تبار به تبیین جایگاه زن در مبارزات سیاسی پرداخت و بیان کرد: بعد از رحلت پیامبر و ایجاد عقدههای درونی و جاهلی در میان بسیاری از مردم، حضرت زهرا (س) بهعنوان منزلت و شأنی که در جامعه اسلامی و در مدینه داشت، به مبارزه سیاسی اقدام کرد و در مسیر دفاع از ولایت و عدم بیعت با خلفا به شهادت رسید.
امام جمعه موقت شهر پاتاوه در فراز دیگری از خطبه سیاسی وحدت ملی را از وقایع مهم زندگی اهلبیت(ع) مانند ولادتها یا شهادتها باعث برپایی مناسک مذهبی و آئینهایی با محوریت رویدادهای مهم زندگی اهلبیت (ع)دانست و گفت: این موضوع علاوه بر اینکه مبارزان و آزادیخواهان جهان را در مبارزه با استکبار تشویق میکند، وحدت و انسجام را در میان اقوام بزرگ ایران اسلامی گسترش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: ایام فاطمیه و بزرگداشت شهادت حضرت زهرا (س)، یکی از بارزترین نمونههای این وحدت و انسجامبخشی است.
حجت الاسلام ایمانی تبار با بیان اینکه کتاب یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسان به شماره می رود، به هفته کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و افزود:کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسانی به شمار میرود.
خطیب موقت نماز جمعه پاتاوه اظهار کرد: این زبان گویای تمدن بشری با بازگو کردن راز و رمز پیشرفت جوامع انسانی در دورههای مختلف، نقش بیبدیلی را در ارتقای توسعه فرهنگی هر کشوری میتواند ایفا کند.
وی با بیان اینکه کتاب وسیله ای است که دانش بشری به کمک آن از تباه شدن مصون می ماند، گفت: در واقع وقتی جهل و بی خبری، جامعه ای را از پای درآورد یا شبهه ها ذهن جوانان را فلج کند، بدون شک یکی از مهم ترین راهکارهایی که میتواند آفت جهل را بزداید، مطالعه است.
حجت الاسلام ایمانی تبار ضمن تاکید بر اینکه آنچه می تواند شبهه های ذهنی را دفع کند و ایمان و اطمینان را به قلب ها باز آورد، کتاب خوانی است، ادامه داد: گرفتاران در چنبره پرسش ها و محاصره شدگان در میان انبوه شبهه ها، می توانند برای استمداد فکری به کتابخانه مراجعه کنند و از آن جا نیرو گیرند و به جنگ شبهه ها بروند و پاسخی در برابر القائات و شبهه افکنی های دیگران بیابند.
امام جمعه موقت پاتاوه در فراز پایانی خطبه سیاسی با توصیه نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در جامعه، به سخنان مقام معظم رهبری استناد کرد و گفت: «امروز جوان های ما باید هم سلامت جسمی و هم سلامت معنوی، و هم سلامت فکری را با هم داشته باشند و برای خودشان نگه دارند. سلامت جسمی را با ورزش و با تغذیه مناسب؛ سلامت معنوی و قلبی را هم با توجّه به خدا، با نماز، با دعا، با توسّل، با یاد شهدا؛ سلامت فکری را هم با کتابخوانی تأمین کنید».
وی خاطرنشان کرد: باید از آموزش و پرورش شروع کرد، چرا که این نهاد سنگ زیربنای توسعه این سه محور است.
حجت الاسلام ایمانی تبار ضمن تبریک انتخاب و انتصاب شایسته ایوب رضایی به عنوان مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد و آرزوی توفیق برای وی، گفت: انتظار می رود با درایت وی و توجه ویژه به سند تحول به این سه اصل توجه ویژه شود و سبب شکوفایی فکری، جسمی و معنوی در جامعه شوند.
نظر شما